نابرابری فزاینده در بازار کار؛ ۵۰ درصد مشاغل جدید تنها در تهران ایجاد شده‌اند + فیلم افزایش چشمگیر سهم زنان در بازار کار رسمی ایران | وزیر کار از اختلاف دستمزد ۲.۲ میلیون تومانی خبر داد + فیلم ویدئو| روند حذف یارانه سه دهک بالا چگونه است؟ یمن: علیه ناو هواپیمابر وینسون آمریکا حمله پهپادی انجام دادیم (۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) شهباز شریف هند را به اقدامات تحریک آمیز متهم کرد (۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) پوتین: دیر یا زود روابط روسیه و اروپا احیا می‌شود پزشکیان: عهد من با مردم بر سر پایبندی به مسیر عدالت، پابرجاست وعده استاندار خراسان رضوی برای ساخت ۷۰۵ مدرسه جدید در سال ۱۴۰۴ آتش سوزی به غزه رسید| وضعیت اضطراری و تخلیه شهرک‌‌های اسرائیلی+ویدئو آملی لاریجانی: در بررسی لوایح پالرمو و CFT نه تعلل داریم نه تعجیل آمریکا بازهم تحریم‌های جدید علیه ایران وضع کرد (۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) اوکراین آماده واگذاری منابع معدنی خود به آمریکا | زلنسکی ترکمانچای را می‌پذیرد؟ رژیم صهیونیستی به سه هدف نظامی در حومه دمشق حمله کرد ترامپ: اوکراین به‌زودی در هم می‌شکند ویدئو| آتش سوزی گسترده در اورشلیم (۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر دفاع: رفت‌وآمد‌های دیپلماتیک به قطر، امارات، کویت و عربستان تداوم خواهد داشت بازدید سرلشکر سلامی از طرح راه‌آهن چابهار- زاهدان حمله پهپادی رژیم صهیونیستی به سوریه (۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) مشاور پیشین کاخ سفید: هدف آمریکا نباید برچیدن برنامه هسته‌ای ایران باشد نخست‌وزیر ارمنستان در پیامی به رهبر انقلاب، رئیس‌جمهور و مردم ایران انفجار بندر شهید رجایی را تسلیت گفت معاون ترامپ در دوره اول ریاست‌جمهوری: توافق جدید با ایران، تکرار اشتباه اوباماست بمباران مجدد استان الجوف یمن با جنگنده‌های آمریکایی (۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) مشاور امنیت ملی آمریکا: درباره ایران همه گزینه‌ها روی میز است تعداد شهدای غزه به ۵۲ هزار و ۴۰۰ نفر رسید (۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) تاکید جوزف عون بر لزوم خروج نیروهای صهیونیستی از لبنان هشدار عراق درباره عواقب حج بدون ویزا تاکید وزیر خارجه چین بر تقویت چندجانبه‌گرایی بریکس پزشکیان در مراسم روز کارگر: مطالبات کارگران را در مسائل بانکی دنبال می‌کنیم
سرخط خبرها

واکنش اردوغان به حمایت سینان اوغان

  • کد خبر: ۱۶۵۴۹۸
  • ۰۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۱:۴۵
واکنش اردوغان به حمایت سینان اوغان
رئیس جمهوری ترکیه دوشنبه شب هر گونه مذاکره با سینان اوغان نفر سوم انتخابات اخیر در انتخابات ریاست جمهوری این کشور را رد کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز، اردوغان در این باره گفت: ما با اوغان وارد مذاکره نشده و هرگز نیز نخواهیم شد.

این درحالی است که اوغان حمایت خود را در دور دوم انتخابات از اردوغان اعلام کرده است.

کمال قلیچدار اوغلو در واکنش به حمایت «سینان اوغان» در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ترکیه از اردوغان در توئیتر نوشت: ما آمده ایم تا این کشور را از تروریسم و پناهندگان نجات دهیم. این یک همه پرسی واقعی است و هیچ کس نمی تواند از این پس کسی را فریب دهد.

وی در پیامی به شهروندان ترکیه اضافه کرد: از هشت میلیون شهروند و همه جوانانی که به پای صندوق های رای نیامدند می خواهیم این بار به پای صندوق ها بیایند و در رای گیری شرکت کنند.

«سینان اوغان» نامزد ائتلاف «آتا» در انتخابات ریاست جمهوری ترکیه که در دور نخست این رقابت توانسته بود بعنوان نفر سوم انتخابات، تنها ۵.۱۷ درصد آرای مردمی را کسب کند، امروز دوشنبه اعلام کرد در دور دوم انتخابات از رجب طیب اردوغان نامزد اتلاف جمهور حمایت می‌ کند.

اوغان در دور نخست انتخابات ریاست جمهوری ترکیه در مجموع حدود ۲ میلیون و ۸۳۱ هزار رای معادل ۵.۱۷ درصد آرای این انتخابات را کسب کرد و از راهیابی به دور دوم باز ماند.

