آمار نهایی سفرهای نوروزی سراسر کشور اعلام شد | مشهد و خراسان رضوی در جمع مقاصد برتر و پر تردد آخرین آمار داوطلبان کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد درباره توصیه‌های غذایی کارشناس‌نماها در فضای مجازی | تغذیه زرد تشیکل کلاس‌های جبرانی رایگان برای دانش آموزان در پایان سال تحصیلی تشخیص سرطان با نانوداروی "تیلمانوسپت" ایرانی فراخوان وزارت علوم برای جذب امریه در دانشگاه‌ها (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) تصادف ساختگی برای زورگیری پویش کافی نیست؛ راه‌ها را  ایمن کنید مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی: در آخرین روز سال نشان دادیم تأمین اجتماعی ورشکسته و بدعهد نیست پیگیری وضعیت نوبت دهی بیمارستان تأمین اجتماعی مشهد | التیام درد‌های بیمارستان فارابی مشهد عدم پرداخت به‌موقع حق بیمه مشکلات جدی برای بحث درمانی بازنشستگان ایجاد کرده است + فیلم ریزش معدن مهاباد به دلیل بارش باران | یک معدن کار جان باخت (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) اختلال در سامانه ثبت نام وام بازنشستگان | توضیحات صندوق بازنشستگی: بازنشستگان طی روز‌های آتی به سایت مراجعه کنند هدیه نوروزی بازنشستگان بانک تجارت واریز شد (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) اولین توربین بادی سیمانی کشور در زابل نصب شد اورژانس کشور در نوروز بیش از ۲۰۰ هزار ماموریت انجام داد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش نسبی دمای روزانه در روز سه‌شنبه شبکه زیرزمینی مخازن سوخت قاچاق در ساحل جزیره قشم کشف و منهدم شد + فیلم افزایش چشمگیر استقبال فرهنگیان از اسکان نوروزی در سال ۱۴۰۴ ویتامین‌ها چطور ما را قوی می‌کنند؟ درد در نواحی مختلف سر ناشی از چیست؟ قاچاقچی حرفه‌ای با ۸۸ کیلوگرم حشیش در مشهد دستگیر شد پبش بینی ۵ روز رگبار باران و ورزش باد شدید از امروز ۱۷ فروردین ۱۴۰۴ میزان داروی تولیدی در کشور پاسخگوی نیاز داخلی نیست فوتی‌های حوادث جاده‌ای در خراسان رضوی ۱۹ درصد کاهش یافت ۳۸۷ هزار مسافر نوروزی از سیاه چادرهای عشایری خراسان رضوی بازدید کردند آغاز ثبت نام وام ۵۰ میلیونی بازنشستگان کشوری از امروز (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چالش‌های تأمین دارو در مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | در جست وجوی دارو توانبخشی سالمندان در منزل، گامی برای بازگرداندن شور زندگی
سرخط خبرها

خشمتان را فرو نخورید

  • کد خبر: ۱۸۲۹۶
  • ۰۱ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۹:۳۶
خشمتان را فرو نخورید
مریم مختاری نویسنده و فعال اجتماعی
آیا تا به حال برایتان پیش آمده است که از شدت خشم و عصبانیت در حال انفجار باشید و دلتان بخواهد فریاد بزنید، مشت بکوبید و ناسزا بگویید تا کمی آرام شوید.
هنگام رانندگی، موقع حرف زدن با همکار یا حتی درجمع خانواده! حتما هم حق با شما بوده، اما هیچ کاری از دستتان برنیامده است، حتی نتوانسته اید فریاد بزنید، خشم و عصبانیت را درون خودتان ریخته و فقط سکوت کرده اید.
شاید به این دلیل خشمتان را فرو خورده اید که خانم هستید و خانم‌ها هم باید متین و باوقار باشند، فریاد نزنند و همیشه طوری رفتار کنند که همه در صلح و آرامش باشند، اما این کار درست نیست، چون عصبانیت و خشم‌های کوچک کم کم بر روی هم انباشته می‌شود و سلامت جسمی و روانی فرد را به خطر می‌اندازد و حتی ممکن است بعد‌ها به بیماری‌های جسمی و روحی تبدیل شود.
خشم یک بازتاب فطری است که نشان از ناامیدی و تهدید دارد و میزان آدرنالین خون را بالا می‌برد و باعث می‌شود که ما احساس قدرت کنیم و انگیزه‌ای برای کسب پیروزی به دست آوریم. درواقع اگر خشم به گونه‌ای مؤثر کنترل شود، هم می‌تواند به ما انرژی بدهد و هم از ما حمایت کند، ولی اگر نامؤثر مهار شود فقط به سلامت جسم و روح ما لطمه می‌زند.
