به گزارش شهرآرانیوز، حجتالاسلاموالمسلمین حسن منصوریان با بیان اینکه در دوره چهارم شورای شهر، موضوع کودکان بازمانده از تحصیل در ستاد ساماندهی فرهنگی حاشیه شهر مطرح شد، اظهار کرد: در شورای پنجم نیز توافق ضمنی صورت گرفت تا شهرداری سرانههایی را به کودکان بازمانده از تحصیل اختصاص دهد.
در آن زمان، سرانه پیشبینیشده برای هر دانشآموز ۳میلیون تومان برآورد و مقرر شد ۵۰درصد این سرانه توسط آموزشوپرورش و ۵۰درصد دیگر نیز با مشارکت شهرداری، آستانقدس و نهادهای دیگر تقبل و تأمین شود. اما آنچه که شاهد بودیم، یک کار غیرکارشناسی بود که خروجی و نتیجه مطلوب را نداشت.
حجتالاسلاموالمسلمین منصوریان خاطرنشان کرد: شورای ششم و مدیریت شهری در این دوره، موضوع کودکان بازمانده از تحصیل را آسیبشناسی و راهکارها را دراینخصوص بررسی کرد تا موضوع را به معنای واقعی حلوفصل کنیم.
او با تأکید بر اینکه کودک بازمانده از تحصیل زیبنده شهر عالم آلمحمد (ص) نیست، گفت: در شهر اماممهربانیها نباید مانع و سدی پیش روی تحصیل افراد وجود داشته باشد؛ زیرا این امر با فلسفه وجودی شهر در تعارض است.
حجتالاسلام و المسلمینمنصوریان ابراز امیدواری کرد که با سیاستگذاریها و اقدامات مختلف، شرایط را بهنحوی پیش ببریم که مشهدالرضا (ع) به عنوان شهر بدون کودک بازماندهازتحصیل شناخته شود.
نایبرئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد نیز در این جلسه اظهار کرد: هر فردی که از سواد لازم برخوردار نباشد، برای ما معضل اجتماعی محسوب میشود.
مهدی ناصحی ادامه داد: حلوفصل معضلات اجتماعی احصاشده با کمک دستگاههای مختلف را تکلیف خود میدانیم و به سهم خود آن را دنبال میکنیم. او تأکید کرد: باید لایحهای در زمینه شناسایی و حلوفصل مسائل مرتبط با جامعه مخاطبان طرح مقابله با کودکان بازمانده از تحصیل، از سوی شهرداری با مشارکت آموزشوپرورش تهیه و به شورای شهر ارائه شود.
عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد نیز با بیان اینکه شورای شهر و شهرداری، پای کار ساماندهی کودکان بازمانده از تحصیل هستند، اظهار کرد: وظیفه اصلی این امر با دولت است، اما آمادگی داریم که در کنار دستگاههای متولی، به سهم خود نقشآفرینی کنیم.
سیدابراهیم علیزاده گفت: نقشآفرینی شهرداری نباید مانع از ورود دیگر دستگاههای مسئول در این حوزه شود.
او تصریح کرد: با توجه به پیش رو بودن فصل تابستان، فرصت خوبی فراهم آمده است تا بتوانیم در یک برنامهریزی دوساله، این معضل اجتماعی را حلوفصل کنیم.
دیگر عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد نیز بیان کرد: پارسال مقرر شده بود که ۲۰میلیارد تومان از بودجه عمرانی، به آموزشوپرورش داده شود، اما با وجود تأمین و تخصیص، این اعتبار تاکنون پرداخت نشده است.
مجید طهوریانعسکری خاطرنشان کرد: تفاهمنامههای این موضوع باید خیلی سریعتر منعقد شود تا بتوان به سمت عملیاتی شدن گام برداشت.
مدیرکل آموزشوپرورش خراسانرضوی هم در این جلسه اظهار کرد: استان خراسانرضوی از حیث آمار بیسوادی، در کشور رتبه بالایی دارد و جزو استانهای نخست محسوب میشود.
سید امیر شوشتری با بیان اینکه حدود ۴۹۷هزار نفر جمعیت شش سال و بالاتر بیسواد در خراسانرضوی داریم، گفت: در شهرستان مشهد، ۱۸۳هزارو۷۹۵ نفر بازمانده از تحصیل و بیسواد داریم و نرخ باسوادی در استان، حدود ۹۰درصد است.
او ادامه داد: در مناطق حاشیه شهر مشهد، اعم از تبادکان و نواحی ۱، ۳ و ۵ آموزشوپرورش، ۷ هزارو۸۰۰ نفر کودک بازمانده از تحصیل دوره ابتدایی داریم.