رکورد معاملات شمش طلا شکسته شد (۱۷ تیر ۱۴۰۳) وضعیت بازار طلا مشهد پس از انتخابات ریاست جمهوری چگونه خواهد بود؟ بررسی قیمت جدیدترین گوشی‌های موبایل دو سیم کارت (۱۷ تیر ۱۴۰۳) قیمت انواع خودرو‌های خارجی (۱۷ تیر ۱۴۰۳) | کاهش ۴.۵ درصدی سوزوکی سیاز افزایش ۱۱۹ درصدی حقوق و دستمزد کارگران در سه سال اخیر | حقوق کارگران طی ۳ سال گذشته متناسب با تورم افزایش یافت قیمت انواع خودرو‌های داخلی (۱۷ تیر ۱۴۰۳) | ادامه روند کاهش قیمت‌ها شرایط دریافت ارز اربعین ۱۴۰۳ اعلام شد | خرید دینار از بانک مرکزی با صرفه دومیلیون‌تومانی نسبت‌به بازار آزاد روی خوش بورس برای دومین روز متوالی | گزارش وضعیت بازار سرمایه (۱۷ تیر ۱۴۰۳) مروری بر قواعد محاسبه و پرداخت اجاره‌بها | کرایه خانه را چگونه بپردازیم؟ سکه طرح جدید در مشهد ۳۰۰ هزار تومان ارزان‌تر شد (۱۷ تیر ۱۴۰۳) قیمت امروز طلا، سکه، دلار، ارز دیجیتال (۱۷ تیر ۱۴۰۳) | هیجان دیروز فروکش کرد سقف ثبت سفارش بازرگانان جدید ۱۰۰ هزار دلار شد هشدار بازرسی مشهد به مشاوران املاک بدون پروانه‌کسب: اجازه تبلیغات ندارید حراج حضوری شمش طلای مرکز مبادله امروز، ۱۷ تیرماه، برگزار می‌شود + جزئیات فروش فوق‌العاده سایپا (خودرو کوییک GXR-L) از روز سه‌شنبه (۱۹ تیر ۱۴۰۳) + جزئیات آغاز ثبت سفارش خودرو‌های وارداتی برای جانبازان از امروز یکشنبه (۱۷ تیر ۱۴۰۳) + لینک سامانه انتصاب معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی  استقبال بازارهای مالی از رئیس جمهور | بورس سبز پوش شد پاسخ به سوالات در مورد «طرح طبقه‌بندی مشاغل» | شرایط پرداختِ مابه‌التفاوت به کارگران چیست؟ نرخ امروز میوه و صیفی‌جات اعلام شد | کدو و بادمجان مناسب غذا‌های تابستانی را چند بخریم؟ (۱۷ تیر ۱۴۰۳) مطالبه‌های کارگران از رئیس‌جمهور منتخب نرخ سود بین‌بانکی کاهشی شد (۱۶ تیر ۱۴۰۳) نخستین قرارداد پولی میان ایران و روسیه امضا شد زمان برگزاری پانزدهمین حراج سکه طلا مشخص شد | متقاضیان چقدر واریز کنند؟ با ۱۰ تا ۱۵ میلیون تومان نقدینگی چه موبایل‌هایی می‌توان خرید؟ (۱۶ تیر ۱۴۰۳) واکنش مثبت ۸۸ هزار واحدی شاخص بورس به پایان انتخابات | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۶ تیر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

امنیت غذایی در خراسان رضوی در وضعیت بینابینی قرار دارد

  • کد خبر: ۱۸۸۹۳۱
  • ۲۳ مهر ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۶
امنیت غذایی در خراسان رضوی در وضعیت بینابینی قرار دارد
استاد سرمایه‌گذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران در خصوص وضعیت امنیت غذایی در خراسان رضوی گفت: در آخرین مطالعه‌ ملی که انجام شده استان خراسان رضوی جزء استان‌هایی بوده که نه وضعیت ناامن حادی دارد و نه وضعیت خوب و یک حالت بینابینی دارد و جزء استان‌های رده سوم است.

به گزارش شهرآرانیوز امیرحسین تکیان عنوان کرد: تغییرات اقلیمی در دهه گذشته با شتاب بیشتری اتفاق افتاده است و این تغییر اقلیم، تظاهرات و پیامد‌های گوناگون آن از روش‌های مختلفی بر امنیت غذایی تأثیر می‌گذارد.

وی با اشاره به تظاهرات گوناگون تغییر اقلیم، گرم شدن کره زمین را یکی از پیامد‌های این پدیده ذکر کرد و افزود: به صورت میانگین کره زمین نسبت به صد سال پیش ۱.۱ درجه گرمتر شده است.

