پشت پرده موافقت صهیونیست‌ها با ورود کمک‌ها به غزه چیست؟ نماینده مردم مشهد در مجلس: استیضاح وزیر راه را قبول ندارم مدیر مرکز مطالعات انرژی و امنیت روسیه: کلید حل پرونده هسته‌ای ایران در تهران و واشنگتن است واکنش پوتین به پیشرفت گفت‌و‌گو‌های میان ایران و آمریکا جزئیاتی عجیب از مکالمه صمیمانه تلفنی روسای جمهور آمریکا و روسیه فاش شد| ترامپ: ولادیمیر، هر وقت دلت خواست میتونی تلفن رو برداری و زنگ بزنی درخواست ۲۲ کشوربرای ازسرگیری امدادرسانی کامل به نوار غزه و برقراری آتش‌بس تحفه قطری‌ها برای آمریکا دردسر شد | کاخ سفید: هواپیمای اهدایی قطر هیچ ربطی به ترامپ ندارد پوتین: آماده همکاری با اوکراین برای دستیابی به توافق هستیم آیین بزرگداشت نخستین سالگرد شهادت شهید جمهور در مسجد امام محمد باقر(ع) مشهد برگزار شد+فیلم عراقچی: پیرو مسیر شهید امیرعبداللهیان باشیم وزیر امور خارجه عراق با پزشکیان دیدار کرد قالیباف: رژیم صهیونیستی هویت ژئوپلیتیک مستقلی ندارد سفیر آمریکا در فلسطین اشغالی علیه ایران لفاظی کرد عراقچی: ایران می‌تواند مرکزی برای تبادل اطلاعات در منطقه و بین الملل باشد ادعای کاخ سفید درباره حق غنی‌سازی ایران تاکید پزشکیان بر تسریع در جذب سرمایه و احداث نیروگاه‌های خورشیدی سفیر ایران در انگلیس احضار شد (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) رسانه‌های عبری از بن‌بست در مذاکرات دوحه خبر دادند اخلاقی: کشور‌های عربی می‌دانند که هر پیمان و قراردادی بدون حضور ایران به نتیجه نخواهد رسید رئیس ستادکل نیرو‌های مسلح: توان رهگیری و انهدام پرنده‌های دشمن افزایش ۵ برابری یافته است پزشکیان در نشست با معاونان وزارت کار: اجرای طرح محله‌محوری باعث توزیع هدفمند خدمات اجتماعی می‌شود وزیر امور خارجه ترکمنستان: از اجرای پروژه‌هایی مثل بزرگراه عشق‌آباد تا مرز ایران حمایت می‌کنیم انصراف معاون ترامپ از سفر به فلسطین اشغالی سازمان جهانی بهداشت: ۵۷ کودک در نوار غزه از گرسنگی جان باخته‌اند (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) رژیم صهیونیستی ۱۶۰ منطقه در غزه را هدف قرار داد (۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) دیدارهای عراقچی با میهمانان مجمع گفت‌وگوی تهران در روز دوم دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا؛ ابهام در زمان و مکان رکورد بی‌سابقه ۳۶۰۰ حمله به مراکز درمانی مناطق جنگی طی سال ۲۰۲۴
سرخط خبرها

پوتین: ارمنستان، حاکمیت جمهوری آذربایجان بر قره‌باغ را به رسمیت شناخته است

  • کد خبر: ۱۸۳۹۲۸
  • ۲۱ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۸:۵۷
پوتین: ارمنستان، حاکمیت جمهوری آذربایجان بر قره‌باغ را به رسمیت شناخته است
رئیس‌جمهور روسیه گفت مقامات ارمنستان تقریباً از هر لحاظ (در عمل) تعلق منطقه قره‌باغ کوهستانی به جمهوری آذربایجان را به رسمیت شناخته‌اند.

به گزارش شهرآرانیوز، «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه در سخنرانی امروز خود در مجمع اقتصادی شرق در «ولادی‌وستوک» به تحولات اخیر در منطقه قره‌باغ کوهستانی و تنش‌های بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان پرداخت و گفت مقامات ارمنستان تقریباً از هر لحاظ (در عمل) تعلق منطقه قره‌باغ کوهستانی به جمهوری آذربایجان را به رسمیت شناخته‌اند.  

پوتین گفت: این تنها به نتایج درگیری اخیر مربوط نمی‌شود، به این واقعیت هم مربوط است که رهبری ارمنستان اساساً حاکمیت (جمهوری) آذربایجان بر قره‌باغ را به رسمیت شناخته است. وی افزود: الهام علی‌اف رئیس‌جمهور (جمهوری) آذربایجان اکنون مستقیما می‌گوید مسئله وضعیت قره‌باغ دیگر موضوعیت ندارد و حل شده است. رهبری ارمنستان علناً این را اعلام کرده... و این اتفاق افتاده. تصمیم ما نیست، تصمیم رهبری کنونی ارمنستان است.

