هلال احمر فلسطین: برای جلوگیری از فاجعه انسانی باید گذرگاه‌ها به غزه باز شود ارتش رژیم صهیونیستی به زخمی ‌شدن ۱۸ نظامی خود اعتراف کرد جلیلی: کشور ما یک جهان فرصت در اختیار دارد | باید قدر زمان را بدانیم بن گویر: آتش بس اعلام شود از کابینه می‌روم مخبر: مردم همواره به مسئولیت‌های خود در رابطه با نظام به شایسته‌ترین نحو عمل کرده‌اند تظاهرات صهیونیست‌ها در مخالفت با خدمت نظامی اجباری + تصاویر اعلام نتایج اولیه انتخابات پارلمانی فرانسه | حزب لوپن، مکرون را شکست داد بیانیه کاردار سفارت ایران در لندن درباره وقایع روز انتخابات نگرانی وزیر خارجه ترکیه از تنش‌آفرینی‌های صهیونیست‌ها شهادت ۲۲ فلسطینی در حملات رژیم صهیونیستی به غزه آنکارا مدعی شد: هفت تروریست در شمال عراق و سوریه از پای درآمدند رسانه‌ عبری زبان: ارتش اسرائیل برای ماه‌ها در غزه می‌ماند دیده‌بان حقوق بشر سوریه: ۴۱۰۰ نفر طی ۵ سال در سوریه به دست داعش کشته شدند گالانت: به جنگ در غزه ادامه می‌دهیم مسعود پزشکیان از حضور در مناظره‌های تلویزیون انصراف داد؟ شرکت ۴ هزار شهروند یهودی ترکیه‌ای در جنگ غزه ۹ صهیونیست بر اثر اصابت یک پهپاد انتحاری زخمی شدند موشک چینی هنگام آزمایش سقوط کرد شهادت ۳ رزمنده مقاومت اسلامی لبنان شهادت فرمانده گردان «طولکرم» در حمله هوایی رژیم اسرائیل
سرخط خبرها

آخرین اخبار چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

الحاق نسل جدید زیردریایی‌های غدیر و فاتح به نیروی دریایی سپاه

  • کد خبر: ۱۸۱۳۵۷
  • ۰۶ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۰
الحاق نسل جدید زیردریایی‌های غدیر و فاتح به نیروی دریایی سپاه
نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بزودی به نسل جدید زیردریایی‌های غدیر و فاتح مجهز خواهد شد.

به گزارش شهرآرانیوز، یک مقام آگاه در وزارت دفاع در حاشیه نمایشگاه صنعت دفاعی از تجهیز نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به زیردریایی‌های سرنشین دار در آینده نزدیک خبر داد.

نیروی دریایی سپاه قرار است به نوع جدید زیردریایی غدیر و همچنین زیردریایی فاتح که در سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع تولید شده‌اند، مجهز شود.

اسفندماه سال ۹۷ سردار تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه درگفتگویی از برنامه این نیرو برای تجهیز به زیردریایی سرنشین دار خبر داده بود. وی در این باره گفته بود: زیردریایی که ما دنبال آن هستیم، کلاس میدجت است که پیشرفته‌تر از زیردریایی غدیر باشد، مانند زیرسطحی فاتح و یا خلیج فارس را که هم‌اکنون در وزارت دفاع در حال ساخت است مدنظر داریم؛ البته یکی از در خواست‌های ما زیردریایی‌های فاتح و خلیج فارس است.

فرمانده نیروی دریایی سپاه درباره تسلیحاتی که در زیردیایی‌های سپاه به‌کارگیری می‌شوند، نیز گفته بود: این زیردریایی‌های علاوه بر مجهز بودن به اژدر باید به موشک‌های کروز زیرسطح به سطح هم مجهز باشند.

بر اساس این گزارش، نیروی دریایی سپاه در ابتدا بر سه پایه تکاوری، شناوری و موشکی بنا شد و بعد از دفاع مقدس دو پایه دیگر شامل هوادریا و پهپاد به نیز به ندسا اضافه شد. اسفندماه سال ۱۴۰۰ برای نختسین مرتبه زیردیایی‌های بدون سرنشین و هوشمند به سازمان رزم نیروی دریایی سپاه الحاق شد و به این ترتیب حوزه رزم زیر سطحی نیز به سایر حوزه‌های رزم دریایی سپاه افزوده شد.

