هشدار وزیر بهداشت: ۵۰ درصد مردم دچار بی‌تحرکی هستند رسانه عبری فاش کرد: یک‌پنجم نظامیان رژیم صهیونیستی در آستانه طلاق هستند روند نگران‌کننده مصرف دخانیات به‌ویژه در میان نوجوانان و زنان پیام پزشکیان به پاپ لئون: ایران، پیام‌آور صلح، عدالت و گفت‌وگوی بین ادیان است دیابتی‌ها برنج و نان بخورند یا نخورند؟ وحید دستجردی: تأمین سالن‌های عقد و عروسی باید به عهده شهرداری‌ها باشد زلزله گزنک مازندران خسارتی نداشت (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) خروپف زنگ خطری برای بیماری قلب، عروق و  ریه | هشدار شبانه قلب رونمایی از تمبر الواح هخامنشی استعداد فرزندان در بن‌بست فقر پدران! تبهکار مخوف تبعه خارجی به دام پلیس مشهد افتاد ممنوع‌الخروجی بدهکاران مهریه حذف می‌شود؟ انهدام باند موسرخه در مشهد شورای ویژه اشتغال‌زایی دانش‌آموزان راه‌اندازی خواهد شد گزارشی از حضور نصفه‌نیمه کارمندان در ساعت ۶ صبح | خواب‌ماندن از قانون! ممنوعیت توزیع کتب درسی خارج از سامانه الکترونیکی بودجه‌ای برای تکمیل موزه‌های درحال‌ساخت نداریم آیا روغن زیتون هم فاسد می‌شود؟ هشدار سازمان غذا و دارو: عرقیات فاقد مجوز بهداشتی نخرید عظیمی‌راد: به جای مانع‌تراشی باید معلمان را حمایت کنیم دانش‌آموزان باید در حوزه تولید ابزار هوش مصنوعی آموزش ببینند انهدام ۲ باند کانال‌های جعلی تلگرامی | مجازات انتشار تصاویر خصوصی دیگران در فضای مجازی چیست؟ ابرهای عربستان در ایام حج بارور می‌شوند سقف حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در سال ۱۴۰۴ حدود ۷۲ میلیون تومان است | ۶۰ درصد بازنشستگان حداقل‌بگیر هستند «دوغ» بهترین نوشیدنی برای فصل گرما وزیر آموزش‌ و‌ پرورش: هدف از برگزاری اردوهای راهیان نور، تربیت دانش‌آموزان است احکام حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی صادر شد + لینک مشاهده احکام جداول برنامه درسی رشته‌های شاخه فنی و حرفه‌ای و کاردانش ابلاغ شد جزئیات جدید درمورد امتحانات نهایی | نحوه برخورد با متخلفان امتحان نهایی چطور خواهد بود؟ ثبت یک غار جدید در کرمان
سرخط خبرها

رئیس پژوهشکده آب و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد: ما بلد نیستیم از خشکسالی پرهیز کنیم

  • کد خبر: ۱۷۰۳۸۶
  • ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۰:۲۹
رئیس پژوهشکده آب و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد: ما بلد نیستیم از خشکسالی پرهیز کنیم
رئیس پژوهشکده آب و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد گفت: پرهیز از خشکسالی یعنی بیش از ۴۰ درصد از منابع آب استفاده نشود تا اگر خشکسالی خواست ضربه بزند فاصله و تاب‌آوری با آن وجود داشته باشد.
نگار مقدسی
خبرنگار نگار مقدسی

به گزارش شهرآرانیوز، کامران داوری امروز، ۳۰ خرداد ماه، در جلسه بحران آب و چالش‌های توسعه پایدار که در اتاق بازرگانی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: مشکل ما در کشور مشکل بحران آب نیست، بلکه مشکل بحران سیاست‌گذاری، خردورزی جمعی و نفهمیدن شرایط است. خشکی واقعیت ایران و امری نسبی بوده، اتفاق خاصی نیست. خشکسالی بخشی از طبیعت همه کشورهای دنیا است.