پوتین در ادامه سخنانش توضیح داد موضع جمهوری آذربایجان در قبال نقش روسیه در منطقه اکنون چگونه است. وی گفت: اگر این چنین است، (آذربایجانی‌ها) به ما می‌گویند «حالا شما باید همه مسائل را با ما به صورت دوجانبه حل کنید؛ اگر می‌خواهید که کاری درباره قره‌باغ انجام دهید». خُب، چی می‌توانیم بگوییم؟ چیزی برای گفتن وجود ندارد. اگر خود ارمنستان قره باغ را به عنوان جزئی از (جمهوری) آذربایجان به رسمیت شناخته، ما چه بگوییم؟

او در ادامه گفت چنین وضعیتی سوالاتی را درباره مولفه بشردوستانه و ماموریت نیرو‌های حافظ صلح روسیه برای ماندن در منطقه ایجاد می‌کند و تصریح کرد: این ماموریت همچنان معتبر است و مسائل بشردوستانه جلوگیری از نوعی پاکسازی قومی در آنجا قطعاً از بین نرفته، کاملاً با آن موافقم. امیدوارم مقامات (جمهوری) آذربایجان همانطور که به ما گفته‌اند و می‌گویند به هیچ نوع پاکسازی قومی مایل نباشد؛ و برعکس علاقه‌مند باشند این روند به آرامی انجام شود.  

پوتین تصریح کرد مسکو طرح خود برای حل‌وفصل مناقشه را ارائه کرده است. او در ادامه یادآوری کرد که ارمنستان هفت منطقه را در کنترل داشت که بعد از درگیری معروف دو جمهوری ارمنستان و آذربایجان، ارمنستان تحت کنترل خود درآورد.  

وی افزود: ما پیشنهاد میانجیگری توافقی را با (جمهوری) آذربایجان دادیم به این شکل که دو منطقه--کلبجر و لاچین--در واقع در قلمروی قدرت ارمنستان باقی بماند؛ و کل قره‌باغ. اما رهبری ارمنستان با وجود یک دهه تلاش ما--۱۰ تا ۱۵ سال-- برای متقاعد کردن مسؤولان این کشور  با آن موافقت نکرد.

پوتین توضیح داد: «گزینه‌های مختلف مورد بحث قرار گرفت، اما در پایان همه چیز منجر به این شد». وی گفت‌وگوهایش با مقامات ارمنستان را اینطور توصیف کرد: در پاسخ به پرسش ما که «می‌خواهید چه کار کنید؟» به ما گفتند «می‌جنگیم». بسیار خُب. در نهایت، همه چیز به وضعیتی که امروز ایجاد شده، ختم شد.  

او در پاسخ به این ادعا که روسیه و سازمان پیمان امنیت جمعی نتوانسته به ایروان در حالی که فاجعه انسانی در قره‌باغ در حال رخ دادن است، کمک کند، گفت: اگر ارمنستان قره‌باغ را بخشی از (جمهوری) آذربایجان شناخته. همین است. چه چیزی برای گفتگو وجود دارد؟ کل مسئله همین است. وضعیت قره‌باغ را خود ارمنستان تعیین کرده است.  

قره‌باغ در سطح جهانی به عنوان بخشی از جمهوری آذربایجان شناخته می‌شود، اما از زمان جنگی که مصادف با فروپاشی اتحاد شوروی در دهه ۸۰ و ۹۰ میلادی شد، به دست جمعیت ۱۲۰ هزار نفری قوم ارمنی کنترل می‌شود. جمهوری آذربایجان بخش‌های بزرگی از منطقه قره‌باغ کوهستانی را در جنگ ۲۰۲۰ پس گرفت و قره‌باغ را تقریباً به طور کامل محاصره کرد. از دسامبر ۲۰۲۲--در نُه ماه گذشته-- غیرنظامیان جمهوری آذربایجان شروع به مسدود کردن آخرین راه ارتباطی قره‌باغ به ارمنستان کردند که باعث کمبود شدید مواد غذایی، سوخت و دارو شده است.  

باکو، ایروان را در ماه‌های گذشته متهم کرده که از کریدور لاچین برای قاچاق تسلیحات استفاده می‌کند و پیشنهاد بازگشایی همزمان جاده‌ها را رد کرده است.  

با بالا گرفتن تنش‌ها بین این دو جمهوری همسایه در روز‌های اخیر،  دولت ارمنستان از روسیه انتقاد کرده و همچنین گفته جمهوری آذربایجان نیرو‌های خود را اطراف منطقه قره‌باغ کوهستانی متمرکز کرده است. باکو این اتهام را رد کرده و ارمنستان را به اقدامات مشابه متهم کرده است.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->