برای تقویت سیستم ایمنی بدن روزانه چقدر میوه و سبزی بخوریم؟ افزایش ۲۵ درصدی مرگ‌های ناشی از سرطان امیدی تازه برای درمان سرطان تهاجمی پستان ماجرای بخشش یک قاتل پای چوبه دار پیدا شدن پیکر جوان گلستانی پس از چند روز در استخر کشاورزی + فیلم بایدها و نبایدهای تغذیه‌ای برای پیشگیری از سرطان پروستات هشدار: تغییر الگوی انتقال ایدز از اعتیاد به رابطه جنسی راهکارهای یک مشاور برای کاهش وابستگی نوجوانان به فضای مجازی معمای پیچیده مرگ مرد تهرانی پس از مصرف مشروبات الکلی اعترافات تکان دهنده زن جوان به قتل خونین همسرش هشدار هواشناسی نسبت به رگبارو رعد و برق در خراسان رضوی و ۲۴ استان دیگر قتل مرد جوان کرمانشاهی به دست همسرش + جزییات ۵۹۲ هزار زن تحت پوشش بهزیستی هستند| ۳۰۰ هزار نفر معلولیت شدید دارند آتش‌سوزی منزل مسکونی در خیابان خاقانی مشهد (دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳) سرانه فضای آموزشی در «تبادکان» مشهد به سه مترمربع رسید آغاز ثبت‌نام مقدماتی حج تمتع ۱۴۰۴ از پنجم آذر ۱۴۰۳ کمبود دارو و عدم تغییر سبک زندگی، بلای جان بیماران کلیوی | پیوند کلیه را جدی بگیرید وحید شالچی معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم شد + بیوگرافی و سوابق شیوع بیماری ناشناخته گوارشی در کشور | همچنان با کرونا درگیریم اجاره سیم کارت، دامی برای فریب شهروندان نحوه محاسبه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی چگونه است؟ (۲۸ آبان ۱۴۰۳) آغاز نام‌نویسی بیستمین دوره عمره دانشگاهیان (۲۸ آبان ۱۴۰۳) نکاتی برای پایداری زندگی و رابطه­ سالم بین همسران | دل‌بسته هم باشیم کمک ۱۴ میلیارد تومانی مردم خراسان رضوی به جبهه مقاومت سند ملی حقوق کودک به طور شایسته اجرا نشد ثبت‌نام داوطلبان کنکور برای ترمیم نمرات از آذرماه ۱۴۰۳ آغاز می‌شود انتقاد نماینده سابق مجلس از راه‌اندازی کلینیک ترک بدحجابی پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳) | کاهش کیفیت هوا در شهر‌های صنعتی و پرجمعیت طی امروز و فردا توصیه‌های دندانپزشکی برای دیابتی‌ها مصرف کنسرو ماهی نجوشیده، منجر به بستری شدن یک ماهه شهروند مشهدی شد هشدار سازمان غذا و دارو: در سرماخوردگی و آنفلوانزا از مصرف خودسرانه آنتی‌بیوتیک بپرهیزید معلمان در بارگذاری مدارک برای رتبه‌بندی به این مراحل توجه کنند
سرخط خبرها

مهم‌ترین نکات تغذیه‌ای و بهداشتی در تهیه و توزیع غذاهای نذری

  • کد خبر: ۱۷۵۱۱۵
  • ۲۹ تير ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۰
مهم‌ترین نکات تغذیه‌ای و بهداشتی در تهیه و توزیع غذاهای نذری
با آغاز ماه محرم توزیع نذورات بیش از هر زمان دیگری دیده می‌شود و رعایت نکات تغذیه‌ای و بهداشتی در تهیه و توزیع غذا‌های نذری حائز اهمیت است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در ایام ماه محرم و صفر بسیاری از افراد اقدام به نذری دادن می‌کنند که برای حفظ بیشترین ارزش غذایی و رعایت بهداشت در تهیه و مصرف غذا‌های نذری رعایت یکسری موارد برای همه افراد و کسانی که نذری می‌دهند ضروری است.

نکات تغذیه‌ای مهم شامل موارد زیر است:

_ از سرخ کردن زیاد سبزی‌های مورد استفاده در تهیه غذا‌های نذری همچون قرمه‌سبزی خودداری کنید.

_ چربی‌های اضافه همراه با گوشت در انواع خورش یا گوشت چرخ کرده را تا حد ممکن قبل از طبخ جدا کنید.

_ پوست مرغ را قبل از طبخ به طور کامل جدا کنید.

_ تا حد امکان روغن مورد استفاده در طبخ غذا‌ها را کاهش دهید و از انواع روغن‌های مایع استفاده کنید و حرارت زیاد ندهید.

_ از روغن‌های با اسید چرب ترانس پایین (کمتر از ۲ درصد) در طبخ غذا استفاده کنید.

_ از روغن مخصوص سرخ کردنی برای سرخ کردن مواد غذایی استفاده کنید.

