برگزاری مراسم گرامیداشت روز شعر و ادب فارسی در آرامگاه فردوسی انتشار فراخوان رویداد ایده‌پردازی فعالیت‌های تبلیغی، دینی در کانون‌های جمعیتی «در فضای شهر» «ابوالفضل پورعرب» ویلچرنشین شد! + عکس محسن تنابنده و سیروس مقدم در پشت صحنه «پایتخت ۷» + عکس دو نکوداشت و یک رونمایی به بهانه روز شعر در تالار فردوسی مشهد ماجرای استاد شهریار و نقد‌هایی که بر سریال کمال تبریزی وارد شد «فرانسیس فورد کاپولا» فیلم جدیدش را می‌سازد نامزد‌های نهایی جایزه ادبی «بوکر» معرفی شدند رونمایی از مستند «حبیب آقا» همزمان با هفته دفاع مقدس علیرضا خمسه: سفارشی‌کارکردن، نوستالژی‌شدن فیلم‌ها و سریال‌ها را از بین می‌برد مجید پُتکی در مسابقه پلیسی «سرنخ» مصطفی مستور: دانشی که از تفکرکردن به دست می‌آید، ارزشمند است ساخت سینما در مجتمع‌های تجاری مشهد؛ فرصتی برای سودآوری یا ارتقای فرهنگی؟ دل با امید وصل به جان خواست درد عشق* به نان و نوا رسیدن از کنار کتاب فارسی پیکر صدرالدین حجازی در خاک آرام گرفت + تصاویر فیلم های برگزیده فنلاند و ایسلند در راه اسکار ۲۰۲۵ ساخت فصل پنجم «امیلی در پاریس»
سرخط خبرها

«بازی‌های ساموئل بکت» در کتابفروشی‌ها

  • کد خبر: ۱۷۸۷۵۵
  • ۲۱ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۱
«بازی‌های ساموئل بکت» در کتابفروشی‌ها
کتاب «بکت پایان بازی نوشتن» نوشته مرداد عباسپور راهی بازار کتاب شد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ این کتاب با عنوان فرعی «بازی‌های ساموئل بکت» در ۱۵۲ صفحه و ۱۳فصل از سوی نشر روزبهان منتشر شده است.

در معرفی «بکت پایان بازی نوشتن» عنوان شده است: نویسنده در جهت هرچه نزدیک‌تر شدن به جهان بکت به عنوان یکی از شاخص‌ترین چهره‌های ادبیات پست‌مدرن، در فصل‌بندی کتاب از کلمه‌ بازی استفاده کرده است. نویسنده کتاب در این ۱۳ فصل (بازی) به بررسی موضوعات مختلف از جمله هویت، ناتوانی زبان، نازایی و سترونی، رابطه فلسفه و ادبیات، زمان، مرگ و کمینه‌گرایی در آثار نمایشی بکت پرداخته است و قرار است در جلد دوم کتاب با همین عنوان «بکت پایان بازی نوشتن» به تحلیل رمان‌های بکت بپردازد.

در قسمتی از مقدمه کتاب می‌خوانیم: رابطه زندگی و نوشتن «هم این، هم آن نیست»، «یا این، یا آن است» و این کمی بی‌رحمانه است اما کاریش نمی‌شود کرد، مگر این‌که‌ نویسنده بخواهد «همان مسیر کسالت‌بار قدیمی» را برای ده‌هزارمین بار طی کند. در این صورت می‌تواند هم بنویسد و هم زندگی کند. اما نوشتن به زعم بکت نه «بازنمایی امر واقع» و نه «انجام کمی بهتر همان کار قدیمی» بلکه «تن سپردن به غیبت رابطه، پذیرش شکست و اعاده حیثیت از امر بخارگون» است. و اعاده حیثیت از امر بخارگون کار ساده‌ای نیست؛ یعنی دور شدن از زندگی، یعنی ایستادن بر لبه جهان و به همان نسبت ایستادن بر مرز زبان، یعنی دیدن آنچه دیگری نمی‌بیند، یعنی صحه گذاشتن بر این ادعای دموکریتوس فیلسوف یونانی: «هیچ چیز واقعی‌تر از هیچ نیست.»

منبع: ایسنا

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->