یک کارشناس اقتصادی مطرح کرد: حذف صفر هیچ تأثیری بر فرایند‌های واقعی اقتصاد ندارد | بی‌اثر در حفظ ارزش پول ملی مصرف بیش از ۶۳ هزار مگاوات برق در روز ۲۹ اردیبهشت‌ ۱۴۰۴ قیمت امروز طلا، سکه و ارز (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) افت شاخص بورس در معاملات امروز (سه‌شنبه، ۳۰ اردیبهشت‌ ۱۴۰۴) اعلام ۱۰ عامل رسوب کالا توسط گمرک جزئیات نحوه محاسبه پلکانی قبض برق گسترش ﻫﻤﮑﺎﺭﯼ‌ﻫﺎﯼ ایران و ترکمنستان در زمینه نفت و گاز شرایط دریافت وام ۴ میلیارد تومانی مشاغل خانگی چیست؟ تأکید بر ضرورت تسریع در تکمیل خط سوم انتقال برق مشهد - ماری دستور سرپرست وزارت اقتصاد برای پرداخت یکپارچه حقوق کارمندان تا یکم هر ماه هدف‌گذاری برای جذب ۱۰ همت سرمایه‌گذاری در شهرداری‌های خراسان رضوی | عرضه بسته‌های ویژه جذب سرمایه در نمایشگاه مشهدفاینکس خراسان رضوی، در نبرد با آفت سن گندم | بیش از ۱۵۳ هزار هکتار از مزارع غلات استان، سم‌پاشی شد دلایل کمبود برنج خارجی در بازار مشهد | برنج پاکستانی کمیاب شد راه دشوار خانه دارشدن پیش‌بینی قیمت طلا و سکه (سه‌شنبه، ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش نرخ ارز چه تأثیری بر قیمت لاستیک خودرو داشت؟ | واردات بی‌رویه تایر‌های چینی، مانع بزرگ حمایت از تولید داخل پیش بینی بورس (سه شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴)| بازار قرمز می‌ماند؟ پیش‌بینی قیمت دلار (سه‌شنبه، ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) نرخ ارز کالاهای اساسی رسماً به ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان برگشت خشکسالی، تولید گیاهان دارویی خراسان رضوی را تهدید می‌کند قطعی منظم برق شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سرخس: سرمایه‌گذار اماراتی به تعهد خود عمل کند مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی: پیگیر مطالبات به‌حق نانوایان هستیم متخلفان بازار ارز و شبکه توزیع آرد نقره‌داغ شدند | ۴۱.۵ میلیارد تومان، جریمه دو شرکت متخلف در خراسان رضوی ظرفیت‌های نمایشگاه اینوکس-فاینکس | رویدادی برای جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی ثبت رکورد جدید در صادرات محصولات چاپی | درآمدزایی ۴.۵ هزار میلیارد تومانی محصولات چاپی برای خراسان رضوی آیا مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از امروز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) شارژ می‌شود؟ + جزئیات فرماندار مشهد برای رفع کمبود برنج پاکستانی در شهر به وزارت جهاد کشاورزی رفت قیمت طلای جهانی امروز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد
سرخط خبرها

اعتبار یک هزار میلیارد تومانی برای خرید حمایتی زعفران (۲۹ فروردین ۱۴۰۲)

  • کد خبر: ۱۵۹۶۰۲
  • ۲۹ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۷:۵۰
اعتبار یک هزار میلیارد تومانی برای خرید حمایتی زعفران (۲۹ فروردین ۱۴۰۲)
سخنگوی کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید با اشاره به مصوبات جلسه امروز که به منظور بررسی مشکلات حوزه زغفران برگزار شده بود، گفت: در این نشست مقرر شد، از محل تبصره ۱۸ قانون بودجه ۱۴۰۲ و همچنین منابع در اختیار صندوق‌های تضمین در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بتوان مبلغ موردنیاز برای خرید زعفران در فصل تا سقف حدود یک هزار میلیارد تومان را تامین کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، محسن زنگنه در گفتگو در تشریح نشست ویژه بررسی مشکلات حوزه زعفران که امروز (۲۹ فروردین ماه) برگزار شد، گفت: زعفران یکی از محصولاتی است که انحصار تولید آن در دنیا در اختیار جمهوری اسلامی ایران بوده و بیش از ۸۵ درصد زعفران دنیا در ایران تولید می‌شود، اما متاسفانه به دلیل نبود متولی منسجم و عدم سیاست‌گذاری درست، در بازار ۸.۵ میلیارد دلاری زعفران، ما سهمی کمتر از ۳۰۰ میلیون دلار داریم و این موضوع نشان می‌دهد ما در حوزه بهره‌وری و صنایع وابسته و صادارت به شدت مشکل داریم.

