قیمت سکه‌های ضرب ۸۶ حراج مرکز مبادله چقدر است؟ آیا ثبات به بازار ارز برمی‌گردد؟ (۶ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) | بادمجان ۱۵ تا ۲۵ هزار تومان کارگران چطور مالیات‌های مازاد بر حقوق را پس‌ بگیرند؟ سازندگان توان فروش و ساخت مسکن را ندارند سرپرست مدیریت روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد کیش منصوب شد وزیر نیرو: هزینه تولید هر کیلووات ساعت برق ۸ هزار تومان است پیش بینی قیمت سکه و طلا (پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳) بزرگترین کریدور تجاری کشور از خراسان رضوی می‌گذرد مدیرعامل معاینه فنی تهران حرف‌های خودش علیه ایران خودرو و سایپا را تکذیب کرد! ترانزیت، زیربنای ۱۰ درصد اقتصاد کشور پرداخت ۶۰ هزار میلیارد ریال عوارض به شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و فرمانداری‌های خراسان رضوی از محل مالیات بر ارزش افزوده رشد ۴۸ درصدی خانوار‌های مستأجر درگیر فقر، طی ۶ سال تک‌نرخی‌شدن ارز به‌نفع مردم، یا به ضررشان؟ رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی مشهد: قطع برق خانگی اتفاق خوبی است | بخش خصوصی حاضر به رقابت با دولت نیست کاهش نرخ دام | قیمت امروز گوشت قرمز و مرغ (۵ دی ۱۴۰۳) چگونه دولت از گرانی ارز، ۱۰۰ هزار میلیارد تومان به دست آورد؟ | یک نماینده مجلس افشا کرد ارزش معاملات خرد در بورس شگفتی آفرید | گزارش وضعیت بازار سهام (۵ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۵ دی ۱۴۰۳) | هایما ۲۰ میلیون تومان ارزان شد افت قیمت طلا و سکه در مشهد (۵ دی ۱۴۰۳) بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۵ دی ۱۴۰۳) | خودرو سایپا یک میلیاردی شد ترانزیت، فرصتی برای رونق اقتصادی خراسان رضوی رئیس سازمان امور مالیاتی کشور: یک سوم دنیا مالیات می‌گیریم نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۵ دی ۱۴۰۳) | دلار بازار آزاد در کانال ۷۹ هزار تومان افت قیمت خودرو بار مالی ۳۰ تا ۵۰ همتی برای بیمه‌ها دارد علت ادامه رشد قیمت طلا و سکه در بازار چه بود؟ (۵ دی ۱۴۰۳) ماجرای واردات برنج بی‌کیفیت چیست؟ | مخلوط‌کردن برنج نامرغوب با محموله‌ها ۶۰ درصد خودرو‌های جدید تولید داخل در آزمون معاینه فنی مردود می‌شوند
سرخط خبرها

پس لرزه‌های سبقت بنزسواران از پرایدسواران

  • کد خبر: ۱۶۶۶۷۷
  • ۰۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۴
پس لرزه‌های سبقت بنزسواران از پرایدسواران
براساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، خط فقر در سال‌های پایانی دهه ۹۰ روندی صعودی داشته و در سال ۱۴۰۱ نیز حدودا رشد  ۶۵ درصد را رقم زده است.

«اگر بنزسواری از خودرو پراید سبقت بگیرد، شاید مشکلی ایجاد نشود، اما اگر این بنزسوار هنگام سبقت گل‌های اطراف را به روی خودرو پراید بپاشد، اینجاست که زنگ خطر شکاف‌های اجتماعی به صدا در‌ می‌آید.»

این جمله را یکی از استاد‌های دوره کارشناسی ارشد درباره شکاف‌های اجتماعی و تأثیر آن بر روابط مردم بیان می‌کرد. موضوعی که بر شکاف روز افزون برخوردار و نابرخوردار اشاره و تأکید دارد که اگر این مسئله مورد توجه قرار نگیرد، می‌تواند سبب ایجاد بحران اجتماعی شود.

براساس گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، خط فقر در سال‌های پایانی دهه ۹۰ روندی صعودی داشته و در سال ۱۴۰۱ نیز حدودا رشد  ۶۵ درصد را رقم زده است. نرخ فقر در کل کشور حدود ۳۰ درصد بوده و در عرض یک دهه، ۱۱ میلیون نفر به جمعیت زیر خط فقر کشور افزوده شده است.

همچنین در حالی که درآمد سرانه هر ایرانی در اواسط دهه ۸۰، ۴ هزارو ۶۷۰ دلار بود،  در اواخر دهه ۹۰ به ۲ هزارو ۳۳۰ دلار رسیده است. در کنار این مسئله تحقیقات علمی مانند مقاله «عوامل فرهنگی و اجتماعی مرتبط با تفاخر اجتماعی» نشان می‌دهد که در دهه‌های اخیر کالاهـا و اشـیا، از شکل سنتی خود که ابزاری برای رفع نیاز‌ها بوده اند، خارج شده است و مصرف کالا و خدمات تنها برای برآوردن نیاز‌های زیستی نیستند، بلکه برخی کالا‌ها و مصرف آن‌ها نماد و نشانی است بر منزلت و شخصیت اجتماعی و به آن‌ها بـه مثابـه ابـزاری بـرای نشـان دادن منزلـت اجتماعی توجه می‌شود. اکنون در جامعه ما مصرف، به مثابه پدیده‌ای هویت ساز تعریف شده و مصرف کننده با مصرف و نمایش دادن کالا‌های تحت تملکش یا به بیانی بهتر بـا فخرفروشـی، درصدد خلق و حفظ هویت خویش است.

این دو در کنار یکدیگر نشان می‌دهد، درست در زمانی که در دهه‌های اخیر از میزان درآمد سرانه کم شده و همین مسئله سبب کوچ اجباری بخشی از دهک‌های متوسط به دهک‌های کم برخوردار شده است، در فضای عمومی جامعه عواملی مانند اقتصاد نفتی و تزریق پول ناشی از عواید آن و کسب ثروت افراد معدودی، سبب شده است تا تفاخر به ارزش تبدیل شود. همین مسئله باعث شده است تا درد و رنج تشدید فقر، مضاعف شود.

این مسئله به مثابه پاشیدن همان گل‌های خودرو بنز بر روی خودرو پراید است. هر چند باید برای بهبود وضعیت طبقه متوسط و جلوگیری از انتقال آن‌ها به دهک‌های کم برخوردار با رشد اقتصادی فکری کرد، اما هم زمان باید تدبیری اندیشید که تشدید فقر با ایجاد لطمه‌های روحی سبب آسیب‌های بیشتری بر پیکره اجتماع نشود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->