مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک دارو مصرف نکنیم! حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی اختتامیه نخستین همایش «رودکی و پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان» برگزار شد رییس نظام پزشکی مشهد: آمار مرگ‌های ناشی از آلودگی هوا نگران کننده است ضرب‌وشتم پرستار در بیمارستان قائم(عج) مشهد، این بار توسط پزشک بانوی وزرشکار مشهدی به چهار بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ دی ۱۴۰۳) پروژه جایگزین یک باب مدرسه سنگی در خراسان رضوی ۹۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد هواشناسی خراسان رضوی در پی آلودگی هوا هشدار نارنجی صادر کرد (۵ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

اختلاف ۴۰۰۰ لیتری ورودی و خروجی منابع آبی مشهد

  • کد خبر: ۱۷۰۰۷۸
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۰
اختلاف ۴۰۰۰ لیتری ورودی و خروجی منابع آبی مشهد
شهرآرا ۳ راهکار جبران کسری آب شهر مشهد در تیر و مرداد امسال را بررسی می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، دخل دشت مشهد در زمان اوج مصرف آب، یعنی در تیر و مرداد امسال، چیزی حدود ۸ هزارو ۵۵۰ لیتر بر ثانیه و خرج آن افزون بر ۱۲‌هزار‌و‌۷۰۰ لیتر بر ثانیه است؛ یعنی ۴ هزارو ۱۵۰ لیتر بر ثانیه کسری و به‌همین میزان بر ثانیه تشنگی.

آن‌طور که مدیران آبی شهر و استان این اعداد را کنار هم جفت‌و جور می‌کنند، به احتمال زیاد در زمان پیک لحظه‌ای مصرف، نیاز آبی مشهدی‌ها از این رقم فزونی هم می‌یابد و تراز این دخل و خرج، نامیزان‌تر از قبل می‌شود. اکنون از چهار سد تأمین‌کننده آب شهر مشهد با ظرفیت ۱۳۱۶‌میلیون مترمکعب آن، چیزی که عاید این شهر تشنه می‌شود در مجموع فقط حدود ۴۰‌میلیون مترمکعب است که این بضاعت ناچیز با احتساب دمای این روز‌ها و خِستی که آسمان در باریدن دارد، هر روز بیشتر از روز قبل رو به نزول می‌رود.

با‌این‌حال به گفته مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان‌رضوی نباید ناامید بود، زیرا دست‌اندرکاران حوزه آب با انجام اقدامات لازم برای تأمین کسری موجود در کنار همراهی و مدیریت مصرف مردم می‌توانند از این روز‌های بحرانی عبور کنند.

علیرضا طاهری در گفتگو با خبرنگار شهرآرا و در پاسخ به این پرسش که مابه‌التفاوت دخل و خرج نامیزان آب در تابستان پیش رو قرار است چگونه تأمین شود، می‌گوید: از پاییز پارسال جلسات متعددی با مدیران شرکت آبفای مشهد و مسئولان مرتبط برای گذر از بحران آبی تیر و مرداد امسال که منجر به تأمین ۴ هزارو ۱۵۰ لیتر در ثانیه برای مشهد می‌شود، برگزار کرده‌ایم که به سه تدبیر اصلی منتج شده است.

او با اشاره به اجرای برخی از مهم‌ترین پروژه‌های سنواتی شرکت آبفای مشهد، اظهار می‌کند: با انتقال آب از غرب به شرق مشهد، اجرای طرح پیامبراعظم (ع)، ساخت ایستگاه‌های پمپاژ، ساخت مخازن و اقداماتی که روی مناطق فشاری آب در حال انجام است، ۱۹۰۰ لیتر بر ثانیه از این نیاز آبی برطرف خواهد شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همچنین از هماهنگی وزارتخانه‌های کشور و نیرو برای تأمین ۱۵۰۰ لیتر بر ثانیه از محل اجاره چاه‌های کشاورزی خطوط مواصلاتی چهارگانه مشهد، یعنی خطوط دوستی، ارداک، کارده و خط غرب خبر می‌دهد و می‌افزاید: با کمکی که به آبفای مشهد کردیم، سامانه لوله‌کشی سی تا چهل حلقه چاه دستگاه‌ها و نهاد‌ها نیز به شبکه توزیع آب مشهد متصل شده تا ۷۵۰ لیتر بر ثانیه آب درصورت اضطرار به این شبکه تزریق شود. با این اقدامات میزان مابه‌التفاوت موجودی و کسری مخزن دشت مشهد تأمین خواهد شد.

۳۰۰ لیتر بر ثانیه با پمپ شناور

او توأمان به یکی از ابتکارات مجموعه تحت امرش برای تأمین مطمئن‌تر آب تابستان امسال اشاره و بیان می‌کند: ارتفاع بالای سد دوستی سبب عمق ۶۰ تا ۶۵ متری این سد در برخی از نقاط آن می‌شود که با توجه به کاهش تراز سد، نگران افت کیفیت آن هستیم. شاید همین عامل سبب شد که سامانه‌ای را با عنوان «بارج پمپ» یا «پمپ شناور» به مرحله اجرا درآوریم تا از روی آب ۲۵۰ تا ۳۰۰ لیتر بر ثانیه آب را به سمت شبکه انتقال پمپاژ کند. با این کار بین ۳ هزار تا ۳ هزارو ۵۰۰ لیتر بر ثانیه آب با کیفیت به شبکه سرایز می‌شود که این میزان نیز می‌تواند بخشی از نگرانی‌های موجود برای تأمین آب شهر مشهد را کاهش دهد.

مصرف نصف

با همه این تفاصیل طاهری بر این باور است که همه اقداماتی که برای تأمین آب از انتقال گرفته تا مدیریت فشار از سوی مدیران آبی صورت می‌گیرد، بدون نقش‌آفرینی شهروندان بی‌اثر است.
او با اشاره به اجرای پویشی با عنوان «مصرف نصف» که شهروندان را ترغیب به استفاده بهینه از آب می‌کند، می‌گوید: توجه به برخی راهکار‌های ساده همچون تنظیم باد کولر، کاهش حجم ذخیره آب فلاش‌تانک‌ها و همچنین مدیریت مصرف آب در زمان استحمام می‌تواند میزان استفاده از این مایع حیاتی را به مقدار قابل‌ملاحظه‌ای کاهش دهد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->