حمله موشکی یمن به تل‌آویو فرودگاه بن‌گوریون را به تعطیلی کشاند (۷ دی ۱۴۰۳) درگیری شدید در مناطق علوی‌نشین حمص| «افراد مسلح» با نیروهای تحریر الشام درگیر شدند فرماندار جدید مشهد منصوب شد ویدئو| پزشکیان: اتصال ریلی بجنورد به مشهد مصوب شده است ویدئو| پزشکیان: ۳۵ میلیارد دلار گاز را می‌سوزانیم! پوتین: خواهان پایان جنگ با اوکراین هستیم یاوه گویی تازه وزیر خارجه رژیم صهیونیستی: ایران تهدیدی علیه ما و اوکراین است! پزشکیان ۲۸ دی‌ماه به مسکو سفر می‌کند ایران، عضو ناظر اتحادیه اقتصادی اوراسیا شد ویدئو| حمله جنگنده‌های رژیم صهیونیستی به خاک یمن ویدئو| وزیر نیرو: قول می‌دهم سال آینده مشکلات برقی را رفع کنیم دادستان مشهد: شکایت‌های مردم از خودروسازان را پیگیری می‌کنیم منابع آذربایجانی: شلیک موشک روسی باعث سقوط هواپیما در قزاقستان بوده است! پزشکیان: برای بهترین شدن باید دست به دست هم بدهیم بازدید معاون قوه قضائیه از کارخانه ایران خودرو خراسان (۶ دی ۱۴۰۳) پزشکیان، علی اف را به تهران دعوت کرد معاون قوه قضائیه: اجازه نمی‌دهیم واحد‌های تولیدی دچار وقفه یا تعطیلی شوند + فیلم اسلام‌آباد: در همکاری با ایران علیه تروریسم، تعهد داریم یکی از مرتبطین اطلاعاتی کشورهای همسایه در اردبیل دستگیر شد دبیری: اختیارات استانداری‌ها و شوراهای اسلامی سراسر کشور افزایش خواهد یافت مسکو: آماده رایزنی با دولت جدید آمریکا هستیم اسکان یکی از مراکز نگهداری کودکان بی‌سرپرست بجنورد با دستور رئیس‌جمهور تأمین شد پزشکیان: دشمن دلش نمی‌خواهد مملکت ما ثبات و آرامش داشته باشد + فیلم پزشکیان از مرکز تشخیصی درمان قلب و نمایشگاه تخصصی کشاورزی استان خراسان شمالی بازدید کرد برگزاری ویژه‌برنامه‌های نهم دی‌ماه در مشهد و خراسان رضوی استراتژی چندوجهی ترامپ در قبال برنامه هسته‌ای‌ ایران سخنگوی شورای شهر تهران: مصوبه تغییر نام خیابان بیستون به «شهید یحیی سنوار» دوباره بررسی می‌شود قائم پناه: استان خوزستان مقصد بعدی سفر استانی رییس جمهور است
سرخط خبرها

تجهیز ناوشکن «دنا» به موشک‌های پدافندی عمودپرتاب

  • کد خبر: ۱۷۸۳۵۸
  • ۱۸ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۴
تجهیز ناوشکن «دنا» به موشک‌های پدافندی عمودپرتاب
شناورهای نیروی دریایی ارتش پس از هر مأموریت و در هر دوره مشخص به تجهیزات به‌روز و جدیدی مجهز می‌شوند، در این بین تجهیز ناوشکن دنا پس از مأموریت طولانی‌مدت اخیر، به موشک‌های پدافندی عمودپرتاب یکی از گزینه‌های اصلی برای ارتقای این ناو است.

به گزارش شهرآرانیوز، باتوجه به حوزه مأموریت ناوشکن‌ها و شناور‌های سنگین و عدم امکان پشتیبانی از ساحل در بسیاری از مواقع و از طرفی تنوع تهدیدات هوایی از جمله جنگنده‌ها، پهپاد‌ها و موشک‌ها بی‌شک یکی از نیازمندی‌های جدی که شناور‌های نیروی دریایی دارند، تجهیز به سلاح‌های پدافند هوایی و دفاع نقطه‌ای است.

