رئیس جمهور: دانشگاه مسئله‌محور یکی از مهمترین مراکز برای حل مشکلات و معضلات کشور است چراغ سبز آمریکا به الجولانی: مجوز انجام معاملات با نهادهای دولتی سوریه صادر شد حمله موشکی و پهپادی یمنی‌ها به ناو هواپیمابر آمریکا اردوغان: کشور مستقل فلسطین قطعا تاسیس خواهد شد دو نظامی صهیونیست در شمال نوار غزه زخمی شدند (۱۷ دی ۱۴۰۳) «جاستین ترودو» کناره‌گیری از نخست وزیری کانادا را اعلام کرد رژیم صهیونیستی: هیچ لیستی از حماس درباره گروگان‌ها دریافت نکرده‌ایم ۵ دستور پزشکیان در راستای تحقق اهداف توسعه‌ای صنعت شیلات و آبزیان شبکه جاسوسی وابسته به عربستان و انگلیس در یمن منهدم شد (۱۷ دی ۱۴۰۳) یک نفر با سلاح سرد در حیفا زخمی شد (۱۷ دی ۱۴۰۳) ثبت سالروز شهادت آیت‌الله رئیسی، به عنوان «روز شهدای خدمت» در تقویم مکرون: آماده استفاده از مکانیسم ماشه علیه جمهوری اسلامی هستیم پزشکیان از دانشگاه جامع امام حسین (ع) سپاه بازدید کرد+ عکس سخنگوی سپاه پاسداران: آسمان سرزمین‌های اشغالی برای ما باز است + فیلم امیر سیاری: دوران هشت سال دفاع مقدس گنجینه‌ای از معارف و تجربیات است وزارت‌خانه‌های خارجه و نیرو برای پیگیری موضوع سدسازی‌ها در افغانستان دستور گرفتند بررسی اقدامات وزارت کشور با حضور رئیس جمهور (۱۷ دی ۱۴۰۳) شورای نگهبان از هفته آینده ایرادات لایحه بودجه ۱۴۰۴ را بررسی خواهد کرد نماینده مشهد در مجلس: استیضاح وزیر نفت متوقف شد آیت‌الله علم‌الهدی: اشتغال جوانان موجب بهبود عملکرد چرخه اقتصاد می‌شود | تکیه‌گاه قشر کارگر و محروم، اداره کار و تعاون اجتماعی است جلسه شورای عالی روابط خارجی ایران با حضور عارف برگزار شد (۱۷ دی ۱۴۰۳) | بررسی انتقال پایتخت به سواحل مکران تشکیل جلسه کمیسیون حقوقی مجلس با موضوع ارزیابی معیشت مرزنشینان و فعالیت بازارچه‌های مرزی با حضور استاندار خراسان رضوی (۱۷ دی ۱۴۰۳) سخنگوی وزارت خارجه در نشست خبری: دور جدید گفت‌وگوهای ایران و اروپا؛ ۲۴ و ۲۵ دی ماه در ژنو | سفر هیاتی به ترکیه برای حل مشکل سوخت کامیون‌های ایرانی سفیر ایران در روسیه: سفر پزشکیان به مسکو ابعادی تاریخی خواهد داشت + فیلم برنامه‌های فشرده دیپلماتیک پزشکیان در دی ماه ۱۴۰۳؛ از میزبانی السودانی تا سفر به روسیه و تاجیکستان بیانات رهبر معظم انقلاب درباره دعای «یا مَن اَرجوُه لِکُلّ خَیر» ماجرای نام‌گذاری استادیوم سعدآباد مشهد به «غلامرضا تختی» توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی آیا جاستین ترودو نخست وزیر کانادا استعفا خواهد داد؟
سرخط خبرها

واکنش اردوغان به حمایت سینان اوغان

  • کد خبر: ۱۶۵۴۹۸
  • ۰۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۱:۴۵
واکنش اردوغان به حمایت سینان اوغان
رئیس جمهوری ترکیه دوشنبه شب هر گونه مذاکره با سینان اوغان نفر سوم انتخابات اخیر در انتخابات ریاست جمهوری این کشور را رد کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، اردوغان در این باره گفت: ما با اوغان وارد مذاکره نشده و هرگز نیز نخواهیم شد.

این درحالی است که اوغان حمایت خود را در دور دوم انتخابات از اردوغان اعلام کرده است.

کمال قلیچدار اوغلو در واکنش به حمایت «سینان اوغان» در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ترکیه از اردوغان در توئیتر نوشت: ما آمده ایم تا این کشور را از تروریسم و پناهندگان نجات دهیم. این یک همه پرسی واقعی است و هیچ کس نمی تواند از این پس کسی را فریب دهد.

وی در پیامی به شهروندان ترکیه اضافه کرد: از هشت میلیون شهروند و همه جوانانی که به پای صندوق های رای نیامدند می خواهیم این بار به پای صندوق ها بیایند و در رای گیری شرکت کنند.

«سینان اوغان» نامزد ائتلاف «آتا» در انتخابات ریاست جمهوری ترکیه که در دور نخست این رقابت توانسته بود بعنوان نفر سوم انتخابات، تنها ۵.۱۷ درصد آرای مردمی را کسب کند، امروز دوشنبه اعلام کرد در دور دوم انتخابات از رجب طیب اردوغان نامزد اتلاف جمهور حمایت می‌ کند.