تکیان خاطرنشان کرد: در منطقه ما و به خصوص در کشور ایران و کشور‌های پیرامون ایران، این تغییرات اقلیمی شدیدتر است. متاسفانه بارندگی‌ها کم شده و آلودگی هوا ذرات گردوغبار که اخیرا در مشهد نیز زیاد شده است، همه تظاهراتی از تغییر اقلیم است که در نهایت منجر به کاهش منابع آب و به تبع آن کاهش تولید غذا و مواد غذایی می‌شود.

این استاد سرمایه‌گذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران تشریح کرد: تولید مواد غذایی تنها یکی از ابعاد امنیت غذایی است؛ ما چهار بعد برای امنیت غذایی داریم بعد موجودیت غذا، بعد دسترسی به مواد غذایی، بعد پایداری غذا و بعد رسیدن مواد غذایی کافی به بدن به صورت پایدار که تغییر اقلیم همه این ابعاد را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

وی تأکید کرد: برای سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی در این حوزه باید توجه کنیم که چه ذی‌نقشانی بر امنیت غذایی کشور اثر می‌گذارند و در دنیا چه کار‌هایی می‌توانیم انجام دهیم که نقش تغییرات اقلیمی را با توجه به نقش ذی‌نقشانی که وجود دارد، بر دسترسی به غذا در کشور کاهش دهیم.

تکیان گفت: مواجهه با این تهدید نیازمند این است که بعضی از ساختار‌های حکمرانی برنامه‌ریزی خوبی برای بحث کشاورزی داشته باشند، منابع آبی را بهتر حفظ کرده، از فرسایش خاک جلوگیری کنیم.

وی افزود: بنابر مطالعاتی که توسط همکارانم انجام شده است از نظر میزان مصرف لبنیات و مصرف میوه و سبزیجات، وضعیت ناهنجاری در بعضی از مناطق استان خراسان رضوی وجود دارد و این مناطق در وضعیت ناامن هستند. مصرف غلات یا مصرف نان که قوت اصلی ما ایرانی‌ها است در بعضی از این مناطق کم بود و این خود نشان‌دهنده لزوم توجه جدی به تغذیه در این مناطق استان است.

استاد سرمایه‌گذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: استان خراسان رضوی استانی گسترده با تعداد زیادی شهرستان و روستا است و از لحاظ عدالت هم وضعیت متوازنی ندارد و در بعضی مناطق وضعیت بسیار حادتر از دیگر مناطق است و اگر تصمیم‌سازان استان بخواهند به این مهم بپردازند لازم است که نقاط آسیب‌پذیری که بیشتر از ناامنی غذایی رنج می‌برند را در اولویت قرار داده و اول سراغ آن‌ها بروند.

وی افزود: در آخرین مطالعه ملی که انجام شده استان خراسان رضوی جزء استان‌هایی بوده که نه وضعیت ناامن حادی دارد و نه وضعیت خوب و یک حالت بینابینی دارد و جزء استان‌های رده سوم است.

تکیان تأکید کرد: این مطالعه چند سال پیش انجام شده است، اما در حال حاضر و با توجه به تورم لجام گسیخته‌ای که وجود دارد، کاهش نقدینگی در دسترس مردم و با توجه به جابه‌جایی خط فقر، اگر این مطالعه مجدد انجام شود، ممکن است و حدس من این است که استان خراسان رضوی هم به لحاظ تغذیه، ناامن شده باشد.

استاد سرمایه‌گذاری سلامت دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان کرد: ما باید بدانیم که در چه حیطه‌هایی این تغییر اقلیم اتفاق افتاده و بدانیم چه ذی‌نقشانی روی هر کدام از این ابعاد سیاست‌گذاری تأثیر دارند و ارتباط بین این ذی‌نقشان شناسایی شود و بعد بر اساس ارتباط بین این ذی‌نقشان، بفهمیم که اولویت‌ها چیست و کجا باید مداخله و سیاست‌گذاری کنیم.

وی افزود: مشکلی که ما داریم این است که منابع ما محدود است و این منابع محدود نمی‌تواند همه مشکلات را حل کند و منطقی است که توجه به همین منابع را به منظور استفاده مطلوب و بهینه اولویت‌بندی کنیم و با استفاده از تکنیک‌هایی از جمله تحلیل اجتماعی شبکه‌ها، شناسایی نقش ذی‌نقشان و .. از همین منابع محدود بیشترین بهره را ببریم.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->