وقوع یک انفجار شدید در کابل (۸ دی ۱۴۰۳) روزانه ۱۰۰۰ دستگاه تریلی از مرز ایران و افغانستان تردد می‌کنند یک مقام طالبان: مرز میان افغانستان و ایران از مصون‌ترین مرزهاست سفر جمعی از مدیران اقتصادی خراسان رضوی به ولایت هرات در افغانستان معاون سخنگوی طالبان: ما منزوی نیستیم خلیل‌الرحمان، وزیر مهاجران طالبان، کشته شد (۲۱ آذر ۱۴۰۳) سرپرست جدید سفارت ایران در کابل: مهاجرین قانونی افغانستانی، روی چشم ما جا دارند سرپرست جدید سفارت ایران در افغانستان، وارد کابل شد (۱۰ آذر ۱۴۰۳) + فیلم پیش بینی وضعیت آب و هوایی افغانستان (پنجشنبه ۸ آذر ۱۴۰۳) راشد خان، ستاره کریکت افغانستان، بهترین توپ‌انداز جهان شد از پاریس سن ژرمن تا ابومسلم افغانستان | آرزوی دروازه‌بان تیم ملی فوتبال افغانستان برای بازی در لیگ برتر ایران یاراحمدی: موضوع پناهندگان افغانستانی فقط مسئله ایران نیست تقدیر سخنگوی وزارت خارجه از کاظمی‌قمی | تغییر و تحول در نمایندگی‌های دیپلماتیک امری متعارف است سخنگوی دولت: ۳۲۰ هزار مهاجر غیرمجاز در دولت چهاردهم به کشورشان بازگردانده شدند عکس‌هایی از بازی فوتبال با حداقل امکانات در افغانستان سفر خبرنگار صداوسیما به محل فرود بزرگ‌ترین بمب غیرهسته‌ای آمریکا در افغانستان + فیلم کاظمی‌قمی با نماینده چین در افغانستان دیدار کرد (۵ آذر ۱۴۰۳) قدردانی رئیس اتحادیه شرکت‌های ساختمانی افغانستان از مدیرعامل نمایشگاه بین‌المللی مشهد سیادت: طالبان عملیاتی هستند و حرفی که می‌زنند را انجام می‌دهند نگاهی به دیپلماسی فعال جمهوری اسلامی ایران در افغانستان | ترافیک دیدار‌های کاظمی قمی در چهارراه شیرپور رئیس اداره راه‌آهن طالبان: هدف ما توسعه تجارت بین ایران و افغانستان است
سرخط خبرها

چگونه افغانستان بالاتر از ژاپن در مهار تورم قرار گرفت؟

  • کد خبر: ۱۷۲۵۳۲
  • ۱۲ تير ۱۴۰۲ - ۱۸:۲۱
  • ۱
چگونه افغانستان بالاتر از ژاپن در مهار تورم قرار گرفت؟
آنگونه که امارت اسلامی افغانستان می‌گوید تورم و قیمت اجناس در این کشور کمتر از اغلب کشورهای در حال توسعه و ممالک توسعه‌یافته جهان است! اما نتایج بررسی سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی نشان از چه دارد؟

به گزارش شهرآرانیوز؛ اعلام آمار عجیب و غریب تورم در افغانستان، نظر بسیاری از کارشناسان اقتصادی را به خود جلب کرده است. آنطور که مقامات در این کشور مدعی شده‌اند نرخ تورم در این کشور از چین و ژاپن وضعیت مناسب‌تری دارد! ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان در توئیتی با اشاره به تورم منفی یک درصدی در افغانستان و قیمت پایین اجناس در همسایه شرقی ایران، وضعیت اقتصادی و معیشتی شهروندان افغان را از بسیاری از ممالک پیشرفته جهان برتر دانست. این در حالیست که سازمان‌ها و نهاد‌های بین‌المللی از وضعیت وخیم اقتصادی، بهداشت، فقر و رفاه اجتماعی در افغانستان بعد از روی کار آمدن طالبان خبر داده‌اند و به نظر می‌رسد نرخی که از تورم گزارش شده، بیشتر عددسازی و بازی و با اعداد و ارقام است تا انعکاس واقعیات اقتصاد این کشور.

