آیا تراشه‌های الکترونیکی هم شامل تعرفه‌های سنگین ترامپ می‌شوند؟ هوش مصنوعی Runway Gen-4 رونمایی شد | تولید پیشرفته ویدئو + فیلم افزایش قابل‌‌توجه زباله‌های فضایی در سال ۲۰۲۴ عیدی ویژه همراه اول به مناسبت عید فطر + روش فعال‌سازی هدیه ویژه ایرانسل به مناسبت عید سعید فطر + روش فعالسازی چطور با ChatGPT عکس‌هایمان را به سبک‌ انیمیشن‌های استودیو «جیبلی» درآوریم؟ اولین اشتباه آمریکا، آخرین اشتباه آن‌هاست | هر نوع ماجراجویی، آغازی بر سقوط یک امپراتوری استکباری خواهد بود ویژگی جدید اینستاگرام معرفی شد: تماشای سریع‌تر ریلزها تاریخ جدید لیست‌شدن توکن پاوز مشخص شد | آیا پاوز در بایننس هم لیست می‌شود؟ طرح استفاده از هوش مصنوعی در درمان برای اولین بار در کشور در استان خراسان رضوی اجرا می‌شود آیفون ۱۷ به قابلیت فیلم‌برداری 8K مجهز می‌شود مقایسه ضخامت گلکسی S۲۵ اج و S۲۵ اولترا + ویدئو ایرانسل در برخی شهر‌های مازندران قطع شد + علت (۶ فروردین ۱۴۰۴) شمار مسافران اتوبوس‌های بین‌شهری به مقصد مشهد از نیم‌میلیون‌نفر فراتر رفت | زائران بلیت رفت و برگشت را همزمان تهیه کنند ویدئو | حرکات شگفت‌آور ربات انسان‌نمای Unitree ویدئو | حالا راه‌رفتن ربات انسان‌نمای Figure بیشتر شبیه انسان است شهرداری مشهد برای تسهیل اسکان زائرین، ۴۲ مرکز اضطراری راه‌اندازی کرده است نقش سرمایه‌گذاری در دانش‌بنیان‌ها در افزایش تولید و رشد اقتصادی سامسونگ، مدیرعامل خود را از دست داد + علت اولین کسوف ۲۰۲۵ | خورشیدگرفتگی در ایران قابل مشاهده است؟ ارتقای شبکه مخابرات خراسان رضوی در نوروز ۱۴۰۴
سرخط خبرها

محققان باتری لیتیومی جدیدی ساختند که ۲ دقیقه‌ای شارژ می‌شود و سال‌ها دوام می‌آورد

  • کد خبر: ۲۰۶۲۰۴
  • ۲۴ دی ۱۴۰۲ - ۱۹:۰۵
محققان باتری لیتیومی جدیدی ساختند که ۲ دقیقه‌ای شارژ می‌شود و سال‌ها دوام می‌آورد
محققان دانشکده مهندسی و علوم کاربردی هاروارد (SEAS) در ایالات‌متحده حداقل برخی از مشکلات آند لیتیوم فلزی را که مربوط به واکنش‌پذیری عمومی آن است، حل کرده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز - باتری‌های با آند لیتیوم فلزی (Lithium-metal Battery) به‌دلیل پتانسیل عظیمی که برای ذخیره انرژی، مقرون‌به‌صرفه بودن و قابلیت بازیافت دارند، نسبت به باتری‌های سنتی برتر شمرده می‌شوند. یک باتری لیتیوم فلزی پایدار می‌تواند لپ‌تاپ شما را در چند دقیقه شارژ کند، از تخریب آن در چرخه‌های شارژ طولانی‌مدت جلوگیری کند و حتی دهه‌ها دوام بیاورد.

اما مشکل اصلی این باتری‌ها همیشه واکنش‌پذیری آن‌ها بوده است. باتری‌های با آند لیتیوم فلزی معمولاً منفجر می‌شوند. دهه‌ها تحقیق برای حل مشکلات کاربردی درباره باتری‌های لیتیوم فلزی درحال انجام بوده و حالا پیشرفت جدیدی در این زمینه حاصل شده است.

براساس مقاله منتشرشده در نیچر، محققان دانشکده مهندسی و علوم کاربردی هاروارد (SEAS) در ایالات‌متحده حداقل برخی از مشکلات آند لیتیوم فلزی را که مربوط به واکنش‌پذیری عمومی آن است، حل کرده‌اند.

شین لی، دانشیار SEAS، در این زمینه می‌گوید:

«باتری‌های با آند لیتیوم فلزی جام مقدس باتری‌ها درنظر گرفته می‌شوند، زیرا ظرفیت آن‌ها ۱۰ برابر آند‌های گرافیتی تجاری است و می‌توانند برد حرکتی خودرو‌های الکتریکی را به‌شدت افزایش دهند. تحقیقات ما گام مهمی به‌سمت باتری‌های جامد برای کاربرد‌های صنعتی و تجاری است.»

شین لی این فناوری جدید را به یک ترافل شکلاتی تشبیه می‌کند؛ در فناوری جدید فلز لیتیوم در اطراف ذرات سیلیکون پیچیده می‌شود؛ همانند یک پوسته شکلات سخت در اطراف مغز فندق در یک ترافل شکلاتی. لی و تیم SEAS با قراردادن ذرات سیلیکونی در اندازه میکرون در داخل آند باتری، دریافتند که این کار اثر «آبکاری» را کاهش می‌دهد؛ این اثر به ماهیت ناپایدار باتری لیتیوم فلزی مربوط می‌شود. درنتیجه نمونه‌های اولیه باتری‌های جامد آن‌ها که به‌اندازه تمبر پستی است، ۸۰ درصد ظرفیت خود را پس از ۶ هزار چرخه شارژ حفظ کردند.

باتری‌های نسل فعلی و راه‌حل‌های ذخیره‌سازی انرژی یک مانع بزرگ در مسیر انواع فناوری هستند. مایکروسافت نیز درحال تحقیق در مورد فناوری باتری جدید است. این شرکت نیز به‌تازگی با کمک مدل‌های هوش مصنوعی، روش‌های جدیدی را برای کاهش میزان لیتیوم موردنیاز در باتری‌های امروزی کشف کرده است.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->