دستگاه امنیتی آمریکا در تلاطم | برکناری ژنرال تیموتی هاگ بدون توضیح! انصارالله هشدار داد: آتش‌بس در غزه، شرط صلح منطقه‌ای حمله موشکی روسیه به اوکراین؛ ۱۲ کشته و بیش از ۵۰ زخمی در یک روز + جزئیات انفجارها سخنگوی القسام هشدار داد: نیمی از اسرای زنده صهیونیست در خط مقدم حمله ارتش اشغالگر | مسئولیت جان آن‌ها با نتانیاهو است مجمع جهانی بیداری اسلامی بیانیه داد: سازش‌کاران با صهیونیست‌ها به سرنوشت بدی دچار می‌شوند آنروا از کشتار روزانه ۱۰۰ کودک پرده برداشت غیرقابل‌پیش‌بینی‌بودن تصمیم نهایی ترامپ درباره ایران به روایت یک رسانه عبری‌زبان پاسخ تجاری چین به آمریکا؛ اعمال تعرفه‌های تلافی‌جویانه بر واردات آمریکایی تعرفه‌های اروپا علیه آمریکا از ماه آینده اعمال می‌شود فیدان: آنکارا به هیچ وجه موافق حمله به ایران نیست رهبر انصارالله: محاصره و کشتار در غزه، جنایتی وحشیانه با حمایت آمریکا است دفاع معاون پیشین ترامپ از اظهارات جنگ‌طلبانه او علیه ایران ناپدیدشدن بیش از ۷ هزار نظامی اوکراینی در کورسک رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: شرط مذاکره با آمریکا، داشتن موضع برابر و دوری از قلدرمآبی است دشمن به دنبال این است که امید به آینده را از مردم ایران بگیرد یونیسف: روزانه ۱۰۰ کودک در غزه کشته یا زخمی می‌شوند محکومیت استفاده ابزاری آلمان و انگلیس از سازوکارهای حقوق‌بشری علیه ایران ۸۳۸ مسافر در تصادفات نوروز ۱۴۰۴ جان باختند حسن فرحات یکی از رهبران حماس، به شهادت رسید (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ادعای جدید ترامپ درباره احتمال مذاکره مستقیم با ایران واکنش عجیب ترامپ به ریزش بازار سهام آمریکا وزیر راه و شهرسازی: ۵ هزار نقطه حادثه‌خیز تصادفات در کشور شناسایی شده است حمله موشکی جنبش انصارالله یمن به سرزمین‌های اشغالی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) پزشکیان در گفتگو با بن‌سلمان: با هیچ کشوری سر جنگ نداریم تقابل شدید کانادا با جنگ تعرفه‌ای آمریکا اعتراض صهیونیست‌ها به حمایت شهردار لندن از مردم غزه ۱۰۰ شهید و زخمی در حمله هوایی رژیم صهیونیستی به مدرسه‌ای در غزه+ویدئو اطلاعیه قوه قضائیه درباره علت درگذشت حجت‌ الاسلام‌ نیری
سرخط خبرها

آمریکا و فرانسه اسناد محرمانه‌ در سفارتخانه‌هایشان در خارطوم را از بین بردند

  • کد خبر: ۱۶۵۴۰۳
  • ۰۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۱۱
آمریکا و فرانسه اسناد محرمانه‌ در سفارتخانه‌هایشان در خارطوم را از بین بردند
روزنامه نیویورک تایمز فاش کرد که دیپلمات‌های آمریکایی که از سفارت این کشور در خارطوم خارج شدند اسناد محرمانه و پرونده‌های حساس از جمله ویزای برخی شهروندان سودانی را قبل از ترک سفارتخانه از بین بردند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ روزنامه نیویورک تایمز آمریکا به نقل از منابع آگاه نوشت: دیپلمات‌های آمریکایی قبل از اینکه سفارت این کشور در خارطوم را ترک کنند، اسناد محرمانه و تجهیزات حساس در داخل سفارتخانه را از بین بردند. روند امحای این اسناد و تجهیزات پنج روز قبل از تصمیم جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا برای خارج کردن کارمندان سفارتخانه آغاز شد.

