تبلیغات محصولات ضد پوسیدگی دندان تا چه میزان واقعی است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) | ورود ۲ موج خنک بارشی به کشور در هفته جاری ویروسی که حجاج را تهدید می‌کند، چه علائمی دارد؟ یک هزار و ۶۵۰ اهداکننده مرگ مغزی در مشهد به بیش از ۷ هزار بیمار زندگی دوباره بخشیدند اختلال یادگیری ریاضی در کودکان را بشناسیم چگونه می‌توان گرفتگی بینی در فصل بهار را برطرف کرد؟ توضیحاتی در رابطه با ترمیم حقوق و مراحل پرداخت فوق‌العاده خاص بازنشستگان جدید نیرو‌های مسلح حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی از امروز (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) با افزایش و اعمال متناسب‌سازی واریز می‌شود هشدار وزیر بهداشت: ۵۰ درصد مردم دچار بی‌تحرکی هستند رسانه عبری فاش کرد: یک‌پنجم نظامیان رژیم صهیونیستی در آستانه طلاق هستند روند نگران‌کننده مصرف دخانیات به‌ویژه در میان نوجوانان و زنان پیام پزشکیان به پاپ لئون: ایران، پیام‌آور صلح، عدالت و گفت‌وگوی بین ادیان است دیابتی‌ها برنج و نان بخورند یا نخورند؟ وحید دستجردی: تأمین سالن‌های عقد و عروسی باید به عهده شهرداری‌ها باشد زلزله گزنک مازندران خسارتی نداشت (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) خروپف زنگ خطری برای بیماری قلب، عروق و  ریه | هشدار شبانه قلب رونمایی از تمبر الواح هخامنشی استعداد فرزندان در بن‌بست فقر پدران! تبهکار مخوف تبعه خارجی به دام پلیس مشهد افتاد ممنوع‌الخروجی بدهکاران مهریه حذف می‌شود؟ انهدام باند موسرخه در مشهد شورای ویژه اشتغال‌زایی دانش‌آموزان راه‌اندازی خواهد شد گزارشی از حضور نصفه‌نیمه کارمندان در ساعت ۶ صبح | خواب‌ماندن از قانون! ممنوعیت توزیع کتب درسی خارج از سامانه الکترونیکی بودجه‌ای برای تکمیل موزه‌های درحال‌ساخت نداریم آیا روغن زیتون هم فاسد می‌شود؟ هشدار سازمان غذا و دارو: عرقیات فاقد مجوز بهداشتی نخرید عظیمی‌راد: به جای مانع‌تراشی باید معلمان را حمایت کنیم دانش‌آموزان باید در حوزه تولید ابزار هوش مصنوعی آموزش ببینند انهدام ۲ باند کانال‌های جعلی تلگرامی | مجازات انتشار تصاویر خصوصی دیگران در فضای مجازی چیست؟ ابرهای عربستان در ایام حج بارور می‌شوند
سرخط خبرها

اختلاف ۴۰۰۰ لیتری ورودی و خروجی منابع آبی مشهد

  • کد خبر: ۱۷۰۰۷۸
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۰
اختلاف ۴۰۰۰ لیتری ورودی و خروجی منابع آبی مشهد
شهرآرا ۳ راهکار جبران کسری آب شهر مشهد در تیر و مرداد امسال را بررسی می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، دخل دشت مشهد در زمان اوج مصرف آب، یعنی در تیر و مرداد امسال، چیزی حدود ۸ هزارو ۵۵۰ لیتر بر ثانیه و خرج آن افزون بر ۱۲‌هزار‌و‌۷۰۰ لیتر بر ثانیه است؛ یعنی ۴ هزارو ۱۵۰ لیتر بر ثانیه کسری و به‌همین میزان بر ثانیه تشنگی.

آن‌طور که مدیران آبی شهر و استان این اعداد را کنار هم جفت‌و جور می‌کنند، به احتمال زیاد در زمان پیک لحظه‌ای مصرف، نیاز آبی مشهدی‌ها از این رقم فزونی هم می‌یابد و تراز این دخل و خرج، نامیزان‌تر از قبل می‌شود. اکنون از چهار سد تأمین‌کننده آب شهر مشهد با ظرفیت ۱۳۱۶‌میلیون مترمکعب آن، چیزی که عاید این شهر تشنه می‌شود در مجموع فقط حدود ۴۰‌میلیون مترمکعب است که این بضاعت ناچیز با احتساب دمای این روز‌ها و خِستی که آسمان در باریدن دارد، هر روز بیشتر از روز قبل رو به نزول می‌رود.

