پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم! استفاده از ماسک‌های N۹۵ در هوای آلوده، کمک‌کننده است یا نه؟ بررسی چالش‌های دارویی کشور (۶ دی ۱۴۰۳) آخرین وضعیت تب دنگی در کشور (۶ دی ماه ۱۴۰۳) سیگار کشیدن در نوجوانی به قلب آسیب می‌رساند آیا روند شیوع آنفلوانزا افزایشی است؟ لزوم ایمن‌سازی شهر در برابر زلزله اجرای نافرجام طرح پزشک خانواده در شهر مشهد اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی
سرخط خبرها

بازتوانی و درمان ۲۱ هزار معتاد در خراسان رضوی طی سال گذشته

  • کد خبر: ۱۷۱۲۷۶
  • ۰۵ تير ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۱
بازتوانی و درمان ۲۱ هزار معتاد در خراسان رضوی طی سال گذشته
معاون امور توسعه پیشگیری اداره کل بهزیستی خراسان رضوی عنوان کرد: حدود ۲۱ هزار نفر در سال گذشته از خدمات مراکز اقامتی بهبود و بازتوانی اعتیاد در استان خراسان رضوی بهره‌مند شده‌اند.

غلامحسین دلبری در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز افزود: در حال‌ حاضر ۷۸ مرکز اقامتی بهبود و بازتوانی اعتیاد در ۲۵ شهرستان در خراسان‌ رضوی فعالیت دارد که از این تعداد ۹ مرکز به بانوان و ۶۹ مرکز به آقایان اختصاص یافته و ارائه خدمت می‌‎کنند.  

وی افزود: بیشترین مراجعه‌‎کنندگان به این مراکز اقامتی در گروه سنی ۳۰ تا ۶۰ سال قرار دارند. سال گذشته ۱۳ هزار و ۱۸۳ نفر از مردان در این گروه سنی به این مراکز مراجعه کرده‌اند.  

دلبری درخصوص تعداد زنان مراجعه کننده به این مراکز اقامتی نیز گفت: سال گذشته ۱۶۸۲ نفر از بانوان از خدمات درمانی این مراکز برخوردار شده‌اند.  

معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی خراسان رضوی افزود: سال گذشته به‌منظور کمک به خانواده‌هایی که هزینه درمان اعتیاد سرپرست خانواده یا فرزند خود را ندارند، سه میلیارد و ۸۷۰ میلیون ریال اعتبار در قالب یاری‌برگ به ۴۳۰ نفر توسط سازمان بهزیستی پرداخت شد. همچنین پارسال بالغ بر ۱۰۰۰ میلیارد ریال از محل تسهیلات تبصره ۱۶ قانون بودجه به‌ منظور ایجاد اشتغال برای معتادان بهبودیافته توسط اداره کل بهزیستی خراسان رضوی پرداخت شده است.  

وی در خصوص فعالیت‌ کمپ‌های ماده ۱۵ هم گفت: این مراکز اقامتی با هدف بهبود و بازتوانی اختلال مصرف مواد تاسیس شده و فعالیت می‌کند. رویکرد اصلی این مراکز، پرهیز مدار با مشارکت گروه‌های همتا و خودیار است. افراد به‌ صورت داوطلبانه به این مراکز شبانه‌روزی مراجعه می‌کنند و در آن اقامت دارند. دوره اقامت فرد بین یک تا حداکثر سه ماه با نظر تیم درمان است. در این مراکز پزشک، مددکار اجتماعی، روانشناس یا مشاور حضور داشته و با توجه به نظر تخصصی این گروه خدمات درمانی به افراد ارائه می‌شود.  

دلبری افزود: پذیرش، غربالگری، ارزیابی اولیه، سم‌زدایی بدون دارو، ویزیت پزشک در بدو ورود و در طول مدت اقامت در مرکز و همچنین انجام برنامه‌های بهبود و بازتوانی شامل گروه‌درمانی، برگزاری جلسات مشارکت جمعی، آموزش خانواده و... از دیگر برنامه‌های این مرکز برای مددجویان مقیم است. در مرحله نهایی پایش درمان و پیگیری بعد از ترخیص نیز انجام می‌گیرد.  

وی خاطرنشان کرد: راه‌اندازی ۲ مراکز اقامتی بانوان در شهرستان‌های تربت حیدریه و قوچان، توانمندسازی معتادین بهبود یافته از طریق پرداخت تسهیلات کارفرمایی، نظارت جدی بر مراکز موجود در راستای ارتقاء نحوه خدمت‌رسانی از مهم‌ترین برنامه‌های اولویت‌دار معاونت توسعه پیشگیری درخصوص این مراکز است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->