در این حوزه طی سال‌های اخیر شناور‌های نیروی دریایی ارتش به سامانه دفاع نقطه‌ای «کمند» برای مقابله با موشک‌های کروز ضدکشتی مجهز شده‌اند و از سوی دیگر شناور‌های نیروی دریایی سپاه مانند شناور گشتی- رزمی شهید سلیمانی و شنارو تندرو ذوالفقار به موشک‌های عمود پرتاب پدافند هوایی نواب و صیاد مجهز شده‌اند.

این سامانه قادر به شلیک ۴ تا ۷ هزار گلوله در دقیقه است و می‌تواند در مسافت‌های نزدیک یک دیواره آتش مقابل موشک‌های مهاجم ایجاد کند.

در همین راستا منوچهر علیپور جانشین رئیس سازمان دریایی وزارت دفاع در نشست خبری خود در خردادماه از تجهز ناوشکن دنا به سامانه‌های جدید در آینده خبر داد.

وی در این باره گفت: در زمان طراحی ناوشکن دنا پیش بینی‌های لازم برای نصب سامانه‌های تسلیحاتی جدید روی این ناو شده بود، اما به دلیل ضرورت‌های زمانی برای اعزام این ناو به ماموریت، این سامانه‌ها روی ناو نصب نشدند لذا ما آماده هستم تا سامانه‌های جدیدی روی این ناو نصب کنیم. برای این کار نیاز است سه تا شش ماه این ناو در اختیار ما قرار بگیرد تا بروزرسانی‌های تجهیزاتی لازم روی آن صورت گیرد.

ناوشکن دنا با شماره بدنه ۷۵، چهارمین محصول از شناور‌های کلاس موج است که توسط متخصصان داخلی طراحی و ساخته شد. این ناو در خردادماه سال ۱۴۰۰ به ناوگان نیروی دریایی ارتش در بندرعباس پیوست.

در حال حاضر ناوشکن دنا در حوزه دفاع هوایی به دو موشک پدافندی محراب و در حوزه دفاع نقطه‌ای به توپ ۴۰ میلیمتری فتح و توپ ۷۶ میلیمتری مجهز شده است.

ناو دنا به چهار موشک کروز ضدکشتی قادر و قدیر با برد‌های ۲۰۰ و ۳۰۰ کیلومتر مجهز است

لذا به نظر می‌رسد با توجه به اینکه این ناوشکن به تازگی از ماموریت طولانی مدت خود بازگشته در صورت بروزرسانی تجهیزات، دنا به تجهیزاتی مانند موشک‌های عمودپرتاب پدافند هوایی (احتمالا صیاد) و سامانه دفاع نقطه‌ای کمند نیز مجهز شود. از سوی دیگر ناو دنا به چهار موشک کروز ضد کشتی نیز مجهز است.

ناوشکن دنا در قالب ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش در تاریخ نهم مهرماه سال گذشته (۱۴۰۱) به مأموریت دور دنیا اعزام شد و با پیمودن ۶۵ هزار کیلومتر و گذشت ۲۳۲ روز دریانوردی در تاریخ ۳۰ اردیبهشت در بندرعباس پهلو گرفت.

این ناوگروه پس از اعزام به ماموریت دور کره زمین از مبدأ بندرعباس، در نخستین ایستگاه در بندر بمبئی هند توقف کرد و سپس با عبور از خلیج بنگال و تنگه مالاگا در جاکارتا پایتخت اندونزی پهلو گرفت.

پس از این توقف ناوگروه با ادامه مسیر به سمت دریای جاوه و عبور از تنگه ماکاسار و دریای سلبس، برای نخستین بار در تاریخ دریانوردی نظامی ایران پا به عرصه وسیع و پهناور اقیانوس آرام گذاشت و با عبور از بیشترین عرض اقیانوس آرام و گذر از کنار جزایر میکرونزی و پولینزی به سمت تنگه ماژلان در جنوب قاره آمریکا حرکت کرد و با عبور از این تنگه وارد اقیانوس اطلس جنوبی شد و سپس با حرکت به سمت شمال و عبور از سواحل شیلی، آرژانتین، اروگوئه و برزیل، نهایتا در بندر ریودوژانیروی برزیل پهلوگیری کرد که این پهلوگیری مصادف با یکصدوبیستمین سالگرد برقراری روابط ایران و برزیل بود.

