وزیر اقتصاد: گزارشی از عادی‌سازی پرونده ایران در FATF به رئیس‌جمهور ارائه کردم درآمد ۶ هزار میلیارد تومانی اینفلوئنسر‌های ایرانی اینستاگرام بسته ۱۷ اقدام بورس برای رشد بازار تا پایان ۱۴۰۳ آخرین وضعیت تولید گاز برای زمستان ۱۴۰۳ پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه فردا یکشنبه (۱۵ مهر ۱۴۰۳) هواپیمایی امارات استفاده از «پیجر» را ممنوع کرد ۳ آزمون کشوری توسط سازمان سنجش ۲۰ مهرماه ۱۴۰۳ برگزار می‌شود به‌زودی قیمت خرید تضمینی برنج ابلاغ می‌شود بازگشت دوباره تالار مجازی بورس (۱۴ مهر ۱۴۰۳) آیا زمان واریز مرحله سوم سود سهام عدالت مشخص شد؟ کود‌های کشاورزی بر اساس الگوی کشت شهرستان‌های خراسان رضوی توزیع می‌شود بسیاری از کارگاه‌های مشاغل سخت و زیان‌آور مشمول طرح طبقه‌بندی نیستند قیمت رسمی ۲۰ قلم کالای اساسی اعلام شد برداشت زعفران از مناطق سردسیر خراسان رضوی آغاز شد | هنوز زعفران نوبرانه به بازار عرضه نشده است درخواست جامعه کارگری از مجلس: هرچه سریع‌تر تحقیق در خصوص اموال سازمان تأمین اجتماعی را آغاز کنید پیش‌بینی حجم و نرخ رشد نقدینگی تا پایان سال ۱۴۰۳ ادامه فشار عرضه کنندگان در بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۴ مهر ۱۴۰۳) فرونشست در کمین ۳۵۹ دشت کشور شرایط فروش اقساطی X ۵۵ پرو مدیران خودرو با اقساط بلندمدت از امروز (۱۴ مهر ۱۴۰۳) + جزئیات نوسازی ۸ هزار ناوگان حمل‌ونقل عمومی در سال ۱۴۰۲ | اسقاط بیش از ۱۶۰ هزار خودرو در سال ۱۴۰۳ یک پیش‌بینی دیگر از آینده قیمت ارز (۱۴ مهر ۱۴۰۳) «در صورت افزایش حقوق کارگران، کارفرما‌ها کارگران مازاد را اخراج خواهند کرد» یک نظریه اشتباه است با کمتر از ۲۰ میلیون تومان می‌توان گوشی آیفون خرید؟ (۱۴ مهر ۱۴۰۳) توقیف بیش از ۲۰۰ هزار پاکت زعفران تقلبی در چاپخانه‌های مشهد ۹۶ میلیارد دلار فرصت انرژی در کشور از دست رفت
سرخط خبرها

تورم مواد غذایی کاهش یابد، ارزانی می‌شود؟

  • کد خبر: ۱۷۰۸۶۰
  • ۰۳ تير ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۰
تورم مواد غذایی کاهش یابد، ارزانی می‌شود؟
باوجود کاهش تورم مواد غذایی بسیاری از شهروندان معتقدند که قیمت موادغذایی در چند وقت اخیر نه تنها کاهش نیافته است، بلکه برخی از خوراکی‌ها گران‌تر شده اند.

جزایری | شهرآرانیوز؛  براساس اعلام مرکز آمار ایران نرخ تورم نقطه به نقطه مواد خوراکی از ۸۷ درصد در تیرماه سال گذشته به حدود ۴۳ درصد در خردادماه امسال کاهش یافته است.

این کاهش در حالی صورت می‌گیرد که بسیاری از شهروندان معتقدند که قیمت موادغذایی در چند وقت اخیر نه تنها کاهش نیافته است، بلکه برخی از خوراکی‌ها گران‌تر شده اند.

همین مسئله سبب می‌شود برخی از مردم نسبت به صحت داده‌های مرکز آمار ایران تردید کنند. از این رو این سؤال به وجود می‌آید که آیا کاهش تورم به معنی ارزانی است؟

کاهش تورم به معنی کاهش قیمت ‏ها یا به تعبیر عموم «ارزانی» نیست. تورم به معنی تغییر قیمت‏‌ها در طول یک سال است. وقتی گفته می‏ شود که تورم موادغذایی از ۸۷ درصد به ۴۳ درصد رسیده است، به این معنی نیست که آن‌ها ارزان‏‌تر شده‏ اند، بلکه به معنی آن است که از تغییرات شدید افزایش قیمت‏‌های مواد غذایی کاسته شده است.

برای مثال اگر قیمت هر کیلو شکر در سال ۱۴۰۰، حدود ۱۰ هزار تومان بوده و در سال ۱۴۰۱ به ۲۰ هزار تومان رسیده است، این نشان می‌دهد که شکر در یک سال ۱۰۰ درصد افزایش قیمت داشته است؛ اما اگر همین کالا امسال قیمتش به ۲۸ هزار تومان برسد، این یعنی قیمت شکر حدود ۴۰ درصد افزایش یافته است.

هر چند این رقم نشان می‌دهد که قیمت شکر همچنان افزایشی است، اما از سرعت رشد قیمت آن کاسته شده است. همان طور که مشاهده می ‏شود هر چند تورم این کالا کاهش درخورتوجهی یافته است، این امر به معنی کاهش قیمت شکر نیست، بلکه افزایش قیمت نیز داشته است. اما کاهش تورم چه پیامد‌هایی برای اقتصاد دارد؟

تورم شدید برای اقتصاد آسیب‏‌های زیادی دارد. یکی از آفاتی که تورم شدید دارد، این است که قدرت خرید افراد را کاهش می‏ دهد؛ یعنی با هر واحد پول، مقدار کمتری از محصولات را نسبت به سال گذشته می‌توانید بخرید. از این رو وقتی سرعت افزایش تورم کاهش می‌یابد.
یعنی در اقتصاد کشور قدرت خرید شهروندان در حال ترمیم است، به خصوص این مسئله را نیز باید در نظر گرفت که از زمان اجرای سیاست‌های ضد تورمی تا تأثیرگذاری آن‌ها بر سفره مردم معمولا مقداری زمان نیاز است.

تورم مواد غذایی نصف شد، اما ارزانی نشد

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->