اوغان در دور نخست انتخابات ریاست جمهوری ترکیه در مجموع حدود ۲ میلیون و ۸۳۱ هزار رای معادل ۵.۱۷ درصد آرای این انتخابات را کسب کرد و از راهیابی به دور دوم باز ماند.

شورای عالی انتخابات ترکیه چند روز پیش با انتشار نتایج قطعی و رسمی انتخابات همزمان ریاست جمهوری و پارلمانی این کشور که در تاریخ ۱۴ ماه می ۲۰۲۳(۲۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲) برگزار شد، اعلام کرد که در این رقابت سیاسی، رجب طیب اردوغان نامزد ائتلاف جمهور و رئیس جمهور کنونی ۲۷ میلیون و ۱۳۳ هزار و ۸۴۹ رای از مجموع آرای مردمی معادل ۴۹.۵۲ درصد از آرای معتبر را کسب کرده و نتوانست حد نصاب ۵۰ درصد به اضافه یک رای را در دور نخست کسب کند.

بر اساس اعلام این نهاد، کمال قلیچداراوغلو نامزد ائتلاف ملت و نزدیک‌ترین رقیب اردوغان نیز در دور اول انتخابات با کسب ۲۴ میلیون و ۵۹۵ هزار و ۱۷۸ رأی معادل ۴۴.۸۸ درصد آرای مردمی به همراه اردوغان به دور دوم راه یافت.

پس از اعلام این نتایج و کسب آرای نزدیک به هم از سوی دو رقیب راه یافته به دور دوم، همه چشم‌ها به سینان اوغان نامزد سوم و شکست خورده انتخابات ریاست جمهوری ترکیه دوخته شد چرا که اعلام حمایت او و رای دهندگانش از یکی از دو نامزد حاضر در دور دوم، سرنوشت انتخابات جاری ترکیه را تعیین خواهد کرد.

اوغان در یک هفته گذشته دیدارهای متعددی با احزاب و فعالان سیاسی ترکیه از جمله با اردوغان و قلیچدار اوغلو برای اعلام حمایت خود داشته و اعلام کرد که پس از ارزیابی مذاکره با همه طرفین، موضع انتخاباتی خود را اعلام خواهد کرد.

وی با اعلام مواضع خود در بیانیه‌ای ۱۱ ماده‌ای که بیشتر نشان دهنده تمایلات ملی گرایانه وی بود، اعلام کرد که وفادار به مرام و راه کمال آتاترک بنیانگذار جمهوری ترکیه وفادار بوده و از هواداران و همدستان تروریست‌ها و به خصوص حزب دموکراتیک خلق حمایت نخواهد کرد.

این موضع اوغان به معنی اعلام حمایت ضمنی وی از اردوغان دیا حداقل سکوت وی در اعلام حمایت از دو نامزد حاضر در انتخابات ریاست جمهوری ترکیه تعبیر شد ولی او امروز به طور رسمی اعلام کرد که در دور دوم انتخابات از اردوغان نامزد ائتلاف جمهور حمایت می کند.

اوغان در بیانیه اعلام حمایت خود از اردوغان اظهار کرد: در شرایط بسیار سختی وارد انتخابات شده و در شرایط برابر و ناعادلانه رقابت کردم و ملی گرایی ترک و کمالیسم(مصطفی کمال آتاترک) را در دستور کار کشور قرار داده و رای دهندگان ملی گرای ترک را دوباره به کادر اصلی سیاست وارد کردیم.

به نوشته این رسانه‌ها، با توجه به تمایلات ملی گرایانه در دولت اردوغان و مخالفت جدی او با گروه‌های تروریستی، احتمال زیادی وجود دارد که جمع زیادی از ۵.۱۷ درصد از رای دهندگان سینان اوغان در دور دوم به اردوغان رای دهند.

بر اساس نتیجه قطعی و رسمی دور اول انتخابات ترکیه که امروز در روزنامه رسمی این کشور نیز منتشر شده است، از میان حدود ۶۰ میلیون و ۷۲۲ هزار نفر واجد شرایط رای دادن که برای حضور در پای صندوق های رای ثبت نام کرده بود، حدود ۵۳ میلیون و ۹۹۴ هزار نفر در انتخابات رای دادند.

بر اساس نتیجه قطعی اعلام شده، در این دو انتخابات، ۵۲ میلیون و ۹۷۳ هزار رای صحیح شمارش شده و حدود یک میلیون و ۲۱ هزار رای نیز نامعتبر و باطله بوده است.

شورای عالی انتخابات ترکیه، میزان مشارکت در انتخابات همزمان ریاست جمهوری و پارلمانی این کشور را ۸۸.۹۲ درصد اعلام کرد.

مردم ترکیه در روز ۲۸ ماه مِی ۲۰۲۳(هفتم خردادماه ۱۴۰۲) از میان دو نامزد اردوغان و قلیچداراوغلو که بیشترین رای انتخابات ریاست جمهوری را به دست آورده‌اند، یک نفر را به عنوان رئیس جمهور دوره سیزدهم انتخاب می کنند.

انتخابات ریاست جمهوری ترکیه برای نخستین بار در تاریخ این کشور به دور دوم کشیده شده است.

دوره ریاست جمهوری ترکیه پنج ساله است و بر اساس اصلاحیه قانون اساسی که در سال ۲۰۱۷ به تصویب رسید، رئیس جمهور بالاترین مقام اجرایی و رئیس دولت بوده و در انتخاب وزرا و همراهان دولت اختیار کامل دارد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->