تولید آزمایشی «سمند سورن» در ایران خودرو خراسان آغاز شد (۱۰ مهر ۱۴۰۳) وعده ایران خودرو به خریداران: تا پایان سال همه خودرو‌های طرح اخیر را تحویل می‌دهیم | برنامه ایران خودرو برای بهار و تابستان ۱۴۰۴ عرضه ۳۵۰ ملک در مزایده سازمان اموال تملیکی | ملکی به ارزش پایه ۹۶۰ میلیارد تومان به مزایده گذاشته می‌شود موضوع مشاغل سخت درخصوص جان‌باختگان معدن طبس مغفول نخواهد ماند چرا سود سهام عدالت واریز نمی‌شود؟ (۱۰ مهر ۱۴۰۳) وزن منفی ریسک‌های سیستماتیک در بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۰ مهر ۱۴۰۳) رشد ۳۵ درصدی صادرات به کشور‌های عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا خصوصی‌سازی شرکت‌های بزرگ دولتی برای عرضه سهام عدالت به جاماندگان نرخ امروز طلا و سکه در مشهد چقدر است؟ (۱۰ مهر ۱۴۰۳) نیازی به واردات گوشت برای تنظیم بازار نداریم | به سهولت توان تولید یک میلیون تن گوشت در کشور وجود دارد افت محسوس قیمت خودرو‌های خارجی در بازار آزاد (۱۰ مهر ۱۴۰۳) متضرر اصلی توقف‌های مرزی کامیون‌ها، مصرف‌کننده نهایی و صاحبان کالاها هستند قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۰ مهر ۱۴۰۳) | دنا پلاس ۸۹۸ میلیون تومان شد هنوز قیمت جدید شیر به کارخانجات لبنی ابلاغ نشده است قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت کوین (۱۰ مهر ۱۴۰۳) | دلار بازار آزاد: ۶۰ هزار و ۶۵۰ تومان شیر گران شد و خریداری ندارد | صادرات، به دلیل کاهش قدرت خرید مردم در داخل! رئیس کل بانک مرکزی: تورم تولیدکننده از بالای ۱۰۰ به ۲۵ درصد کاهش یافته است +ویدئو پشت پرده عجیب ثبت و فروش تلفن همراه | ماجرا چیست؟ تسهیلات ساخت مسکن از سوی بانک‌ها در هاله‌ای از فراموشی و اهمال‌کاری بررسی بازار فروش پلتفرم‌های اعتباری و کالاکارت‌ها با توجه به افزایش تقاضا برای فروش و خرید اقساطی پیشنهاد تعطیلی سه‌ماهه معادن پرخطر از سوی وزیر کار قیمت عمده امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۱۰ مهر ۱۴۰۳) | لیموشیرین به بازار آمد پیش بینی تورم در پایان ۱۴۰۳ در ۴ سناریو برنج گران شد + علت ادعای وزیر جنگ رژیم اسرائیل درباره مرحله جدید جنگ علیه لبنان سهم کشاورزی از اشتغال کشور ۲۵ درصد است
سرخط خبرها

اعتبار یک هزار میلیارد تومانی برای خرید حمایتی زعفران (۲۹ فروردین ۱۴۰۲)

  • کد خبر: ۱۵۹۶۰۲
  • ۲۹ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۷:۵۰
اعتبار یک هزار میلیارد تومانی برای خرید حمایتی زعفران (۲۹ فروردین ۱۴۰۲)
سخنگوی کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید با اشاره به مصوبات جلسه امروز که به منظور بررسی مشکلات حوزه زغفران برگزار شده بود، گفت: در این نشست مقرر شد، از محل تبصره ۱۸ قانون بودجه ۱۴۰۲ و همچنین منابع در اختیار صندوق‌های تضمین در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بتوان مبلغ موردنیاز برای خرید زعفران در فصل تا سقف حدود یک هزار میلیارد تومان را تامین کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، محسن زنگنه در گفتگو در تشریح نشست ویژه بررسی مشکلات حوزه زعفران که امروز (۲۹ فروردین ماه) برگزار شد، گفت: زعفران یکی از محصولاتی است که انحصار تولید آن در دنیا در اختیار جمهوری اسلامی ایران بوده و بیش از ۸۵ درصد زعفران دنیا در ایران تولید می‌شود، اما متاسفانه به دلیل نبود متولی منسجم و عدم سیاست‌گذاری درست، در بازار ۸.۵ میلیارد دلاری زعفران، ما سهمی کمتر از ۳۰۰ میلیون دلار داریم و این موضوع نشان می‌دهد ما در حوزه بهره‌وری و صنایع وابسته و صادارت به شدت مشکل داریم.

