به گزارش شهرآرانیوز سودجویان در برخی از تاغزارها مانند شهرستان سرخس اقدام به قطع تاغها میکنند؛ این مسئله را مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسانرضوی به عنوان یکی از چالشهای اصلی این روزهای منابع طبیعی اعلام کرده است و البته از برنامهریزیها برای استفاده از فناوریهای نوین در راستای حفاظت از منابع طبیعی استان نیز خبر داده است: قرار است تا پایان شهریور دو پهپاد برای حفاظت بیشتر و دقیقتر حوزههای حفاظتیمان خریداری کنیم.
اهمیت آنچه را که محسن فنودی به عنوان چالش این روزهای منابع طبیعی از آن یاد کرده است، زمانی درک میکنیم که بدانیم تاغزارها یکی از مهمترین عوامل تثبیت شنهای روان و جلوگیری از ایجاد ریزگردها هستند؛ ریزگردهایی که حالا دیگر راه خود را به آسمان مشهد هم یافتهاند.
فنودی در گفتگو با شهرآرا از برنامهریزیها برای تقویت پوشش گیاهی با نهالهای بومی و کمآبطلب در استان خبر داد و افزود: از این طریق میتوانیم پوشش گیاهی استان را بهویژه در مناطق بیابانی تقویت و حفاظت و همچنین از حرکت شنهای روان و بیابانزایی نیز جلوگیری کنیم.
مدیرکل منابع طبیعی استان یکی از عوامل مؤثر در جلوگیری از قطع تاغزارها را مشارکت مردم دانست و گفت: در شهرستانهایی مانند گناباد، بردسکن و... که مردم در این زمینه فعال هستند، قطع تاغ نداریم. مردم میتوانند برای حفاظت از منابع طبیعی و جلوگیری از تخریب و خدشه به آن، با شمارههای ۱۵۰۴ و ۱۳۹ تماس بگیرند و ما را در جلوگیری از قطع تاغزارها توسط افراد سودجو یاری کنند.
او در پاسخ به این پرسش که آیا سودجویان، بهدلیل خلأ نظارتی ادارهکل منابع طبیعی به خاطر کمبود نیروهای حفاظتی امکان فعالیت دارند، بیان کرد: یکی از دلایل آن زیادهخواهی برخی افراد است که بهدنبال مشاغل کاذب و درآمدهای ناگهانی هستند و همین امر سبب هجوم سودجویان به سمت تاغزارها میشود تا پس از قطع، آنها را تبدیل به زغال کنند و به فروش برسانند. باوجود این حفاظت از منابع طبیعی را طبق روال گذشته انجام میدهیم. اما استفاده از پهپادها نوید حرکت به سمت فناوریهای روز برای حفاظت بیشتر این منابع را میدهد.
فنودی با اشاره به اینکه صفرتاصد هزینه خرید این دو پهپاد از طریق ادارهکل منابع طبیعی خراسانرضوی تأمین خواهد شد، درباره مکان بهکارگیری این دستگاهها نیز اظهار کرد: قرار است این پهپادها در سرخس و نیشابور بهکار گرفته شود و پس از آن نیز برای سبزوار برنامهریزی میکنیم. درواقع قرار است ابتدا بهکارگیری این پهپادها را در مناطق بحرانی داشته باشیم و پس از آن به مجموع استان تعمیم بدهیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسانرضوی با بیان اینکه سازمان مرکزی منابع طبیعی به دنبال این است که برای مجموع استانها شرایط را بهصورتی فراهم کند تا امکان خرید دستگاههای حفاظتی با فناوری نوین را داشته باشند، افزود: خراسانرضوی نیز به عنوان یکی از استانهای بیابانی کشور در این برنامه کشوری قرار دارد. اما باید بدانیم که اصل بر فرهنگسازی است و مردم باید به فکر محیط زندگی خود و اطراف آن باشند تا در آینده کمتر شاهد بروز طوفان باشیم.
او با اشاره به اینکه برخوردها با افراد سودجویی که اقدام به قطع تاغ میکنند، بازدارنده است، افزود: این افراد باید بدانند که گذشت قانونی شامل حال آنها نمیشود و علاوه بر تحمل حبس، باید جریمه نیز پرداخت کنند.