در فرهنگ ما خشم از جمله هیجاناتی است که خا نم‌ها همیشه از بروز دادن آن منع شده اند، چون ظاهرا عصبانی شدن با نقش سنتی زن در جایگاه تغذیه کننده، میانجیِ صلح و مادر همخوانی نداشته است. دخترهایمان هم در طول بزرگ شدنشان دیده اند که مردم به زنانی که گاهی عصبانیت و خشم خود را نشان می‌دهند، لقب غرغرو، بداخلاق یا بی چشم و رو می‌دهند.
در بیشتر مواقع فریاد‌های زنان تمسخر می‌شود یا اصلا توجهی به آن نمی‌شود. درنتیجه دختر‌ها یاد می‌گیرند که هرگونه نشانی از خشم و عصبانیت را در خود سرکوب یا نفی کنند و افزون بر آن از روبه رو شدن با آن در هر فرد دیگری هم دوری کنند.
بسیاری از زنان ما هنوز هم ناراحتی، خشم و عصبانیت خود را پنهان می‌کنند. آن‌ها هنوز هم در این قید هستند که به هرقیمتی، اطرافیان را همیشه از خود راضی و خشنود نگه دارند. تعدادی از زنان، غرامت‌های سنگینی بابت حفظِ آرامش و سکوتشان می‌پردازند. سردرد‌های مداوم، تنش‌های قبل از دوره ماهیانه و کمردرد‌های مزمن نمونه کوچکی از این شکایت‌های معمول است که پژوهش‌های اخیر در این حوزه آن را نشان داده است.
با این حال، برخی از زنان قانع شده اند که عصبانیت هرازگاهی حق مسلم آن هاست و اجازه می‌دهند که خشمشان بروز کند، ولی متأسفانه بیشتر آن‌ها یا به هدف غلطی می‌زنند یا وقتی عصبانی می‌شوند، بیش از حد ازکوره در می‌روند و قادر نیستند خشمشان را کنترل کنند.
اگر شما هم جزو چنین زنانی هستید، بهتر است احساسات خود را مستقیم با طرف مقابلتان درمیان بگذارید و خیلی راحت بگویید: «من عصبانی و ناراحت و دلخورم.»
هیچ لزومی ندارد که حرف زدنتان با گوشه و کنایه، طفره رفتن و غیرمستقیم باشد. دیگران را مسبب خشم خود ندانید.
قبول کنید که آمادگی شما برای خشمگین شدن، دست خودتان است. پس احساس خشم خود را نشان دهید و دیگر نگویید که این کار از شأن یک خانم به دور است، حتی می‌توانید گاهی فیزیکی تنش خود را تخلیه کنید وگرنه این احساس در وجودتان درونی خواهد شد و به مرور به سلامتی تان لطمه خواهد زد.
عصبانیت‌های گذشته خود را برسر کسی خالی نکنید. خشم‌های گذشته خود را با ناراحتیِ اکنونتان مخلوط نکنید. نفر سومی را وارد بحث و نزاعتان نکنید و طرف مقابل را به تنبیهی که قدرت اجرای آن را ندارید، تهدید نکنید مگر واقعا از پس آن بربیایید، برای نمونه نگویید: «استعفا می‌دم»، «به دادگاه طلاق شکایت می‌کنم» یا «بچه‌ها رو می‌ذارم و میرم.»
اگر به دنبال راهی برای رهایی از خشمِ نابجایتان هستید، آرامش نیاز اولیه شماست. برای داشتن ذهنی مثبت هم ۲۰ دقیقه تمرکز ذهن می‌تواند بیشتر از چند ساعت خواب، به شما انرژی بدهد. آرامش می‌تواند به شما از نظر جسمی، عاطفی و ذهنی کمک کند.
با مراقبه کردن، ذهنتان آمادگی قبول انرژی‌های مثبت را پیدا می‌کند. با تکرار جملات تأییدی درباره خودتان، مراقبه را کامل کنید، برای نمونه با خود بگویید: «امروز با لبخند بیشتری با دیگران صحبت می‌کنم» یا «امروز سرشار از انرژی و سلامتی هستم» یا «امروز برای من بهترین روز است.»
با آرزوی سلامتی برای همه زنان سرزمینم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->