با‌این‌حال به گفته مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان‌رضوی نباید ناامید بود، زیرا دست‌اندرکاران حوزه آب با انجام اقدامات لازم برای تأمین کسری موجود در کنار همراهی و مدیریت مصرف مردم می‌توانند از این روز‌های بحرانی عبور کنند.

علیرضا طاهری در گفتگو با خبرنگار شهرآرا و در پاسخ به این پرسش که مابه‌التفاوت دخل و خرج نامیزان آب در تابستان پیش رو قرار است چگونه تأمین شود، می‌گوید: از پاییز پارسال جلسات متعددی با مدیران شرکت آبفای مشهد و مسئولان مرتبط برای گذر از بحران آبی تیر و مرداد امسال که منجر به تأمین ۴ هزارو ۱۵۰ لیتر در ثانیه برای مشهد می‌شود، برگزار کرده‌ایم که به سه تدبیر اصلی منتج شده است.

او با اشاره به اجرای برخی از مهم‌ترین پروژه‌های سنواتی شرکت آبفای مشهد، اظهار می‌کند: با انتقال آب از غرب به شرق مشهد، اجرای طرح پیامبراعظم (ع)، ساخت ایستگاه‌های پمپاژ، ساخت مخازن و اقداماتی که روی مناطق فشاری آب در حال انجام است، ۱۹۰۰ لیتر بر ثانیه از این نیاز آبی برطرف خواهد شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان همچنین از هماهنگی وزارتخانه‌های کشور و نیرو برای تأمین ۱۵۰۰ لیتر بر ثانیه از محل اجاره چاه‌های کشاورزی خطوط مواصلاتی چهارگانه مشهد، یعنی خطوط دوستی، ارداک، کارده و خط غرب خبر می‌دهد و می‌افزاید: با کمکی که به آبفای مشهد کردیم، سامانه لوله‌کشی سی تا چهل حلقه چاه دستگاه‌ها و نهاد‌ها نیز به شبکه توزیع آب مشهد متصل شده تا ۷۵۰ لیتر بر ثانیه آب درصورت اضطرار به این شبکه تزریق شود. با این اقدامات میزان مابه‌التفاوت موجودی و کسری مخزن دشت مشهد تأمین خواهد شد.

۳۰۰ لیتر بر ثانیه با پمپ شناور

او توأمان به یکی از ابتکارات مجموعه تحت امرش برای تأمین مطمئن‌تر آب تابستان امسال اشاره و بیان می‌کند: ارتفاع بالای سد دوستی سبب عمق ۶۰ تا ۶۵ متری این سد در برخی از نقاط آن می‌شود که با توجه به کاهش تراز سد، نگران افت کیفیت آن هستیم. شاید همین عامل سبب شد که سامانه‌ای را با عنوان «بارج پمپ» یا «پمپ شناور» به مرحله اجرا درآوریم تا از روی آب ۲۵۰ تا ۳۰۰ لیتر بر ثانیه آب را به سمت شبکه انتقال پمپاژ کند. با این کار بین ۳ هزار تا ۳ هزارو ۵۰۰ لیتر بر ثانیه آب با کیفیت به شبکه سرایز می‌شود که این میزان نیز می‌تواند بخشی از نگرانی‌های موجود برای تأمین آب شهر مشهد را کاهش دهد.

مصرف نصف

با همه این تفاصیل طاهری بر این باور است که همه اقداماتی که برای تأمین آب از انتقال گرفته تا مدیریت فشار از سوی مدیران آبی صورت می‌گیرد، بدون نقش‌آفرینی شهروندان بی‌اثر است.
او با اشاره به اجرای پویشی با عنوان «مصرف نصف» که شهروندان را ترغیب به استفاده بهینه از آب می‌کند، می‌گوید: توجه به برخی راهکار‌های ساده همچون تنظیم باد کولر، کاهش حجم ذخیره آب فلاش‌تانک‌ها و همچنین مدیریت مصرف آب در زمان استحمام می‌تواند میزان استفاده از این مایع حیاتی را به مقدار قابل‌ملاحظه‌ای کاهش دهد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->