ناوگروه ۸۶ نیروی دریایی ارتش پس از توقف چند روزه در ریودوژانیرو، با عبور از عرض اقیانوس اطلس در شهر کیپ‌تاون آفریقای جنوبی پهلوگیری کرد و در این شهر نیز چند روزی توقف کرد و پس از آن طی یک دریانوردی حدودا ۴۰ روزه، در بندر صلاله عمان پهلوگیری کرد.

صلاله آخرین ایستگاه ناوگروه ۸۶ نداجا پیش از رسیدن به ایران بود و دنا و مکران پس از جدا شدن از اسکله صلاله به سمت کشورمان حرکت کردند و وارد آب‌های سرزمینی کشورمان شدند.

مهمترین نکته این ماوریت حضور ناوشکن دنا با وزنی حدود ۱۲۰۰ تن در اقیانوس‌های آرام و اطلس بود، طبق اعلام کارشناسان دریایی حداقل وزن یک شناور برای چنین مأموریتی باید ۶ تا ۸ هزار تن باشد.

طراحان ناو دنا گفته بودند این ناو برای ۲۸ درجه کجی طراحی شده است، اما با دقت و درایت فرماندهان این ناوگروه، دنا تا ۴۸ درجه کجی را در طوفان تجربه کرده و سربلند بیرون آمده است.

اخیرا تصاویری از ناو البرز، سهند و ناو‌های کلاس کمان که به هشت موشک کروز مجهز شده‌اند نیز منتشر شده است. حال انتظار می‌رود توان موشکی ناو دنا نیز در بروز رسانی به دو برابر میزان فعلی یعنی هشت موشک ارتقا یابد که در این صورت توان تسلیحاتی آن نسبت به قبل به شکل چشمگیری ارتقا پیدا خواهد کرد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش نیز آبان ماه سال گذشته از تجهیز شناور‌های ارتش به موشک‌های کروز ۱۰۰۰ کیلومتری خبر داده بود و با توجه الحاق موشک کروز ضدکشتی ابومهدی در اوایل مردادماه به نیرو‌های دریایی ارتش و سپاه، این شناور‌ها به کروز ابومهدی نیز تجهیز خواهند شد.

تجهیز ناوشکن «دنا» به موشک‌های پدافندی عمودپرتاب

نخستین مرتبه امیر خانزادی فرمانده سابق نیروی دریایی ارتش در خردادماه سال ۹۹ از تجهیز نداجا به موشک کروز برد بلند به نام «طلائیه» خبر داده بود.

پس از آن در مردادماه سال ۱۳۹۹ این موشک با نام شهید «ابومهدی» رونمایی شد، اما تصاویری که از تست این موشک منتشر شد نام طلائیه روی بدنه آن حک شده بود که نشان می‌داد موشک ابومهدی همان موشک طلائیه است و تغییر نام پیدا کرده است.

در بیان قابلیت‌های موشک ابومهدی موارد مهمی همچون بهره‌مندی موشک از فناوری هوش مصنوعی و تغییر جهت حمله به هدف، توانایی فرمانده برای انتخاب هدف جدید در مسیر حرکت موشک و قابلیت حمله به یک هدف با چند موشک از جهات مختلف ذکر شده است.

تجهیز ناوشکن «دنا» به موشک‌های پدافندی عمودپرتاب

ناوچه موشک‌انداز سپر که به ۸ موشک کروز ضدکشتی مجهز شده و در ناوگان شمال نیروی دریایی ارتش خدمت می‌کند.

به گفته یکی از مسئولان نیروی دریایی ارتش ناو دنا هم اکنون در پایگاه یکم دریایی نداجا درحال تجهیز توسط متخصصان کشورمان است.

حال باید منتظر ماند و دید در صورت بروزرسانی ناو دنا این شناور تماما ایرانی که رکورددار طولانی‌ترین دریانوردی تاریخ ایران است به چه سامانه‌های جدیدی مجهز خواهد شد.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->