نماینده مردم تربت حیدریه، مه ولات و زاوه در مجلس شورای اسلامی افزود: یکی از مشکلات حوزه زعفران وجود تعارض منافع میان تولیدکننده و صادرکننده و ورود دلالانی که عملا هم زعفران را از کشاورز با قیمت پایین خریداری می‌کنند و هم بازار‌های جهانی را دچار التهاب می‌کنند و در نهایت زعفران ایران را با ارزشی پایینی به فروش می‌رسانند، است.

وی اضافه کرد: برای رفع این مشکلات باید از تولیدکننده حمایت کرد و قیمت زعفران را به ویژه در فصل این محصول از زعفران‌کار با قیمت مطلوب و متناسب با قیمت جهانی و تورم خریداری کرد.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با اشاره به اینکه در نشست امروز نمایندگان وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و اقتصاد و اتاق تعاونی و... حضور داشتند، به مشکل تامین مالی اشاره کرد و ادامه داد: اصولا ما در حوزه محصولات کشاورزی با مشکل تامین مالی مواجه هستیم و این موضوع موجب می‌شود که به طور مثال گوجه‌کار در یک فصل ناچار شود، محصول خود را کیلویی ۲ هزار تومان عرضه کند این در حالی است که چند ماه بعد گوجه در بازار کمیاب می‌شود.

سیاست تعهد ارزی به شدت به حوزه کشاورزی، صنایع دستی و صادارت خُرد آسیب می‌زند

نائب رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس تصریح کرد: متاسفانه سیاست تعهد ارزی به شدت به حوزه کشاورزی، صنایع دستی و صادارت خُرد آسیب می‌زند و فقط می‌تواند به نفع شرکت‌های بزرگ باشد، زیرا این شرکت‌ها تضامین لازم را دارند، در بودجه پیشنهادی مبنی بر این داده شد که محصولات کشاورزی به ویژه محصولاتی مانند زعفران از ذیل قوانین تعهد ارزی خارج شود، البته این موضوع به معنای عدم بازگشت ارز نیست بلکه به معنای تسهیل و حمایت از صادرات محصولات کشاورزی است، که این پیشنهاد مصوب نشد.

زنگنه توضیح داد: در جلسه امروز مصوب شد که درخصوص اصلاح قوانین مربوط به تعهد ارزی در حوزه زعفران پیگیری‌های لازم با بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و سایر دستگاه‌ها صورت گیرد.

با رینگ صادراتی سیاست یکسانی در حوزه صادرات زعفران ایجاد می‌شود

وی افزود: برای تامین اعتبار مقرر شد از محل تبصره ۱۸ قانون بودجه ۱۴۰۲ و همچنین منابع در اختیار صندوق‌های تضمین در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بتوان مبلغ موردنیاز برای خرید زعفران در فصل تا سقف حدود یک هزار میلیارد تومان را تامین کرد و خرید توسط شرکت‌های خصوصی و شرکت‌های تعاونی انجام شود.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه در نشست امروز پیشنهاد رینگ صادراتی مطرح شد، افزود: برای اینکه سیاست یکسانی در حوزه صادرات داشته باشیم، صادارت رسمی از طریق رینگ صادراتی و انبار‌های بورس انجام گیرد تا از یک سو کیفیت زعفران افزایش خواهد یافت و از سوی دیگر برآوردی از میزان صادارت زعفران به دست می‌آید و چرخه حمایت از زعفران و حمایت از قیمت در بازار جهانی داشته باشیم.

سخنگوی کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید افزود: جلسه امرروز نشست هم اندیشی خوبی بود و امیدواریم نتایج مناسبی به دنبال داشته باشد.

منبع: خانه ملت

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->