این منابع اعلام کردند: این اسناد شامل اسناد مهمی از شهروندان سودانی مثل ویزا بود که برای درخواست ویزای سفر به آمریکا آن را به این سفارتخانه تحویل داده بودند. نابودی این اسناد و ویزاهای شهروندان سودانی به دلیل نگرانی آمریکا از افتادن آن به دست افراد دیگر به ویژه بعد از تخلیه کامل سفارتخانه و اطلاع نداشتن از سرنوشت آن با تشدید درگیری‌ها در خارطوم صورت گرفت.

سلمی علی، مهندسی که ویزای خود را سه روز قبل از آغاز درگیری‌ها به سفارت آمریکا تحویل داده بود، گفت: می‌توانم صدای جنگنده‌ها و بمباران را از پنجره منزلم بشنوم. با این حال من اینجا محاصره هستم و هیچ راه خروجی ندارم.

کشورهای دیگری نیز ویزاهای شهروندان سودانی را با بسته شدن مقرهای سفارتخانه‌هایشان در خارطوم تحویل گرفتند؛ اما آن را در داخل سفارتخانه رها کردند و آن را از بین نبردند. سودانی‌ها تا این لحظه نتوانسته‌اند به ویزاهایشان دست یابند.

فرانسه در جواب سؤالی درباره سرنوشت این ویزاها اعلام کرد که ویزاها را تنها به دلایل امنیتی از بین برده است. هفت کشور ویزاها را در سفارتخانه‌هایشان رها کرده‌اند.

یک مسؤول آمریکایی اعلام کرد: در چنین شرایطی باید تدابیر احتیاطی لازم اتخاذ شود و نباید بگذاریم اسناد و اطلاعات به دست افرادی بیفتد که از آن سوءاستفاده کنند. با توجه به اینکه فضای امنیتی اجازه بازگرداندن ویزاها به صورت امن را به ما نمی‌داد؛ ما اقداماتی را برای نابودی آن اتخاذ کردیم.

دولت انگلیس نیز اعلام کرد، هر سندی که در سفارت این کشور در خارطوم رها کرده در جای امنی قرار داده شده است.

آمریکا قبلا نیز بعد از نابودی ویزاهای افغانستانی‌ها در سفارت آمریکا در کابل در زمان سیطره طالبان بر افغانستان در معرض انتقاداتی قرار گرفت. افغانستانی‌ها می‌توانستند درخواست‌های جدید به دولت طالبان ارائه کنند؛ اما در سودان دفتر ویزاها به دلیل درگیری بسته شده است. در سودان بیشترین درگیری‌ها در اطراف دفتر ویزاها است.

تام مالینوسکی، نماینده سابق کنگره آمریکا گفت: ویزای یکی از اسناد مهم است و اینکه چنین چیزی را از بین ببرند مساله مهمی است.

دیپلمات‌ها و مسؤولان چندین کشور اعلام کردند: کار کردن در خارطوم بعد از شلیک اولین گلوله محال شد. جنگنده‌ها بر فراز مناطق خارطوم از جمله محل سفارتخانه‌ها به پرواز درآمدند. درحالی که نیروهای واکنش سریع خارج شدند و با شلیک گلوله پاسخ دادند.

هواپیماهای نظامی انگلیس، آلمان، ترکیه و فرانسه هزاران نفر را از خارطوم خارج کردند. سودانی‌ها می‌گویند سفارتخانه‌های خارجی می‌توانستند کارهای بیشتری انجام دهند.

شهروندان سودانی که درخواست کمک از سفارتخانه‌ها را داشتند، اعلام کردند که درخواست‌هایشان با سکوت یا اظهارات مبهم پاسخ داده شد. تنها سفارتخانه‌ای که به سودانی کمک کرد چین بود.

با اینکه مجتمع سفارت آمریکا در جنوب خارطوم از جنگ دور بود؛ اما مسؤولان نگران قطع امداد و کمک بودند و شروع به از بین بردن اسناد محرمانه و حساس کردند.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->