اولویت جدید حج تمتع اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) قتل هم‌اتاقی به خاطر آب خوردن با پارچ! اعتراف به قتل پسر ناپدیدشده بعد از کشف جسد در رودخانه زمان ثبت نام جدید وام ضروری ۳۰میلیون تومانی بازنشستگان کشوری اعلام شد ورود سامانه بارشی به کشور از فردا (۷ دی ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی هوا در شهر‌های بزرگ + فیلم توسعه نامتوازن در همکاری‌های بین‌المللی موجب غفلت از کشورهای هم زبان شده است ایران فرهنگی؛ از رودکی تا نسل جدید، میراثی که باید زنده بماند رودکی؛ گنجینه‌ای برای تحکیم پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان ضرورت بهره‌گیری از فرصت‌های فرهنگی مشترک ایران و آسیای میانه سفیر تاجیکستان در ایران: رودکی، حلقه پیوند فارسی‌زبانان است وضعیت قرمز عمومی اختتامیه نخستین همایش «رودکی و پیوند‌های فرهنگی ایران و تاجیکستان» برگزار شد رییس نظام پزشکی مشهد: آمار مرگ‌های ناشی از آلودگی هوا نگران کننده است ضرب‌وشتم پرستار در بیمارستان قائم(عج) مشهد، این بار توسط پزشک بانوی وزرشکار مشهدی به چهار بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ دی ۱۴۰۳) پروژه جایگزین یک باب مدرسه سنگی در خراسان رضوی ۹۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد هواشناسی خراسان رضوی در پی آلودگی هوا هشدار نارنجی صادر کرد (۵ دی ۱۴۰۳) تاخیر طولانی پرواز تهران به مشهد به علت برخورد خودرو به هواپیما روی باند (۵ دی ۱۴۰۳) درباره خواص بی‌شمار کدو حلوایی | نارنجی پرخاصیت ویدئو | چند توصیه خودمراقبتی در روز‌های آلودگی هوا نارضایتی مردم از کاهش ساعت کاری کارمندان | ادارات در خواب نیم‌روزی! دستگیری زنی که از ۲ فرزندش برای پوشش فروش مواد مخدر استفاده می‌کرد | زندان، انتهای عشق شیرین و فرهاد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (چهارشنبه، ۵ دی ۱۴۰۳) | ورود سامانه بارشی از بعدازظهر شنبه ورزش عملکرد مغز را تقویت می‌کند پیوند ۶۵۳ عضو و بافت از بیماران مرگ مغزی در مشهد انجام شد (۵ دی ۱۴۰۳) سالانه ۳۵۰ هزار نفر زیر پوشش غربالگری سرطان قرار می‌گیرند سامانه بارشی جدید از روز جمعه (۷ دی ۱۴۰۳) وارد کشور خواهد شد مدیرکل جدید بهزیستی خراسان رضوی منصوب شد (۵ دی ۱۴۰۳) خراسان رضوی، رتبه دوم بیشترین اعزام زائران عمره مفرده با غذا‌هایی که خطر سرطان روده بزرگ را افزایش می‌دهند، آشنا شوید با سیگار کشیدن نوجوانمان چطور رفتار کنیم؟ اثر داروی فشار خون در جلوگیری از صرع
سرخط خبرها

سالمندی و مصائب آن

  • کد خبر: ۱۷۴۱۸۳
  • ۲۴ تير ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۹
سالمندی و مصائب آن
شناسایی و تأمین نیاز سالمندان و همراهی با آن‌ها جزو حقوق مسلم این قشر از جامعه است.

سمیرا شاهیان | شهرآرانیوز؛ «از فرد سالمند سنی گذشته است. برای همین برخی بزرگ‌تر‌های ما که حالا پا به دوره سالمندی گذاشته‌اند، هر روز با نیاز‌هایی روبه‌رو می‌شوند؛ نیاز‌هایی که به یاری فرد دیگری برای برطرف‌کردنشان احتیاج است. فرض کنید یک روز صبح که پدربزرگ یا مادربزرگی از خواب بیدار می‌شود، ببیند لوله آب خانه‌اش مشکل دارد، مهتابی سوخته است، کولر کار نمی‌کند یا نوبت دکتر باید بگیرد و راهش را نمی‌داند.

همه این اختلال‌های ساده در روند زندگی یک سالمند، اضطراب و نگرانی زیادی در او ایجاد می‌کند؛ بنابراین هرکدام از ما در نقش فرزند، همسایه، همشهری، پزشک، شهردار و... باید به خواسته‌های ضروری این بخش از جمعیت کشورمان بیندیشیم؛ جمعیتی که پیش بینی شده است تا سال ۱۴۲۰ نزدیک ۲۰ میلیون نفر را شامل می‌شود. در ادامه برخی راهکار‌ها را که کمک می‌کند گامی درست برای برآورده‌ساختن نیاز سالمندان برداریم، یادآوری می‌کنیم.

۲ فرزند
برآورد می‌شود در دهه‌های آینده میانگین تعداد فرزندان سالمندان به کمتر از دو فرزند برسد.

۶۵ سال
افراد بیشتر از ۶۵ سال معمولا بیش از ۱۰ ساعت درشبانه‌روز می‌نشینند یا دراز می‌کشند. این کار سلامتی آن‌ها را به‌خطر می‌اندازد.

۸۰۰۰۰ سالمند
اکنون بیش از ۸۰ هزار سالمند مجرد داریم که این آمار در یک دهه آینده بیش از ۱۰ برابر می‌شود.