_ در کنار غذا‌های نذری از دوغ‌های کم نمک به جای نوشابه استفاده کنید.

_ در صورت مصرف نوشیدنی، آب و دوغ کم نمک بدون گاز را به سایر نوشیدنی‌ها ترجیح دهید.

_ میزان نمک افزودنی به غذا را محدود کنید و فقط از نمک ید دار تصفیه استفاده کنید.

_ از مصرف نمک دریا در طبخ غذا‌ها خودداری کنید.

_ از مصرف "نمک سنگ" برای خیساندن برنج اکیدا خودداری کنید.

_ از سوزاندن غذا در زمان کباب کردن یا پخت (کباب، جوجه کباب، ته دیگ و ...) خودداری و از مصرف بخش‌های سوخته غذا نیز پرهیز کنید.

_ چنانچه از شیر یا شیرکاکائو برای پذیرایی استفاده می‌کنید، از شیرین کردن بیش از حد آن اجتناب کنید. همچنین از شیرین کردن بیش از حد شربت‌های صنعتی و سنتی به علت اینکه حاوی کالری بالایی هستند خودداری کنید.

_ بیماران مبتلا به چربی خون بالا، دیابت و بیماری‌های قلبی عروقی باید در مصرف غذا‌های چرب، پر نمک و شیرین و در حجم زیاد احتیاط نمایند.

_ در صورت استفاده از حبوبات در غذا، قبل از طبخ آن‌ها را به مدت حداقل ۴ ساعت در آب بخیسانید و پس از دور ریختن آب باقیمانده، حبوبات را به غذا اضافه نمایید.

_ ترجیحا از خرما (زرد زاهدی) و کشمش به جای قند در کنار چای استفاده کنید.

_ از سرو چای داخل لیوان‌های پلاستیکی شفاف و یا غذا در ظروف پلاستیکی خودداری کنید. استفاده از ظروف پلاستیکی برای ارائه نوشیدنی‌ها و غذا‌های سرد بلامانع است.

_ در پخت حلوا از روغن کم استفاده کنید.

_ به جای پخش شیرینی در این ایام میوه بدهید.

_ به خطر وبا فقط از آب‌های بطری یا بهداشتی استفاده کنید.

بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، نکات بهداشتی در تهیه و مصرف غذا شامل موارد زیر است:

_ دست‌های خود را قبل از تهیه غذا و در طول تهیه آن به تناوب با آب و صابون بشویید.

_ تمامی سطوحی که برای تهیه غذا و آشپزی استفاده می‌کنید قبل از هر گونه پخت و پز شسته و پاکیزه کنید.

_ تمامی غذا‌ها را بویژه گوشت، ماکیان، ماهی و تخم مرغ را به طور کامل بپزید (دمای ۷۰ درجه سانتی گراد).

_ از ظروف متفاوت و مجزا برای نگهداری گوشت، ماکیان و ماهی استفاده کنید.

_ از کارد و تخته آشپزی مجزا برای ظروف خام استفاده کنید و بعد از هر بار استفاده آن‌ها را به خوبی بشویید.

_ از ظروف مجزا برای نگهداری غذا‌های خام و پخته استفاده کنید.

_ غذا‌هایی مانند سوپ و خورش را به خوبی بجوشانید و مطمئن شوید دمای آن به ۷۰ درجه رسیده است.

_ غذا‌های پخته را در درجه حرارت اتاق بیش از ۲ ساعت نگهداری نکنید.

_ همیشه از آب سالم استفاده کنید و با روش‌هایی مانند جوشانیدن یا استفاده از قرص کلر آن را سالم کنید.

_ همواره از مواد غذایی سالم و تازه استفاده کنید.

_ از مواد اولیه بهداشتی و پاستوریزه مانند کشک، شیر یا ماست پاستوریزه استفاده کنید.

_ سبزیجات را قبل از اضافه کردن به غذا و بویژه تهیه سالاد به خوبی شسته و ضد عفونی کنید.

_ از مواد اولیه‌ای که تاریخ مصرف آن منقضی شده است استفاده نکنید.

_ در زمان طبخ غذا از روزنامه به عنوان دمکنی استفاده نکنید.

_ در طبخ غذا از ظروف استیل یا ظروف تفلون بدون خراشیدگی استفاده کنید.

_ در توزیع غذا، ترجیحا از ظروف یکبار مصرف بر پایه گیاهی استفاده کنید.

_ گوشت و مرغ را از مراکز بهداشتی تحت نظارت وزارت بهداشت تهیه کنید.

_ از برگرداندن روغن استفاده شده به ظرف اصلی و یا استفاده مکرر از روغن سوخته شده اکیدا خودداری کنید.

_ در صورت تمایل به مصرف مجدد غذای نگهداری شده در یخچال، آن را به طور کامل گرم کنید.

_ از گرم کردن مکرر غذای مانده و توزیع آن جدا خودداری کنید.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->