زیردریایی غدیر که در سال ۱۳۸۵ وارد ناوگان نیروی دریایی ارتش شد، یک زیردریایی متوسط یا اصطلاحا میدجت است که توسط سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع تولید شده است و تاکنون تعداد زیادی از آن به خدمت ارتش در آمده است. در سال‌های مختلف، نمونه‌های جدیدتر غدیر به‌مرور به تجهیزات پیشرفته‌تر مجهز شدند به‌طوری که این زیردریایی امروزه مجهز به سامانه‌های شناسایی پیشرفته است و توان شلیک موشک‌های کروز ضدکشتی را نیز دارد.

زیردریایی‌های کوچک کلاس غدیر به شکل بسیار مطلوبی برای منطقه خلیج فارس مناسب هستند و توانایی عملیاتی بالایی در این منطقه دارند. البته در طراحی این زیردریایی و برنامه‌های ارتقای آن شرایط اقلیمی دریای عمان نیز در نظر گرفته شده است.

این زیردریایی ۲۹ متری که وزن جابه‌جایی آن ۱۱۵ تن است قابلیت قرارگیری در بستر دریا را دارد و در این وضعیت سامانه‌های راداری توانایی ردگیری آن را ندارند. دو محفظه اژدر برد بلند با قطر ۵۳۳ میلی‌متر که قابلیت شلیک موشک کروز ضدکشتی نیز از آن‌ها وجود دارد جلوی زیردریایی غدیر تعبیه شده است.

در ادامه، متخصصان کشورمان برای رفع نیاز‌های بالاتر از دفاع ساحلی، طراحی زیردریایی بومی فاتح را در دستور کار قرار دادند ودر سال ۹۷ این زیردریایی رسما تحویل نیروی دریایی ارتش شد. زیرسطحی ۵۲۷ تنی فاتح به‌عنوان یک زیردریایی نیمه‌سنگین تلقی می‌شود و تناژ آن در زیرسطح ۵۹۳ تن است. این زیردریایی از نظر مشخصات عملیاتی بسیار برتر از غدیر بوده و توانایی حرکت در عمق ۲۰۰ متر را به‌صورت عادی دارد و بیشینه عمق قابل دستیابی برای آن نیز ۲۵۰ متر است. فاتح توان دریانوردی به‌مدت ۳۵ روز را دارد.

فاتح که طول ۴۳.۵ متر و عرض ۴.۵ متر دارد از ۴ مقر پرتاب اژدر‌های ۵۳۳ میلی‌متری برخوردار است و توانایی حمل ۸ مین دریایی را نیز دارد. زیردریایی فاتح هرچند تنها ۲۳ درصد وزن روی آب زیردریایی‌های رده کیلو را دارد، اما در عمده مشخصات عملکردی به ۷۵ درصد تا بیش از ۸۰ درصد از توانایی زیردریایی مطرح کیلو دست یافته است.

در ساخت زیردریایی فاتح بیش از ۴۱۲ هزار قطعه با دستیابی و بومی‌سازی ۷۶ عنوان فناوری روز دنیا به‌کار رفته است. این فرایند بیش از ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار نفرساعت کار را شامل شده است. شبکه‌ای از ۴۸ مرکز طراحی، ۱۲۰ مرکز صنعتی، ۸۰ شرکت دانش‌بنیان و ۵۷ مرکز دانشگاهی و ۱۹۵ مرکز پژوهشی کشور در ساخت زیردریایی فاتح نقش داشته‌اند.

با تجهیز نیروی دریایی سپاه به زیردریایی‌های سرنشین دار قطعا تسلط و اقتدار این نیرو در خلیج فارس بالاتر خواهد رفت ضمن اینکه به گفته فرماندهان این نیرو باید کم کم منتظر بیشتر شدن ماموریت‌های سپاه در آب‌های آزاد باشیم.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->