شورای عالی انتخابات ترکیه چند روز پیش با انتشار نتایج قطعی و رسمی انتخابات همزمان ریاست جمهوری و پارلمانی این کشور که در تاریخ ۱۴ ماه می ۲۰۲۳(۲۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲) برگزار شد، اعلام کرد که در این رقابت سیاسی، رجب طیب اردوغان نامزد ائتلاف جمهور و رئیس جمهور کنونی ۲۷ میلیون و ۱۳۳ هزار و ۸۴۹ رای از مجموع آرای مردمی معادل ۴۹.۵۲ درصد از آرای معتبر را کسب کرده و نتوانست حد نصاب ۵۰ درصد به اضافه یک رای را در دور نخست کسب کند.

بر اساس اعلام این نهاد، کمال قلیچداراوغلو نامزد ائتلاف ملت و نزدیک‌ترین رقیب اردوغان نیز در دور اول انتخابات با کسب ۲۴ میلیون و ۵۹۵ هزار و ۱۷۸ رأی معادل ۴۴.۸۸ درصد آرای مردمی به همراه اردوغان به دور دوم راه یافت.

پس از اعلام این نتایج و کسب آرای نزدیک به هم از سوی دو رقیب راه یافته به دور دوم، همه چشم‌ها به سینان اوغان نامزد سوم و شکست خورده انتخابات ریاست جمهوری ترکیه دوخته شد چرا که اعلام حمایت او و رای دهندگانش از یکی از دو نامزد حاضر در دور دوم، سرنوشت انتخابات جاری ترکیه را تعیین خواهد کرد.

اوغان در یک هفته گذشته دیدارهای متعددی با احزاب و فعالان سیاسی ترکیه از جمله با اردوغان و قلیچدار اوغلو برای اعلام حمایت خود داشته و اعلام کرد که پس از ارزیابی مذاکره با همه طرفین، موضع انتخاباتی خود را اعلام خواهد کرد.

وی با اعلام مواضع خود در بیانیه‌ای ۱۱ ماده‌ای که بیشتر نشان دهنده تمایلات ملی گرایانه وی بود، اعلام کرد که وفادار به مرام و راه کمال آتاترک بنیانگذار جمهوری ترکیه وفادار بوده و از هواداران و همدستان تروریست‌ها و به خصوص حزب دموکراتیک خلق حمایت نخواهد کرد.

این موضع اوغان به معنی اعلام حمایت ضمنی وی از اردوغان دیا حداقل سکوت وی در اعلام حمایت از دو نامزد حاضر در انتخابات ریاست جمهوری ترکیه تعبیر شد ولی او امروز به طور رسمی اعلام کرد که در دور دوم انتخابات از اردوغان نامزد ائتلاف جمهور حمایت می کند.

اوغان در بیانیه اعلام حمایت خود از اردوغان اظهار کرد: در شرایط بسیار سختی وارد انتخابات شده و در شرایط برابر و ناعادلانه رقابت کردم و ملی گرایی ترک و کمالیسم(مصطفی کمال آتاترک) را در دستور کار کشور قرار داده و رای دهندگان ملی گرای ترک را دوباره به کادر اصلی سیاست وارد کردیم.

به نوشته این رسانه‌ها، با توجه به تمایلات ملی گرایانه در دولت اردوغان و مخالفت جدی او با گروه‌های تروریستی، احتمال زیادی وجود دارد که جمع زیادی از ۵.۱۷ درصد از رای دهندگان سینان اوغان در دور دوم به اردوغان رای دهند.

بر اساس نتیجه قطعی و رسمی دور اول انتخابات ترکیه که امروز در روزنامه رسمی این کشور نیز منتشر شده است، از میان حدود ۶۰ میلیون و ۷۲۲ هزار نفر واجد شرایط رای دادن که برای حضور در پای صندوق های رای ثبت نام کرده بود، حدود ۵۳ میلیون و ۹۹۴ هزار نفر در انتخابات رای دادند.

بر اساس نتیجه قطعی اعلام شده، در این دو انتخابات، ۵۲ میلیون و ۹۷۳ هزار رای صحیح شمارش شده و حدود یک میلیون و ۲۱ هزار رای نیز نامعتبر و باطله بوده است.

شورای عالی انتخابات ترکیه، میزان مشارکت در انتخابات همزمان ریاست جمهوری و پارلمانی این کشور را ۸۸.۹۲ درصد اعلام کرد.

مردم ترکیه در روز ۲۸ ماه مِی ۲۰۲۳(هفتم خردادماه ۱۴۰۲) از میان دو نامزد اردوغان و قلیچداراوغلو که بیشترین رای انتخابات ریاست جمهوری را به دست آورده‌اند، یک نفر را به عنوان رئیس جمهور دوره سیزدهم انتخاب می کنند.

انتخابات ریاست جمهوری ترکیه برای نخستین بار در تاریخ این کشور به دور دوم کشیده شده است.

دوره ریاست جمهوری ترکیه پنج ساله است و بر اساس اصلاحیه قانون اساسی که در سال ۲۰۱۷ به تصویب رسید، رئیس جمهور بالاترین مقام اجرایی و رئیس دولت بوده و در انتخاب وزرا و همراهان دولت اختیار کامل دارد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->