توجه به سالمندان در خدمات‌شهری

همان‌طور که نیاز‌های شهری توان‌یابان و کودکان را باید در ایجاد امکانات شهری در نظر بگیریم، به محدودیت‌های جسمی‌حرکتی سالمندان هم باید توجه کنیم. بیشتر سالمندان، کُند راه می‌روند، بالارفتن از پله و ایستادن در اتوبوس برایشان دشوار است، ضعف بینایی دارند، از سمعک استفاده می‌کنند و شنوایی کاملی ندارند و مشکلاتی از این دست. به‌کاربستن برخی راهکار‌ها در شهر، رفت‌وآمد را برای آن‌ها آسان می‌کند.

  • خط‌های اتوبوس برای استفاده سالمندان مناسب‌سازی شود. زیرا از حقوق مسلم شهروندی است که همه گروه‌ها بتوانند به‌راحتی از وسایل نقلیه عمومی که اقتصادی هم هست، بهره ببرند.
  • بوستان‌هایی متناسب با وضعیت جسمانی سالمندان ساخته شود تا آن‌ها بتوانند بدون سختی و با امنیت در آن مکان‌ها حضور یابند.
  • در فروشگاه‌های بزرگ چند متصدی را مسئول کمک به سالمندان برای جمع‌کردن کالا‌های مورد نیاز و راه‌بردن چرخ‌دستی تعیین کنیم.
  • همچنین در فروشگاه‌ها تعدادی از صندوق‌ها را ویژه سالمندان و افراد توان‌خواه در نظر بگیریم تا این گروه در صف طولانی نایستند.
  • در فرهنگ راهنمایی‌ورانندگی توجه سواره‌ها را به پیاده‌های سالمند بیشتر جلب کنیم.
  • احترام‌گذاشتن به سالمندان را در فضا‌های شهری فرهنگ‌سازی کنیم. کمک به سالمندان برای عبور از عرض خیابان یا حمل بارشان برای مسافتی، مصداق‌هایی از احترام‌گذاشتن به سالمندان است.
  • به نوجوانان و جوانان آموزش دهیم اگر در قطارشهری و اتوبوس با سالمندی روبه‌رو شدند که ایستاده است، آسوده‌خاطر روی صندلی ننشینند. کمک به سالمندان سبب ایجاد احساس همدلی در بین مردم می‌شود.

تکریم سالمندان

بزرگ‌تر‌های سالمند را نباید انسان‌های بی‌فایده و سر بار بدانیم. آن‌ها جوانان دیروز هستند که کوله‌باری از تجربه دارند. بیشترشان عالم، فرهیخته و جهان‌دیده هستند. از همین رو ضروری است به راهکار‌هایی برای گرامیداشت عملی سالمندان فکر کنیم.

زنانه‌شدن سالمندی

سهم زنان بدون‌همسر در اثر فوت (حدود ۷درصد) چندبرابر بیش از مردان بدون همسر در اثر فوت (حدود ۵/۱ درصد) است. به همین دلیل هم در جمعیت‌شناسی، «زنانه‌شدن سالمندی» مطرح شده است.

تغذیه

سالمندان، به‌ویژه زنان، باید برای تغذیه خود نکاتی را رعایت کنند؛ ازجمله اینکه:

  • روزانه دست‌کم ۱۵۰۰ میلی‌گرم کلسیم از لبنیات و سبزی‌های دارای برگ سبز دریافت کنند.
  • روزانه هشت میلی‌گرم آهن برای بدنشان تأمین کنند. زیرا برای تولید سلول‌های خونی لازم است. منابع سالم آهن شامل غلات صبحانه غنی‌شده، اسفناج و حبوبات است.
  • مصرف چربی اشباع‌شده و چربی ترانس و نمک و قند‌های اضافی را محدود کنند.
  • مقدار کافی فیبر در دستور غذایی خود بگنجانند.

ورزش و سالمندان

  • ورزش روزانه فایده‌های زیادی در بهبود حرکت‌های جسمی و افزایش نشاط سالمندان دارد.
  • حتما پیش از ورزش، ۱۰ دقیقه بدن خود را آماده و گرم کنند.
  • بهتر است پیش از اینکه کامل از ورزش دست بکشند، دست‌کم ۱۰ دقیقه بدنشان را سرد کنند.
  • بیش از اندازه ورزش نکنند. زیرا دچار تنگی نفس، تهوع و سرگیجه می‌شوند. اگر می‌خواهند فعالیت ورزشی‌شان را زیاد کنند، مدت هر حرکتی را کم‌کم با توجه به توانایی‌شان زیاد کنند.
  • خوب‌نشستن و خوب‌ایستادن را در طول تمرینات ورزشی رعایت کنند. زیرا قرارگیری خوب بدن از هر آسیبی جلوگیری و از مفاصل محافظت می‌کند.
  • خوب تنفس‌کردن را یاد بگیرند و هرگز نفسشان را نگه ندارند. هوا را از راه بینی وارد و از راه دهان خارج کنند.

قانون ویژه در نانوایی‌ها

ایستادن در صف نانوایی برای سالمندان کار دشواری است که با توجه به نیاز روزانه به این ماده غذایی، نمی‌شود آن را از برنامه حذف کرد. می‌توان امکانی را فراهم کرد تا سالمندان در صف نایستند و خارج از صف بتوانند نان بخرند. فراهم‌شدن سرویس خرید تلفنی هم پیشنهاد دیگری است که کمک مؤثری به آن‌ها می‌کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->