آنچه که تعجب همگان را بر انگیخته قیاس افغانستان با کشور‌های پیشرو جهان یا به عبارتی غول‌های اقتصادی دنیاست. تا پیش از شیوع کرونا، ژاپن به مدت ده‌ها سال ضمن طی دوران ثبات و پیشرفت همواره در جمع قدرت‌های اقتصادی جهان قرار داشت و پس از شیوع پاندمی کرونا با افزایش نرخ تورم مواجه شد، امری که موجب وارد آمدن یک شوک بزرگ به جامعه ژاپنی شد. به طوری‌که تورم در ژاپن در بهمن ماه ۱۴۰۱ کمی فراتر از پیش‌بینی کارشناسان بوده و رقم ۳.۶ درصدی را هدف گرفت.



در ارتباط با تورم منفی در افغانستان، take-profit در گزارشی آخرین نرخ تورم در کشور‌های جهان را با یکدیگر مقایسه کرده است. در حالی افغانستان در وضعیت تورم منفی یک درصدی به سر می‌برد که تورم اقتصاد ایران کماکان بالای ۵۰ درصد است. از طرف دیگر، کشور‌های عمان و چین به ترتیب با ۰.۹۱ و ۰.۲ درصد تورم نزدیک به صفر داشته‌اند.
مطالعه بیشتر: دولت به جای رفع مشکل، آمارسازی می‌کند/ علت اصلی تورم در ماه‌های اخیر چیست؟

نکته جالب در این جدول قیاس تورم کشور‌های ثروتمند عربی همچون عربستان، امارات و کویت با کشور بحران‌زده افغانستان است، به نحوی که تورم افغانستان منفی یک است و کشور‌های عربی حاشیه خلیج فارس تورم حدود ۲ الی سه درصدی را تجربه می‌کنند.

به گزارش Trading Econnomics، آخرین نرخ تورم هسته در افغانستان ۱.۸ درصد برآورد شده است. همچنین تورم مواد غذایی در سرزمین افغان‌ها عدد ۳.۳- درصد را نشان می‌دهد. لازم به ذکر است که حد فاصل سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۲۳، بالاترین و پایین‌ترین نرخ تورم در افغانستان به ترتیب ۴۷.۸۳ و ۱۸.۳۷- درصد بوده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
محمد
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۴
0
1
عجب! این هم شد تحلیل؟!
خب چرا ایران نمی تونه آمارسازی کنه؟مسولین ما که در آمارسازی لنگه ندارند....بیشتر که دقت کنید خواهید دید که عوامل اصلی جلوگیری از تورم در افغانستان این موارد است.
۱_افغانستان به دلیل ساختارحکومت دیکتاتوری وخشن کمترین تعامل اقتصادی را با جهان دارد و درنتیجه فراز وفرودها در قیمت اجناس وحتی رکود اقتصادی در نقاط مختلف دنیا کمترین تاثیر را بر اقتصاد این کشوردارد واز هرگونه بیماری اقتصادی در امان است.

۲-هرهفته هواپیمای میلیونها دلار کمک های نقدی جهانی در فرودگاه کابل به زمین می نشیند واین بسته های دلار تانخورده به بازار کوچک ومحدود افغانستان پمپاژ می شود.این یعنی یک قلک بزرگ که هیچ وقت خالی نمی شود.

۳_به دلیل فقر، مردم توان خرید اشیای لوکس را ندارند واگر گرانی هست تنها دربخش مواد غذایی به ویژه گوشت ونان است که آن را هم ماموران طالبان بدون رحم وبی هیچ پارتی بازی با گرانفروش برخورد می کنند وهمانجا فی الفور مغازه را لاک ومهر می کنند! برخلاف ایران بالا رفتن قیمت دلار هم به نفع افغانستان است ودر این مورد حتما دلار هرات به گوشتان خورده است.همین الان اونس طلا دربازارجهانی بشود ۱۰۰هزاردلار؛در افغانستان آب از آب تکان نمی خورد چرا که این کشور ومردمانش درگیر دلاربازی و بازارسکه وطلا نیست...ام در ایران وکشورهای نظیر ایران مانند ترکیه فقط کافی است سکه وطلا ۱۰تومان گران شود دومینو وار بر قیمت اجناس دیگر تاثیر می گذارد

بیشتر از این هم هست.زحمت بکشید وبروید بیشتر تحقیق کنید.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->