متضرر اصلی توقف‌های مرزی کامیون‌ها، مصرف‌کننده نهایی و صاحب کالاست قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۰ مهر ۱۴۰۳) | دنا پلاس ۸۹۸ میلیون تومان شد هنوز قیمت جدید شیر به کارخانجات لبنی ابلاغ نشده است قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت کوین (۱۰ مهر ۱۴۰۳) | دلار بازار آزاد: ۶۰ هزار و ۶۵۰ تومان شیر گران شد و خریداری ندارد | صادرات، به دلیل کاهش قدرت خرید مردم در داخل! رئیس کل بانک مرکزی: تورم تولیدکننده از بالای ۱۰۰ به ۲۵ درصد کاهش یافته است +ویدئو پشت پرده عجیب ثبت و فروش تلفن همراه | ماجرا چیست؟ تسهیلات ساخت مسکن از سوی بانک‌ها در هاله‌ای از فراموشی و اهمال‌کاری بررسی بازار فروش پلتفرم‌های اعتباری و کالاکارت‌ها با توجه به افزایش تقاضا برای فروش و خرید اقساطی پیشنهاد تعطیلی سه‌ماهه معادن پرخطر از سوی وزیر کار قیمت عمده امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۱۰ مهر ۱۴۰۳) | لیموشیرین به بازار آمد پیش بینی تورم در پایان ۱۴۰۳ در ۴ سناریو برنج گران شد + علت ادعای وزیر جنگ رژیم اسرائیل درباره مرحله جدید جنگ علیه لبنان سهم کشاورزی از اشتغال کشور ۲۵ درصد است سیگنال افزایش قیمت ارز نیمایی از سوی وزیر اقتصاد اعلام نرخنامه مصوب ۱۴۰۳ خدمات روغن موتور، فیلترجات وتعویض روغن، شستشو و توقفگاه مشهد + نرخنامه شاخص کل بورس امروز (دوشنبه، ۹ مهر ۱۴۰۳) | ریزش بورس ادامه دارد بنزین توزیعی در کشور نیاز به مکمل ندارد با رب‌گیری در میادین میوه برخورد می‌شود توضیحات اتحادیه طلا و جواهر مشهد در به کارگیری اتباع غیر مجاز در این صنف | جریمه متخلفان چیست؟ نگاهی به نوسانات قیمت طلا و سکه در بازار امروز (دوشنبه ۹ مهر ۱۴۰۳) ۴۰ هزار خودروی فرسوده در مراکز اسقاط انبار شده است قیمت طلا، دلار، سکه و ارز در بازار امروز (دوشنبه، ۹ مهر ۱۴۰۳) ۲۵۵ هزار هکتار اراضی خراسان رضوی زیر کشت پاییزه خواهد رفت کم‌درآمدترین و پردرآمدترین استان‌های کشور معرفی شدند | سهم استان خراسان رضوی از درآمد چقدر است؟ (۹ مهر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

زعفران ایران تا ۱۰ سال دیگر جایگاه خود را از دست خواهد داد

  • کد خبر: ۱۵۹۹۸۵
  • ۳۱ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۳
زعفران ایران تا ۱۰ سال دیگر جایگاه خود را از دست خواهد داد
عضو شورای ملی زعفران ایران گفته است: از سال‌ها پیش تولید و بازار این محصول ارزشمند وارد شرایط بحرانی شده است اما از سه سال پیش در شرایطی قرار گرفتیم که هر لحظه بر عمق بحران افزوده می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز، زعفران خراسان از دیرباز کالای استراتژیک این استان و کشور بوده است که به عنوان کالایی که مزیت اقتصادی به همراه دارد مطرح است. اما صادرکنندگان زعفران به موانع صادراتی از جمله تعهد ارزی و زمینه سازی برای قاچاق این کالا اشاره دارند.

علی حسینی، عضو شورای ملی زعفران ایران در گزارشی گفته است: شرایط تولید و بازار زعفران بحران‌زده است. از سال‌ها پیش تولید و بازار این محصول ارزشمند وارد شرایط بحرانی شده است اما، از سه سال پیش در شرایطی قرار گرفتیم که هر لحظه بر عمق بحران افزوده می‌شود.

