جزییات تکمیلی درباره خسارت زمین‌لرزه ۴.۴ ریشتری در آرادان سمنان (۱۴ مهر ۱۴۰۳) زلزله در آرادان سمنان، تهران را هم لرزاند + جزییات(۱۴ مهر ۱۴۰۳) مصرف زیادی آب میوه باعث سکته می‌شود خودکشی مرد تهرانی زیر چرخ‌های مترو(شنبه ۱۴ مهر ۱۴۰۳) هشدار راهداری: خیزش گرد و خاک و کاهش دید افقی در محور مشهد_کلات و درگز (۱۴مهر ۱۴۰۳) استقرار آمبولانس تمام‌وقت در معدن طزره دامغان طرح پابند‌های الکترونیکی ۲۵ درصد سرقت را کاهش داد| توفیق سارقین از غفلت‌های ماست واژگونی تریلی سوخت در کمربند جنوبی مشهد (شنبه ۱۴ مهر ۱۴۰۳) هشدار نارنجی هواشناسی برای شرق کشور| بارش‌ها در خراسان جنوبی تشدید می‌شود جزییات آتش سوزی مغازه چایخانه در بلوارمعلم مشهد کشف ۴۱ فقره سرقت آیفون تصویری منازل مسکونی در مشهد (۱۴ مهر ۱۴۰۳) برای حفظ سلامت روان فرزندمان در موقعیت‌های تنش چه‌کار کنیم؟ ایران تا پایان قرن ۲۱، افزایش دمای ۱.۵ درجه‌ای دارد بهترین زمان رزرو بلیط هواپیما برای سفر‌های زمستانی ۹ مجموعه متخلف و مداخله‌گر سلامت در حوزه دندان‌پزشکی در مشهد پلمب شد (۱۴ مهر ۱۴۰۳) آمار نگران‌کننده ترک خدمت و استعفای پرستاران ممنوعیت عقد قرارداد ملکی با اتباع افغانستانی در شهرستان‌های مرزی زلزله‌ای با قدرت چهار ریشتر دوباره بهاباد را لرزاند (۱۴ مهر ۱۴۰۳) اعتیاد به روان‌گردان‌های ارزان‌قیمت در پی افزایش دوبرابری قیمت تریاک ویروس ماربورگ چیست؟ سازمان جهانی بهداشت اولین آزمایش تشخیصی «آبله میمونی» را تأیید کرد سه عضو گروه تروریستی داعش در نوشهر مازندران دستگیر شدند (۱۴ مهر ۱۴۰۳) استخدام ۱۲ هزار پرستار جدید تا یک ماه آینده (۱۴ مهر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

دیابت در کمین شب‌بیدارها

  • کد خبر: ۱۸۳۹۶۶
  • ۲۲ شهريور ۱۴۰۲ - ۰۱:۱۷
دیابت در کمین شب‌بیدارها
نتایج یک پژوهش جدید نشان می دهد: افراد شب زنده دار در مقایسه با افراد سحر خیز که خواب شبانه کامل دارند، ۱۹درصد بیشتر با خطر ابتلا به دیابت روبرو هستند.

به گزارش شهرآرانیوز، برخی افراد دوست دارند شب‌ها بیدار مانده و روز‌ها بخوابند و برخی افراد نیز به واسطه نوع شغل و وظایف خود ناگزیر به شب زنده داری هستند. خبر بد برای هر دو گروه این است که مطالعات جدید محققان نشان می‌دهد؛ این الگو‌های شبانه می‌تواند منجر به مشکلات سلامتی طولانی مدت و افزایش خطر ابتلا به دیابت شود.

نتایج یک پژوهش جدید نشان می‌دهد: افراد شب زنده دار در مقایسه با افراد سحر خیز که خواب شبانه کامل دارند، ۱۹درصد بیشتر با خطر ابتلا به دیابت روبرو هستند.

دکتر تیانی هوانگ، پژوهشگر تیم مطالعاتی و اپیدمیولوژیست بیمارستان زنان بریگهام در این رابطه می‌گوید: اصطلاح کرنوتایپ (تیپ شخصیت زمانی) یا ترجیح شبانه روزی به زمان خواب و بیداری ترجیحی فرد اشاره دارد و این موضوع تا حدی از نظر ژنتیکی تعیین می‌شود، بنابراین ممکن است تغییر آن برای افراد دشوار باشد. در این میان مطالعات ما نشان می‌دهد، افراد شب زنده دار ممکن است نیاز به توجه بیشتری به سبک زندگی خود داشته باشند، زیرا سبک زندگی آن‌ها ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را افزایش دهد.

تحقیقات قبلی این تیم مطالعاتی نشان داد؛ افرادی که برنامه خواب نامنظمی دارند، با خطر بالاتر ابتلا به دیابت و بیماری‌های قلبی مواجه هستند.

گفتنی است در این مطالعه داده‌های بیش از ۶۳ هزار پرستار زن را در نظر گرفتن زمان بندی کار شبانه آن‌ها بررسی شده و در عین حال  کیفیت رژیم غذایی، وزن، شاخص توده بدنی، زمان خواب و همچنین عادات مصرف الکل و سیگار در آن‌ها توسط محققان تجزیه و تحلیل شد. تقریباً از هر نه شرکت کننده، یک نفر دارای کرونوتیپ شب بیداری بود، در حالی که حدود ۳۵ درصد کرونوتایپ سحرخیزی را گزارش کردند. بقیه شرکت کنندگان به‌عنوان گروه متوسط طبقه بندی شدند، به این معنی که آن‌ها به طور مشخص به‌عنوان افراد شب زنده دار یا سحرخیز  شناخته نمی‌شدند.

نتایج این مطالعه نشان داد: افرادی که شب‌ها به موقع خوابیده و صبح‌ها به موقع بیدار می‌شدند، سبک زندگی سالم کمتری داشته و نسبت به افرادی که عادت به شب زنده داری دارند، کمتر در خطر ابتلا به دیابت هستند. این مطالعه به طور دقیق نشان داد شب زنده داری و بیداری شبانه موجب افزایش ۱۹ درصدی خطر ابتلا به دیابت می‌شود.

جالب توجه است، تیم تحقیقاتی  فوق علاوه بر ساعات خواب، به بررسی سایر عوامل سبک زندگی نیز پرداخته و دریافتند: شب زنده داری نقشی مهم در این زمینه ایفا کرده و البته این عادت باید تداوم داشته باشد و بیدار ماندن شبانه برای یک یا چند بار با فواصل زیاد تاثیری در ابتلا به دیابت ندارد.

شرح کامل این یافته‌ها در آخرین شماره مجله Annals of Internal Medicine منتشر شده است.

منبع: سیناپرس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->