پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه، ۱۶ مهر ۱۴۰۳) | افزایش دما در سطح استان تا چهارشنبه بیش از ۱۹۴ هزار خانواده در خراسان رضوی تحت حمایت کمیته امداد هستند | اهدای ۱۵۰۰ قلم لوازم ضروری زندگی به مددجویان مصرف تخم‌مرغ از تحلیل عضلانی در دوران سالمندی جلوگیری می‌کند  برای درمان سرماخوردگی کودکان هرگز خوددرمانی نکنید افزایش تعداد دام نسبت به ظرفیت مراتع در کشور باعث ایجاد آسیب به محیط زیست شده است آنتی‌بادی‌های موجود در شیر مادر از نوزادان در برابر بیماری‌ها محافظت می‌کنند امکان حمل و توزیع اینترنتی دارو به طور آزمایشی در ۴ استان فراهم شد تصادف ۲ خودرو در کاشمر ۳ کشته و مصدوم برجای گذاشت (۱۶ مهر ۱۴۰۳) خدمات رادیولوژی در بزرگ‌ترین مرکز درمانی کودکان شرق کشور در مشهد، ۲۰ درصد افزایش یافت علت مهم کاهش رتبه علمی دانشگاه‌های ایران در جهان چیست؟ بخشودگی جرائم رانندگی در چه صورتی اجرا می‌شود؟ پیش‌بینی بارش باران در برخی استان‌ها طی امروز و فردا (۱۶ و ۱۷ مهر ۱۴۰۳) دستگیری عاملان قتل هولناک مرد موتورسوار در مجیدیه تهران لغو حکم ادامه تحصیل یک دانشجوی علوم پزشکی کشف هفت کیلوگرم زعفران تقلبی در مشهد گازگرفتگی در طرقبه و درگز باعث مسمومیت شدید سه نفر شد(۱۵ مهر ۱۴۰۳) تلاش آتش نشانان برای مهار حریق خودرو داخل مغازه صافکاری در مشهد (۱۵ مهر ۱۴۰۳) خسارت سیل به یکی از ترمینال‌های ضبط پسته در بخش انابد شهرستان بردسکن + فیلم پرواز‌ها از ساعت ۲۱ امشب لغو می‌شود (۱۵ مهر ۱۴۰۳) خبر خوش وزیر کار به بازنشستگان: اعتبار متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی تأمین شد (۱۵ مهر ۱۴۰۳)+ فیلم برگزاری کنفرانس بین‌المللی حقوق کودک در مشهد پلاک سوم خودرو چیست؟ مشاهده گونه کمیاب روباه شنی در پناهگاه حیات‌وحش فردوس
سرخط خبرها

تحریک عصب واگ برای درمان میگرن

  • کد خبر: ۱۵۹۵۷
  • ۰۶ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۸
تحریک عصب واگ برای درمان میگرن
محققان با تکیه بر تکنیک نورومدولاسیون دستگاهی به اندازه یک تلفن همراه ابداع کردند که با تحریک عصب واگ از بروز حملات میگرنی پیشگیری می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز و به نقل از پایگاه اینترنتی «مدیکال اکسپرس»، داروهای خانواده تریپتان‌ها به عنوان درمان اصلی میگرن شناخته می‌شوند اما بیماران مبتلا به این بیماری نمی‌توانند بیش از دو بار در هفته از این داروها استفاده کنند. عُمَر نجیب از متخصصان مغز و اعصاب و پژوهشگران دانشکده پزشکی دانشگاه ویرجینیای غربی به دنبال آن بود تا بدون چنین محدودیتی و با تکیه بر روش نورومدولاسیون روش جدیدی برای درمان و پیشگیری از بروز حملات میگرنی ابداع کند.

نورومدولاسیون عبارت است از روش‌هایی که فعالیت یک سلول عصبی را به تنظیم یا تغییر فعالیت مجموعه بزرگی از سلول‌های عصبی منجر می‌کند. به گفته نجیب، «در نورومدولاسیون می‌توان با تحریک اعصاب یا نواحی خاصی از مغز با استفاده از پالیس‌های الکتریکی یا مغناطیسی، در سیستم مرکزی درد دستکاری کرد.»

نتایج تحقیقات و تلاش‌های نجیب و تیم همکارانش دستگاهی به اندازه یک تلفن همراه بود. در این دستگاه از تکنیک نورومدولاسیون برای تحریک عصب واگ استفاده می‌شود. عصب واگ طولانی‌ترین عصب جمجمه‌ای در بدن انسان است که مسیری مدور را از ساقه مغز تا صورت، گردن، قفسه سینه و شکم طی می‌کند.

نجیب می‌گوید: «محرک عصبی واگ که سال‌هاست در بیماران مبتلا به صرع مورد استفاده قرار می‌گیرد، در بدن بیمار کار گذاشته می‌شود. اما این دستگاه جدید غیر تهاجمی است و به روش دیگری کار می‌کند. این محرک به گردن وصل شده و با تحریک اختصاصی عصب واگ تغییراتی را در نواحی ساقه مغز که در روند میگرن نقش دارند، ایجاد می‌کند. این دستگاه با سرکوب واکنش این نواحی در روند حملات میگرنی اختلال ایجاد کرده و اگر به طور منظم روزانه سه بار مورد استفاده قرار گیرد، از بروز این حملات جلوگیری خواهد کرد.»

مطالعات انجام شده بر روی نمونه‌های حیوانی و داده‌های جمع‌آوری شده از تصویربرداری پزشکی نشان می‌دهد که این دستگاه در جلوگیری و مقابله با حملات میگرنی مؤثر است. حال نجیب و همکارانش به دنبال آزمایش عملکرد آن در بیماران مبتلا به میگرن هستند. اگر نتیجه آزمایشات بالینی مثبت باشد، درمانی جدید در اختیار بیماران قرار خواهد گرفت که نسبت به داروهای معمول برای میگرن عوارض جانبی کمتری دارد.

میگرن یک بیماری عصبی است که غالباً با سردردهای شدید شناخته می‌شود. علائم این بیماری به اصطلاح نامرئی ممکن است شامل تهوع، استفراغ، مشکل در صحبت کردن، بی حسی یا سوزن سوزن شدن بدن و حساسیت به نور و صدا باشد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->