پیش فروش دو محصول سایپا ویژه دی ماه ۱۴۰۳ اعلام شد + شرایط و قیمت وزیر نیرو خبر داد: کسری گاز در مناطق سردسیر ایران چه تعداد واحد نیروگاهی از مدار خارج شده است؟ تأمین ارز واردات کالا‌های اساسی و دارو از مرز ۱۱ میلیارد دلار گذشت نیروگاه برق ری از مدار تولید خارج شد | اتمام ذخیره گازوئیل قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۶ دی ۱۴۰۳) | رشد ۷۵ میلیونی چانگان قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۶ دی ۱۴۰۳) | قیمت کراس اوور ایران خودرو مشخص شد رشد بیش از یک‌ میلیون تومانی قیمت سکه و ۱۱۴ هزار تومانی قیمت طلا طی یک روز در مشهد (۶ دی ۱۴۰۳) ارزان‌ترین موبایل‌های آیفون چند؟ (۶ دی ۱۴۰۳) نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۶ دی ۱۴۰۳) | طلا به گرمی ۵ میلیون و ۸۰ هزار تومان رسید توزیع گوشت قرمز رایگان برای خانواده‌های کم برخوردار + جزئیات گزارش ۴ ماهه نهضت ملی مسکن منتشر شد خسارت قطعی چندساعته برق به ۲۲ کارخانه سیمانی کشور | توقف تولید سیمان در تهران و خراسان ملک در این منطقه گران خواهد شد کارخانه تولید کاغذ سنگی در فاروج خراسان‌شمالی با حضور وزیر نیرو افتتاح شد (۶ دی ۱۴۰۳) سوختگیری بنزین با کارت بانکی از سال ۱۴۰۴ بررسی وضعیت احداث پروژه آزادراه حرم تا حرم در دستورکار شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی جدول قیمت سکه‌های پارسیان (۶ دی ۱۴۰۳) | سکه پارسیان در آستانه ۸ میلیونی شدن! اعترافات قاتل در بازسازی صحنه جرم: مقتول سال‌ها بازی‌ام داده بود سود مرحله جدید سهام عدالت چقدر است و چه زمانی واریز می‌شود؟ قیمت سکه‌های ضرب ۸۶ حراج مرکز مبادله چقدر است؟ آیا ثبات به بازار ارز برمی‌گردد؟ (۶ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) | بادمجان ۱۵ تا ۲۵ هزار تومان کارگران چطور مالیات‌های مازاد بر حقوق را پس‌ بگیرند؟ سازندگان توان فروش و ساخت مسکن را ندارند سرپرست مدیریت روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد کیش منصوب شد وزیر نیرو: هزینه تولید هر کیلووات ساعت برق ۸ هزار تومان است پیش بینی قیمت سکه و طلا (پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

ساختمان‌های بلند‌مرتبه مشهد، فقط گران‌اند نه اقتصادی

  • کد خبر: ۱۶۵۳۹۱
  • ۰۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۳
ساختمان‌های بلند‌مرتبه مشهد، فقط گران‌اند نه اقتصادی
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی گفت: هنوز به‌صورت مشخص برای ما واضح نشده‌ که ساختمان‌های مرتفع قرار است نیازی از ما را رفع کنند یا اینکه قرار است نمادی در مقیاس توسعه مدرن شهر مشهد باشند که اکنون بیشتر مورد دوم در مرکز توجه است، چون ساختمان‌های بلندمرتبه، ساختمان‌های اقتصادی نیستند. البته شاید به‌لطف تورم گران باشند. 

به گزارش شهرآرانیوز، جواد خدایی در همایش ساختمان‌های‌ مرتفع که امروز یکم خرداد در مشهد برگزار شد، گفت: در‌ بلند‌مرتبه‌سازی در منطقه شهری به این نتیجه رسیدیم که مؤلفه‌های مختلفی دارد که باید بررسی شود. چالش‌هایی که بر اثر فقدان برج‌سازی در مشهد به چشم می‌خورد، بیشتر این نیاز را ایجاد کرد که مؤلفه‌های آن مورد توجه قرار گیرد.