وی با بیان اینکه تغییر اقلیم در همه دنیا اتفاق می‌افتد، عنوان کرد: راه حل رصد، شناسایی و آماده کردن خود است تا مصون بمانیم. اگر این کارها را انجام ندهیم، آسیب‌ها ما را در امان نمی‌گذارد. اول پایایی و بعد بهره‌وری است. اول باید به فکر این باشیم که این رفتار ما در درازمدت و بلندمدت ما را دچار مشکل و چالش می‌کند یا نه.

داوری بیان کرد: مشهد در سال ۱۳۴۷ با حدود ۱۵۰۰ تا ۱۸۰۰ حلقه چاه ممنوعه شده که امروز ۸۰۰۰ حلقه چاه در دشت مشهد وجود دارد. سرعت رشد چاه‌های غیر مجاز شناسایی شده از سرعت بستن آن‌ها بیشتر است و رشد چاه‌ها به بهانه تامین آب شرب مشهد ادامه دارد. مگر مشهد نمی‌تواند آب را از چاه‌های موجود بخرد؟ مشهدی که شهرداری آن سهامدار ۵۰ درصد آبفای مشهد است، آیا نمی‌تواند شریک هزینه‌های آبفا باشد؟ اگر به عوارض خانه‌ها یا پروانه‌های ساخت اضافه شود، می‌توان چاه خرید.

رئیس پژوهشکده آب و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اینکه تمرکز جمعیت را جز با اقتصاد نمی‌توانیم مدیریت کنیم، تصریح کرد: زمانی جمعیت مهاجرت می‌کند که اقتصاد به آن‌ها خیر مقدم می‌گوید. نمی‌توانیم بگوییم جمعیت وارد یک شهر نشود اما با اقتصاد می‌توان کاری کرد که یک شهر برای جمعیت جذاب نباشد. با رفتار گذشته در چرخه‌ای بیمار قرار گرفتیم که شهرهای بزرگ را بزرگ‌تر و منابع آب را نابود می‌کنیم و عاقبت آن چیزی نیست.

وی خاطرنشان کرد: ۶۵ درصد بارش‌ها در دنیا تبخیر می‌شود که این رقم در استان ۸۰ تا ۸۵ درصد است. در ۱۰ سال آب تجدیدپذیر استان ۳.۵ میلیارد است و به سرعت در حال ورود به شرایط بسیار متفاوت با گذشته هستیم. ۷ سال پیش شوری باغ گیاه‌شناسی ۳۰۰۰ بود اما امروز به ۵۳۰۰ رسیده است. 

داوری گفت: ما بلد نیستیم از خشکسالی پرهیز کنیم. پرهیز از خشکسالی یعنی بیش از ۴۰ درصد از منابع آب استفاده نشود تا اگر خشکسالی خواست ضربه بزند فاصله و تاب‌آوری با آن وجود داشته باشد. تا سال ۲۱۰۰ تغییر اقلیم ادامه پیدا می‌کند. در مشهد بارش اندکی افزایش خواهد داشت اما در استان دو برابر متوسط جهانی گرم می‌شویم، بنابراین سهم تبخیر و شوری افزایش پیدا می‌کند.

رئیس پژوهشکده آب و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد گفت: باید به این سمت برویم که چگونه غذا تولید اما آب کمتری مصرف کنیم. در صادرات هندوانه باید برای جبران آب مصرفی عوارض دریافت شود. ۲۰ درصد مصرف آب مشهد ناشی از اضافه برداشت است، اگر بخواهیم این ۲۰ درصد را جبران کنیم باید قیمت جایگزینی آن را بگیریم. برای حل مشکل آب کشور باید به اجتماع و اقتصاد را توجه کنیم. وقتی مدیریت می‌کنیم و به این موارد توجهی نداریم کار به جایی نمی‌بریم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->