OpenAI قصد دارد ربات‌های انسان‌نمای پیشرفته بسازد فلز طلا چطور در پوسته زمین شکل می‌گیرد؟ | تحقیقی جدید پاسخ می‌دهد فضانوردان ناسا از ایستگاه فضایی بین‌المللی سال نو میلادی را تبریک گفتند + فیلم محققان اسکاتلندی: افزایش بیماری‌های روانی ارتباطی مسقیم با آلودگی هوا دارند ۱۰ دنیای رنگی برای ۷ تا ۱۸ ساله‌ها در گوگل، اسکویید گیم بازی کنید! + آموزش هم‌افزایی در راستای تحقق ۵۵هزار اتصال فیبر نوری در خراسان رضوی فضاپیمای ناسا رکورد نزدیک‌شدن به خورشید را شکست! افغانستان و ایران تفاهم‌نامه اتصال شبکه‌های اینترنت امضا کردند ۵۰۰۰ پهپاد، به مناسبت کریسمس، رکورد طولانی‌ترین نمایش پهپاد‌ها را شکستند + فیلم ویدئو | پشتک‌زدن ربات انسان‌نمای «بوستون داینامیکس» با لباس بابانوئل رفع فیلتر واتساپ و گوگل‌پلی رسماً آغاز شد (۵ دی ۱۴۰۳) تشخیص دیابت با هوش مصنوعی در بیمارستان‌های انگلیس زمان رفع فیلتر واتس‌آپ و گوگل پلی مشخص شد ویدئو | آنباکس کیبورد Wind X98 با طراحی جذاب و صدایی دلنشین ویدئو | توضیحات ستارهاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری از مسیر رفع فیلتر گوگل‌پلی و واتس‌اپ ویدئو | طریقه کار رباتی که به افراد فلج توانایی راه رفتن می‌دهد! برنامه شورای عالی فضای مجازی بعد از رفع فیلتر واتساپ و گوگل پلی چیست؟ اولین واکنش وزیر ارتباطات بعد از رفع فیلتر واتساپ و گوگل‌پلی + عکس فوری: واتساپ و گوگل‌پلی رفع فیلتر شد! (۴ دی ۱۴۰۳) + جزئیات آخرین خبر‌ها از رفع فیلتر تلگرام و واتساپ و گوگل پلی (۴ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

آیا عینک فیلترکننده نور آبی تأثیری در کاهش آسیب چشم دارد؟

  • کد خبر: ۱۷۹۹۶۷
  • ۲۸ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۸:۳۹
آیا عینک فیلترکننده نور آبی تأثیری در کاهش آسیب چشم دارد؟
دانشمندان می‌گویند عینک‌هایی فیلترکننده نور آبی، احتمالاً هیچ تأثیری در کاهش آسیب چشم ندارند و به بهبود کیفیت خواب کمک نمی‌کنند.

به گزارش شهرآرانیوز - پژوهشگرانی از دانشگاه ملبورن، سیتی، دانشگاه لندن و دانشگاه مانش در مطالعه‌ای با بررسی ۱۷ کارآزمایی بالینی کنترل‌شده دریافتند که عینک‌های فیلترکننده نور آبی در کاهش فشاری که از نگاه‌کردن به نمایشگر‌ها به‌چشم وارد می‌شود، تأثیر خاصی ندارند و موجب بهبود کیفیت خواب نمی‌شوند.

محققان در این پژوهش به‌دنبال مقایسه اثر لنز‌های فیلترکننده نور آبی و لنز‌های معمولی بر بهبود عملکرد بینایی، محافظت از عنبیه و افزایش کیفیت خواب بودند. در هرکدام از ۱۷ مطالعه که از ۶ کشور گردآوری شده بود، بین ۵ تا ۱۵۶ شرکت‌کننده حضور داشتند و مدت‌زمان بررسی‌ها هم بین کمتر از یک روز تا پنج هفته بود.

«لورا داونی»، دانشیار دانشگاه ملبورن که محقق ارشد این مطالعه بوده است، می‌گوید: «ما دریافتیم که استفاده از لنز‌های فیلترکننده نور آبی در مقایسه با لنز‌هایی که نور آبی را فیلتر نمی‌کنند، درزمینه کاهش خستگی چشم که می‌تواند مرتبط با استفاده از کامپیوتر باشد، احتمالاً هیچ مزیت کوتاه‌مدتی ندارد. به‌علاوه، فعلاً مشخص نیست که این لنز‌ها بر کیفیت بینایی یا خواب اثر می‌گذارند یا خیر. همچنین نتوانستیم درخصوص اثرات بالقوه آن‌ها بر سلامت عنبیه در بلندمدت نتیجه‌گیری خاصی کنیم. شاید بهتر باشد که در هنگام خرید این لنزها، این یافته‌ها را در نظر بگیرید.»

داونی می‌گوید در سال‌های اخیر بحث‌های زیادی درباره فواید استفاده از عینک‌های فیلترکننده نور آبی به‌وجود آمده است. تحقیقات نشان داده که در بسیاری از نقاط جهان استفاده از این عینک‌ها را برای مراجعان تجویز می‌کنند، ولی این تحقیق می‌گوید شواهد قاطعانه‌ای درباره اثربخشی این محصولات وجود ندارد و ادعا‌های بازاریابی قابل اطمینان نیستند.

دکتر «سومیر سینگ»، دیگر محقق ارشد این مقاله می‌گوید: «میزان نور آبی دریافتی چشم ما از منابع مصنوعی مثل نمایشگر کامپیوتر‌ها حدود یک‌هزارم چیزی است که از نور طبیعی آفتاب دریافت می‌کنیم. همچنین بهتر است در نظر داشته باشیم که لنز‌های فیلترکننده نور آبی، بسته به هر محصول، معمولاً حدود ۱۰ تا ۲۵ درصد نور آبی را فیلتر می‌کنند. اگر بخواهیم سطح بالاتری از نور آبی را فیلتر کنیم، به هاله کهربایی‌رنگ واضح‌تری نیاز داریم که اثر بسزایی بر شیوه دریافت ما از رنگ‌ها خواهد داشت.»

نتیجه این مطالعه در قالب مقاله‌ای در Cochrane Database of Systematic Reviews منتشر شده است.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->