به گفته معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی، هنوز به‌صورت مشخص برای ما واضح نشده‌ که ساختمان‌های مرتفع قرار است نیازی از ما را رفع کنند یا اینکه قرار است نمادی در مقیاس توسعه مدرن شهر مشهد باشند که اکنون بیشتر مورد دوم در مرکز توجه است، چون ساختمان‌های بلندمرتبه، ساختمان‌های اقتصادی نیستند. البته شاید به‌لطف تورم گران باشند. 

خدایی تصریح کرد: ما تجربه اقتصادی نه‌چندان دوری در همین مشهد داریم. آپارتمان‌های مرتفع که به سال‌های میانی دهه ۵۰ برمی‌گردد، یک سازه کاملا منظم با ویژگی‌های کاملا منطقی یک ساختمان بلند است. ساختمان‌های مرتفع تجربه کاملا مشهدی پیش‌روی ماست. در نهضت ملی مسکن که سیاست‌ها بر این بود که ساختمان‌های مرتفع ساخته نشوند، ساختمان‌های مرتفع نحوه ساخت و جانمایی آن‌ها بهترین پاسخ برای ما بود. علت این است که ساختمان‌های مرتفع در زمان خودش تکلیفش با آنچه نیاز آن موقع بوده، روشن است. آپارتمان‌های مرتفع به هیچ وجه ساختمان‌های لوکسی نبودند و این نوع ساختمان یک پاسخ منطقی و اقتصادی در زمان خودش بود که می‌توانست تکثیر و تکرار شود.

وی در ادامه یادآور شد: آنچه‌ به‌عنوان برج در مشهد می‌شناسیم، عمدتا در ردیف ساختمان‌های لوکس به حساب می‌آید. شاید به همین دلیل است که ما نمی‌توانیم برای تکثیر و توسعه این تجربه پاسخی داشته باشیم. وقتی صحبت از یک ساختمان بلند می‌شود، با وجود اینکه در بسیاری از اجزا پاسخ درستی دارند، ممکن است ما از راهکار‌های بسیار گران‌قیمت‌تری استفاده کنیم. اگر نگاهی به نمای ساختمان‌های بلند در دهه ۹۰ بیندازیم، از خودمان می‌پرسیم آیا یک ساختمان بلند منطقی است نمای سنگ معمول یک ساختمان چهارطبقه را داشته باشد؟ 

وی افزود: پاسخ‌ بسیاری از این‌ها برمی‌گردد به پرسش اینکه چرا باید ساختمان‌های بلندمرتبه را بسازیم. برج‌ها یا کالای لوکس هستند یا برای رفع نیاز ساخته می‌شوند. اگر برای رفع نیاز‌های امروزی کمبود زمین و استفاده بیشتر از زمین مطرح شوند، قطعا پاسخ‌های فنی ما کاملا متفاوت خواهد بود.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری خراسان رضوی تأکید کرد: اگر گردهمایی‌هایی از این قبیل قرار است به نتیجه روشن منجر شود به‌خصوص اینکه در آستانه تصویب ضوابط بلندمرتبه‌سازی در مشهد هستیم، کمی تأمل کنیم و همه ضوابط را در نظر بگیریم. امروز اگر مشهد را از منظر ساختمان‌های بلند و برج بشناسیم، چه الگویی دارد؟ پس احتیاج است ضوابط بالادستی با احتیاط و تأمل در مشهد پیاده شود. همه ما قرار است دست‌اندرکاران این پروژه باشیم. پس همه ما دوست داریم نه محصول تک‌پروژه‌ای، بلکه تصویری که این پروژه‌ها به شهر ما خواهد داد، یک تصویر منضبط و قاعده‌مند باشد، نه مملو از تعارض منافع و نارسایی‌هایی که مردم در کلان‌شهر‌ها به آن گله‌مند هستند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->