وی معتقد است، ریشه بحران‌های ایجاد شده در تولید و بازار زعفران، مدیریت غلط بوده و همچنان این مشکل پا برجا است.مشکل مدیریت در تولید و بازار زعفران به ویژه در شرایط حاضر، دستوری مرتفع نمی‌شود.

حسینی بر این باور است که برخورد‌های دستوری همیشه منجر به بکارگیری راهکار‌هایی شده که نتیجه مقطعی و کوتاه مدت داشتند و مانند مسکن عمل کرده اند. مدیران کنونی کشور در حوزه زعفران استراتژی برای بهبود تولید و تجارت زعفران ندارند.

وی با تأکید بر اینکه به شدت نیازمند حضور مدیران آگاه در عرصه هستیم، یادآور شد: کشت زعفران در کشور‌های مختلف جهان در حال توسعه است و به زودی به جایی خواهیم رسید که ایران جایگاه گذشته خود را از دست می‌دهد.با ادامه شرایط موجود، تا ۱۰ سال دیگر جایگاه ایران در بازار زعفران از دست خواهد رفت.

او برای حفظ جایگاه ایران در بازار جهانی زعفران توصیه کرد: همراه با حضور مدیران آگاه باید با سرعت زیرساخت‌های مربوط به فراوری زعفران در کشور ایجاد شود تا محصولات ایران در آینده بازار زعفران جای داشته باشد.

سال گذشته نسبت به مدت مشابه آن شاهد کاهش ۲۰ درصدی صادرات بودیم

به گزارش شهرآرانیوز، رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران خراسان رضوی با اشاره به جایگاه این استان در تولید زعفران، خروج زعفران را از مبادی غیر قانونی به دلیل موانع صادراتی پیشرو دراین محصول را یک معضل توصیف کرده است.

شیردل به خبرنگار شهرآرانیوز گفت: تعهد ارزی باید به شکلی باشد در قیمت تمام شده محاسبه شود. وقتی قیمت‌ها نامتعارف باشد مسلما صادرات غیر منطقی است. متاسفانه با کاهش صادرات مواجه می‌شویم. نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت: سال گذشته نسبت به مدت مشابه آن شاهد کاهش ۲۰ درصدی صادرات بودیم. اگر موانع برای صادرکننده بر طرف شود شاهد رشد ۴۰ درصدی صادرات زعفران در سال پیشرو خواهیم داشت.

نایب رئیس شورای ملی زعفران گفت: سال گذشته نسبت به مدت مشابه آن شاهد کاهش ۲۰ درصدی صادرات بودیم. اگر موانع برای صادرکننده بر طرف شود شاهد رشد ۴۰ درصدی صادرات زعفران در سال پیشرو خواهیم بود. 

دلیل کاهش صادرات مسلما موانعی که بر سر راه صادرات است

غلام رضا میری می گوید: دلیل کاهش صادرات مسلما موانعی که بر سر راه صادرات است می‌تون عنوان کرد و در واقع قاچاقچیان جای صادرکنندگان را گرفته اند و توان رقابت را در بازار بین المللی از صادر کننده ربوده اند.
وی در باره قانون اجباری ارز حاصل از صادرات و تحویل آن در سامانه نیما گفت: این امر باعث شده ما هر دلار حاصل از صادرات را باید ۵ الی شش هزار تومان که شناور است را ارزان‌تر بدهیم. مسلما این ضرر را قاچاقچی به دلیل قاچاق از مبادی غیر قانونی نخواهد داشت.

به گزارش شهرآرانیوز، در حال حاضر در هر مترمربع کمتر از ۳۰۰ میلی گرم زعفران تولید می‌شود در حالی که می‌توان با بهبود تولید آن را به ۱ گرم در هر مترمربع رساند. بهبود تولید، کاهش مصرف منابع مانند آب را به همراه دارد که امروزه باید از اولویت‌های دولت با توجه به سرعت تغییر اقلیم باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->