نماینده مردم تربت حیدریه، مه ولات و زاوه در مجلس شورای اسلامی افزود: یکی از مشکلات حوزه زعفران وجود تعارض منافع میان تولیدکننده و صادرکننده و ورود دلالانی که عملا هم زعفران را از کشاورز با قیمت پایین خریداری می‌کنند و هم بازار‌های جهانی را دچار التهاب می‌کنند و در نهایت زعفران ایران را با ارزشی پایینی به فروش می‌رسانند، است.

وی اضافه کرد: برای رفع این مشکلات باید از تولیدکننده حمایت کرد و قیمت زعفران را به ویژه در فصل این محصول از زعفران‌کار با قیمت مطلوب و متناسب با قیمت جهانی و تورم خریداری کرد.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با اشاره به اینکه در نشست امروز نمایندگان وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و اقتصاد و اتاق تعاونی و... حضور داشتند، به مشکل تامین مالی اشاره کرد و ادامه داد: اصولا ما در حوزه محصولات کشاورزی با مشکل تامین مالی مواجه هستیم و این موضوع موجب می‌شود که به طور مثال گوجه‌کار در یک فصل ناچار شود، محصول خود را کیلویی ۲ هزار تومان عرضه کند این در حالی است که چند ماه بعد گوجه در بازار کمیاب می‌شود.

سیاست تعهد ارزی به شدت به حوزه کشاورزی، صنایع دستی و صادارت خُرد آسیب می‌زند

نائب رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس تصریح کرد: متاسفانه سیاست تعهد ارزی به شدت به حوزه کشاورزی، صنایع دستی و صادارت خُرد آسیب می‌زند و فقط می‌تواند به نفع شرکت‌های بزرگ باشد، زیرا این شرکت‌ها تضامین لازم را دارند، در بودجه پیشنهادی مبنی بر این داده شد که محصولات کشاورزی به ویژه محصولاتی مانند زعفران از ذیل قوانین تعهد ارزی خارج شود، البته این موضوع به معنای عدم بازگشت ارز نیست بلکه به معنای تسهیل و حمایت از صادرات محصولات کشاورزی است، که این پیشنهاد مصوب نشد.

زنگنه توضیح داد: در جلسه امروز مصوب شد که درخصوص اصلاح قوانین مربوط به تعهد ارزی در حوزه زعفران پیگیری‌های لازم با بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و سایر دستگاه‌ها صورت گیرد.

با رینگ صادراتی سیاست یکسانی در حوزه صادرات زعفران ایجاد می‌شود

وی افزود: برای تامین اعتبار مقرر شد از محل تبصره ۱۸ قانون بودجه ۱۴۰۲ و همچنین منابع در اختیار صندوق‌های تضمین در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی بتوان مبلغ موردنیاز برای خرید زعفران در فصل تا سقف حدود یک هزار میلیارد تومان را تامین کرد و خرید توسط شرکت‌های خصوصی و شرکت‌های تعاونی انجام شود.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم با بیان اینکه در نشست امروز پیشنهاد رینگ صادراتی مطرح شد، افزود: برای اینکه سیاست یکسانی در حوزه صادرات داشته باشیم، صادارت رسمی از طریق رینگ صادراتی و انبار‌های بورس انجام گیرد تا از یک سو کیفیت زعفران افزایش خواهد یافت و از سوی دیگر برآوردی از میزان صادارت زعفران به دست می‌آید و چرخه حمایت از زعفران و حمایت از قیمت در بازار جهانی داشته باشیم.

سخنگوی کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید افزود: جلسه امرروز نشست هم اندیشی خوبی بود و امیدواریم نتایج مناسبی به دنبال داشته باشد.

منبع: خانه ملت

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->