جزئیات دستمزد در سال ۱۴۰۴ | احتمال ترمیم حق مسکن کارگران وجود دارد؟ ریزش شبانه نرخ تتر (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت ارز و دلار (سه‌شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (سه‌شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی بورس (سه شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: بیش از ۹۰ درصد سرمایه‌گذاری‌های استان توسط بخش خصوصی انجام می‌شود شرایط بخشودگی جرائم مربوط به تکالیف مالیات بر ارزش افزوده زمستان ۱۴۰۳ اعلام شد اطلاعیه شرکت توزیع برق خراسان رضوی درباره بروز خاموشی‌ها (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) نرخ سوخت نیروگاه‌ها ۵۰ درصد افزایش یافت (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) نامه‌ای به جوراب ارزش معادن ایران به ۲۷.۳ تریلیون دلار می‌رسد افزایش قیمت خودرو‌های خارجی (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) | فیدلیتی ۳ میلیارد و ۱۴۰ میلیون تومان ریزش یکپارچه قیمت خودرو‌های داخلی (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) زنگنه: اعتبارات جدیدی برای تسریع پروژه قطار سریع السیر تهران-مشهد در نظر گرفته شده است روزی یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان جریمه بابت بکارگیری اتباع غیرمجاز ایران رتبه چهارم تولید دام در جهان را دارد | ظرفیت ایران در تولید و صادرات دام سبک وضعیت انرژی ایران در سال ۱۴۰۴ | اگر دست بجنبانیم بازار خارجی را از دست نخواهیم داد هر روز منفی‌تر از دیروز | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت دلار در سال ۱۴۰۴ | آیا مذاکرات می‌تواند نرخ دلار را کاهشی کند؟ افزایش حقوق ۲۰ تا ۴۲ درصدی کارمندان ابلاغ شد (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) توضیح مدیرعامل توانیر درباره بروز برخی خاموشی‌ها اوج گیری دوباره قیمت سکه در مشهد (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) معجزه پرندگان | از رنگینی تا رقص در آسمان علت قطعی‌های مکرر برق چیست و تا کی ادامه دارد؟ (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) قیمت امروز ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) | ورود دوباره دلار به کانال ۱۰۴ هزار تومان هشدار اتحادیه طلای مشهد به خریداران طلا سرمایه گذاری خارجی در سال ۱۴۰۳ رشد ۶۳ درصدی یافت آیین‌نامه ساماندهی نیروهای شرکتی‌ تدوین شد | تبدیل قرارداد‌ها از خرداد ماه ۱۴۰۴ نعمت‌زاده مجددا به وزارت صمت بازگشت | وزیر اسبق، مشاور وزیر کنونی صمت در دولت چهاردهم شد
سرخط خبرها

بازی برنده-بازنده در بازار‌های مالی

  • کد خبر: ۱۷۱۵۶۲
  • ۰۶ تير ۱۴۰۲ - ۱۵:۲۶
بازی برنده-بازنده در بازار‌های مالی
سرمایه گذاران خرگوشی بازار مالی را به چشم یک ماشین نوسان گیر از زمان حال می‌بینند. آن‌ها تلاش می‌کنند که بازار را در کوتاه مدت پیش بینی کنند.

«۱۲ درصد منفی سکه طرح جدید»، «خودرو ۱۰ درصد منفی»، «دلار ۶.۳ درصد منفی». این‌ها بازدهی بازار‌های مالی خردادماه است. این بازدهی منفی درحالی در بازار‌های مالی ایجاد شد که پیش از این ماه‌های قبل از آن رشد قیمت‌ها سبب شده بود تقاضا برای ورود به بازار‌های سرمایه گذاری به شدت افزایش یابد.

به عنوان مثال می‌توان به ثبت نام بیش از ۹۰۰ هزار نفر در سامانه ثبت نام خودرو اشاره کرد. البته بعد از ریزش قیمت خودروها، ۵۰ درصد متقاضیان خودرو‌های مونتاژی و ۲۰ درصد متقاضیان خودرو‌های داخلی انصراف دادند؛ اما چرا در بازار‌های سرمایه گذاری افراد چنین احساسی تصمیم می‌گیرند و این مسئله بیشتر اوقات به ضرر آن‌ها تمام می‌شود؟ برای پاسخ به این سؤال باید به دو اصطلاح سرمایه گذاران خرگوشی و لاک پشتی اشاره کرد.

سرمایه گذاران خرگوشی بازار مالی را به چشم یک ماشین نوسان گیر از زمان حال می‌بینند. آن‌ها تلاش می‌کنند که بازار را در کوتاه مدت پیش بینی کنند. تصور آن‌ها این است که چیزی می‌دانند که بقیه از آن بی خبرند. آن‌ها معمولا به سرعت سودشان را می‌گیرند و به اطلاعات جدیدی که دریافت می‌کنند، سریع واکنش نشان می‌دهند. نقدینگی مهم‌ترین شاخص این سرمایه گذاران محسوب می‌شود؛ زیرا زمان ورود و خروج از یک معامله برای آن‌ها خیلی سریع اتفاق می‌افتد.

اما سرمایه گذاران لاک پشتی با بازار مانند یک ترازو رفتار می‌کنند. آن‌ها تلاش می‌کنند قسمتی از یک کسب وکار آینده دار را تصاحب کنند؛ تجارتی که بتواند در زمانی طولانی سرعت رشد بیشتری نسبت به کل بازار داشته باشد. نقدینگی برای این سرمایه گذاران از اهمیت کمتری برخوردار است؛ زیرا ممکن است آن‌ها دارایی خود را تا مدتی نگه دارند و نفروشند. از نظر آن ها، بهترین رفتار معامله گرانه زمانی اتفاق می‌افتد که طی آن تجارت بتواند در یک بازه زمانی بلندمدت، رشد بیشتری نسبت به کل بازار از خودش نشان دهد.

استراتژی «لاک پشتی» از اوضاع بازار استفاده می‌کند و با خرید و نگهداری دارایی‌هایی که قیمت هایشان ریزش کرده و تقاضا برای آن‌ها کم است، در بلندمدت به سود بسیار زیادی می‌رسد؛ اما سرمایه گذاران خرگوشی روی جمع آوری بیشترین مقدار پول ممکن در بیشترین قیمت ممکن و با کمترین مدیریت و زمان لازم تمرکز می‌کنند.

همین مسئله سبب می‌شود بیشترین ضرر را از نوسان‌های بازار بکنند. سرمایه گذاران لاک پشتی اعتقاد دارند که رشد و بزرگی با گذشت زمان به دست می‌آید، برای همین به سمت سرمایه گذاری در بازار‌هایی می‌روند که این مسئله را برایشان محقق کند. به عنوان مثال، با کسب اطلاعات لازم وارد بورس می‌شوند و البته دراین میان، در آنجا هم مانند سرمایه گذاران خرگوشی تصمیم گیری نمی‌کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->