آغاز اکران آثار منتخب هجدهمین جشنواره سینما حقیقت در سینما ویلاژتوریست مشهد + جدول اکران پوستر جشنواره چهل و سوم فیلم فجر اصلاح می‌شود آغاز فصل دوم برنامه برمودا + زمان پخش یک خبرنگار تئاتر درگذشت + علت اختتامیه بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی خراسان رضوی برگزار شد همه چیز درباره فصل دوم بازی مرکب ( اسکوییدگیم ) + بازیگران و تریلر و خلاصه داستان هوش مصنوعی باید در خدمت هنر باشد | گفت‌و‌گو با علیرضا بهدانی، هنرمند برجسته خراسانی هوران؛ اولین رویداد گفت‌و‌گو محور بانوان رسانه در مشهد| حضور بیش از ۵۰ صاحب‌نظر در حوزه زنان+ویدئو نگاهی به آثاری که با شروع زمستان در سینما‌های کشور اکران می‌شوند شهر‌های مزین به کتاب | معرفی چند شهرِ کتاب در جهان که هرکدام می‌تواند الگویی برای شهرهای ما باشد معرفی اعضای کارگروه حقوقی معاونت هنری وزارت ارشاد + اسامی واکنش علی شادمان، بازیگر سینما و تلویزیون، به رفع فیلترینگ + عکس چرا فیلم علی حاتمی پوستر فجر شد؟ صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ فیلم‌های آخرهفته تلویزیون (۶ و ۷ دی ۱۴۰۳) + زمان پخش و خلاصه داستان پوستر چهل و سومین جشنواره فیلم فجر را ببینید + عکس «فراهان» با نوای اصیل ایرانی در مشهد روی صحنه می‌رود
سرخط خبرها

گردهمایی شاعران و نویسندگان مشهدی برای بزرگداشت حکیم عمر خیام

  • کد خبر: ۱۶۴۷۹۴
  • ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۲۱:۲۰
گردهمایی شاعران و نویسندگان مشهدی برای بزرگداشت حکیم عمر خیام
همزمان با روز بزرگداشت حکیم عمر خیام، مراسم بزرگداشت این شاعر و ادیب و دانشمند ایرانی به همت انجمن نویسندگان اهل قلم خراسان در مشهد برگزار شد.

به گزارش شهرآرانیوز، همزمان با فرارسیدن ۲۸ اردیبهشت ماه روز بزرگداشت حکیم عمرخیام نیشابوری، جمعی از نویسندگان و شاعران گرد هم آمدند تا ضمن بزرگداشت این شاعر و دانشمند پرآوازه خراسانی، از خیام و اشعار او بگویند و برای او بسرایند.

در این مراسم که به همت انجمن نویسندگان اهل قلم خراسان و با همکاری مکتب بافت مشهد برگزار شد، حاضران در مراسم ضمن بیان بخش‌هایی از زندگی حکیم عمر خیام و آثار وی در زمینه‌های مختلف، به بیان نظرات و آرای دیگر اندیشمندان معاصر و پس از خیام درباره او پرداختند. از روحیه پرسشگر او گفتند و از رباعیات او خواندند.

در بخشی از این مراسم نیز با اشاره به رسم مردم بوشهر در خیام خوانی و استفاده توامان از اشعار خیام در کنار موسیقی محلی این خطه، بخشی از خیام خوانی دانش آموزان بوشهری برای حاضران به نمایش در آمد.

گفتنی است غیاث الدین ابوالفتح عُمر بن ابراهیم خیام نیشابوری (۵۱۰-۴۲۷ ه. ش) فیلسوف، ریاضیدان، ستاره شناس و رباعی سرای ایرانی دوره سلجوقی و مشهور به «همه چیز دان» بود. به القابی از جمله «امام» و «حجه الحق» مشهور بود. از بزرگترین دانشمندان عصر خود بود و هوشی سرشار داشت. جایگاه علمی خیام، بسیار برتر از آن است که صرفا به واسطه جایگاه ادبی شهرت داشته باشد. اما رباعیات خیام شهرت جهانی دارد و به بسیاری از زبان‌های دنیا ترجمه شده است. در فقه، فلسفه، نجوم و ریاضیات به شهرت رسیده بود و در علم طب نیز مهارت داشت. «کتاب جبر»، «رساله فی شرح ما اشکال من مصادرات اقلیدس»، «میزان الحکم»، «رساله فی الوجود»، «نوروزنامه» و «رباعیات» از جمله آثاری است که از خیام بر جا مانده است. یکی از حفره‌های «ماه» و و سیارک ۳۰۹۵ به افتخار این حکیم بزرگ به نام وی نامگذاری شده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->