فضاپیمای ناسا رکورد نزدیک‌شدن به خورشید را شکست! افغانستان و ایران تفاهم‌نامه اتصال شبکه‌های اینترنت امضا کردند ۵۰۰۰ پهپاد، به مناسبت کریسمس، رکورد طولانی‌ترین نمایش پهپاد‌ها را شکستند + فیلم ویدئو | پشتک‌زدن ربات انسان‌نمای «بوستون داینامیکس» با لباس بابانوئل رفع فیلتر واتساپ و گوگل‌پلی رسماً آغاز شد (۵ دی ۱۴۰۳) تشخیص دیابت با هوش مصنوعی در بیمارستان‌های انگلیس زمان رفع فیلتر واتس‌آپ و گوگل پلی مشخص شد ویدئو | آنباکس کیبورد Wind X98 با طراحی جذاب و صدایی دلنشین ویدئو | توضیحات ستارهاشمی، وزیر ارتباطات و فناوری از مسیر رفع فیلتر گوگل‌پلی و واتس‌اپ ویدئو | طریقه کار رباتی که به افراد فلج توانایی راه رفتن می‌دهد! برنامه شورای عالی فضای مجازی بعد از رفع فیلتر واتساپ و گوگل پلی چیست؟ اولین واکنش وزیر ارتباطات بعد از رفع فیلتر واتساپ و گوگل‌پلی + عکس فوری: واتساپ و گوگل‌پلی رفع فیلتر شد! (۴ دی ۱۴۰۳) + جزئیات آخرین خبر‌ها از رفع فیلتر تلگرام و واتساپ و گوگل پلی (۴ دی ۱۴۰۳) شورای عالی فضای مجازی امروز درباره رفع فیلترینگ تصمیم می‌گیرد (سه شنبه ۴ دی ۱۴۰۳)+ویدئو پاسخ معاون وزیر ارتباطات درباره رفع فیلترینگ (۳ دی ۱۴۰۳) بیشترین سرچ گوگل در ایران از ابتدای امسال چه بود؟ واتساپ از ۱۲ دی ۱۴۰۳ پشتیبانی از کدام گوشی‌های اندروید و آیفون را متوقف می‌کند؟ تلگرام بالاخره به سود رسید | پاول دوروف در سال ۲۰۲۴ چقدر درآمد داشته است؟ ویدئو | تا زدن تیشرت توسط ربات انسان‌نمای تسلا
سرخط خبرها

محققان باتری لیتیومی جدیدی ساختند که ۲ دقیقه‌ای شارژ می‌شود و سال‌ها دوام می‌آورد

  • کد خبر: ۲۰۶۲۰۴
  • ۲۴ دی ۱۴۰۲ - ۱۹:۰۵
محققان باتری لیتیومی جدیدی ساختند که ۲ دقیقه‌ای شارژ می‌شود و سال‌ها دوام می‌آورد
محققان دانشکده مهندسی و علوم کاربردی هاروارد (SEAS) در ایالات‌متحده حداقل برخی از مشکلات آند لیتیوم فلزی را که مربوط به واکنش‌پذیری عمومی آن است، حل کرده‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز - باتری‌های با آند لیتیوم فلزی (Lithium-metal Battery) به‌دلیل پتانسیل عظیمی که برای ذخیره انرژی، مقرون‌به‌صرفه بودن و قابلیت بازیافت دارند، نسبت به باتری‌های سنتی برتر شمرده می‌شوند. یک باتری لیتیوم فلزی پایدار می‌تواند لپ‌تاپ شما را در چند دقیقه شارژ کند، از تخریب آن در چرخه‌های شارژ طولانی‌مدت جلوگیری کند و حتی دهه‌ها دوام بیاورد.

اما مشکل اصلی این باتری‌ها همیشه واکنش‌پذیری آن‌ها بوده است. باتری‌های با آند لیتیوم فلزی معمولاً منفجر می‌شوند. دهه‌ها تحقیق برای حل مشکلات کاربردی درباره باتری‌های لیتیوم فلزی درحال انجام بوده و حالا پیشرفت جدیدی در این زمینه حاصل شده است.

براساس مقاله منتشرشده در نیچر، محققان دانشکده مهندسی و علوم کاربردی هاروارد (SEAS) در ایالات‌متحده حداقل برخی از مشکلات آند لیتیوم فلزی را که مربوط به واکنش‌پذیری عمومی آن است، حل کرده‌اند.

شین لی، دانشیار SEAS، در این زمینه می‌گوید:

«باتری‌های با آند لیتیوم فلزی جام مقدس باتری‌ها درنظر گرفته می‌شوند، زیرا ظرفیت آن‌ها ۱۰ برابر آند‌های گرافیتی تجاری است و می‌توانند برد حرکتی خودرو‌های الکتریکی را به‌شدت افزایش دهند. تحقیقات ما گام مهمی به‌سمت باتری‌های جامد برای کاربرد‌های صنعتی و تجاری است.»

شین لی این فناوری جدید را به یک ترافل شکلاتی تشبیه می‌کند؛ در فناوری جدید فلز لیتیوم در اطراف ذرات سیلیکون پیچیده می‌شود؛ همانند یک پوسته شکلات سخت در اطراف مغز فندق در یک ترافل شکلاتی. لی و تیم SEAS با قراردادن ذرات سیلیکونی در اندازه میکرون در داخل آند باتری، دریافتند که این کار اثر «آبکاری» را کاهش می‌دهد؛ این اثر به ماهیت ناپایدار باتری لیتیوم فلزی مربوط می‌شود. درنتیجه نمونه‌های اولیه باتری‌های جامد آن‌ها که به‌اندازه تمبر پستی است، ۸۰ درصد ظرفیت خود را پس از ۶ هزار چرخه شارژ حفظ کردند.

باتری‌های نسل فعلی و راه‌حل‌های ذخیره‌سازی انرژی یک مانع بزرگ در مسیر انواع فناوری هستند. مایکروسافت نیز درحال تحقیق در مورد فناوری باتری جدید است. این شرکت نیز به‌تازگی با کمک مدل‌های هوش مصنوعی، روش‌های جدیدی را برای کاهش میزان لیتیوم موردنیاز در باتری‌های امروزی کشف کرده است.

منبع: دیجیاتو

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->