پیش فروش دو محصول سایپا ویژه دی ماه ۱۴۰۳ اعلام شد + شرایط و قیمت وزیر نیرو خبر داد: کسری گاز در مناطق سردسیر ایران چه تعداد واحد نیروگاهی از مدار خارج شده است؟ تأمین ارز واردات کالا‌های اساسی و دارو از مرز ۱۱ میلیارد دلار گذشت نیروگاه برق ری از مدار تولید خارج شد | اتمام ذخیره گازوئیل قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۶ دی ۱۴۰۳) | رشد ۷۵ میلیونی چانگان قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۶ دی ۱۴۰۳) | قیمت کراس اوور ایران خودرو مشخص شد رشد بیش از یک‌ میلیون تومانی قیمت سکه و ۱۱۴ هزار تومانی قیمت طلا طی یک روز در مشهد (۶ دی ۱۴۰۳) ارزان‌ترین موبایل‌های آیفون چند؟ (۶ دی ۱۴۰۳) نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۶ دی ۱۴۰۳) | طلا به گرمی ۵ میلیون و ۸۰ هزار تومان رسید توزیع گوشت قرمز رایگان برای خانواده‌های کم برخوردار + جزئیات گزارش ۴ ماهه نهضت ملی مسکن منتشر شد خسارت قطعی چندساعته برق به ۲۲ کارخانه سیمانی کشور | توقف تولید سیمان در تهران و خراسان ملک در این منطقه گران خواهد شد کارخانه تولید کاغذ سنگی در فاروج خراسان‌شمالی با حضور وزیر نیرو افتتاح شد (۶ دی ۱۴۰۳) سوختگیری بنزین با کارت بانکی از سال ۱۴۰۴ بررسی وضعیت احداث پروژه آزادراه حرم تا حرم در دستورکار شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی جدول قیمت سکه‌های پارسیان (۶ دی ۱۴۰۳) | سکه پارسیان در آستانه ۸ میلیونی شدن! اعترافات قاتل در بازسازی صحنه جرم: مقتول سال‌ها بازی‌ام داده بود سود مرحله جدید سهام عدالت چقدر است و چه زمانی واریز می‌شود؟ قیمت سکه‌های ضرب ۸۶ حراج مرکز مبادله چقدر است؟ آیا ثبات به بازار ارز برمی‌گردد؟ (۶ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) | بادمجان ۱۵ تا ۲۵ هزار تومان کارگران چطور مالیات‌های مازاد بر حقوق را پس‌ بگیرند؟ سازندگان توان فروش و ساخت مسکن را ندارند سرپرست مدیریت روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد کیش منصوب شد وزیر نیرو: هزینه تولید هر کیلووات ساعت برق ۸ هزار تومان است پیش بینی قیمت سکه و طلا (پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

معاون‌ جهادکشاورزی خراسان رضوی: کمبود آب و تغییر اقلیم ۲مشکل عمده در بخش کشاورزی است

  • کد خبر: ۱۸۹۳۴۶
  • ۲۵ مهر ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۸
معاون‌ جهادکشاورزی خراسان رضوی: کمبود آب و تغییر اقلیم ۲مشکل عمده در بخش کشاورزی است
معاون‌ جهادکشاورزی خراسان رضوی گفت: از سال ۱۳۸۰ تا ۱۴۰۰ حدود ۱۳سال در بحران خشکسالی بوده‌ایم. در محصولات آبی در این بازه زمانی کاهش محصول داشته‌ایم و اکنون به شدت تحت تاثیر اقلیم هستیم.

به گزارش شهرآرانیوز، استان خراسان رضوی ۱۱میلیون و ۶۴۸هزار هکتار وسعت داشته که سه میلیون از این مساحت ظرفیت کشاورزی دارد و سالانه در یک میلیون هکتار از آن کشاورزی در محصولات زراعی و باغی صورت می‌گیرد و بیش از هشتاد محصول زراعی و باغی داریم که درآمد ناخالص بخش کشاورزی در استان ۱۰۰هزارمیلیاردتومان است.

غلامحسین ساربان، معاون جهادکشاورزی خراسان رضوی در گفت‌وگو با خبرنگار شهرآرانیوز با بیان این مطلب تصریح کرد: ۴۵درصد محصولات مربوط به بخش باغبانی و ۲۰درصد متعلق به حوزه زراعت و مابقی مربوط به بخش دام و شیلات است.

زمین داریم، آب نداریم

ساربان تصریح کرد: سالانه حدود ۶میلیون تن محصول تولید می‌شود. بزرگ‌ترین محدودیت این است که ما در استان زمین داریم اما آب نداریم و اکنون منابع آبی ما به ۴میلیارد و ۷۰۰ میلیون مترمکعب رسیده است.

وی اضافه کرد: با برنامه‌ای که اکنون در سطح کشور اجرا می‌شود این میزان احتمالاً به ۲میلیارد و ۹۰میلیون مترمکعب خواهد رسید و قطعاً بخش قابل توجهی از سطح زیر کشت را از دست خواهیم داد.

در استان ۱۳سال دچار بحران خشکسالی بوده‌ایم

ساربان با بیان اینکه آب و تغییر اقلیم دو مشکل ماست، افزود: متأسفانه از سال ۱۳۸۰ تا ۱۴۰۰ حدود ۱۳سال در بحران خشکسالی بوده‌ایم. در محصولات آبی در این بازه زمانی کاهش محصول داشته‌ایم و اکنون به شدت تحت تأثیر اقلیم هستیم.

تغییر الگوی کشاورزان تحت تأثیر تغییر اقلیم است

معاون جهاد کشاورزی استان یادآورشد: کشاورزان استان الگوی کشت را تغییر داده‌اند و از سمت محصولات زراعی آبی به سمت محصولات باغی رفته‌اند. در ۲۰سال گذشته حدود ۲۰۰هزار هکتار از محصولات زراعی آبی کم شده است، از گندم ۱۱۴هزار هکتار، از جو ۱۹هزار هکتار و از چغندرقند ۳۱هزار هکتار کم شده و به سمت کشت محصولات باغی سوق پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه این الگوی کشت مزیت نسبی برای استان محسوب می‌شود و درآمد بیشتری در یک متر مکعب آب ایجاد می‌کند، افزود: درآمد ناخالص ما در محصول پسته در یک متر مکعب حدود ۱۰۰هزارتومان، در زعفران ۴۲هزارتومان، گندم ۱۵هزارتومان و در چغندر ۱۸هزارتومان است و مردم به سمتی رفته‌اند که هرکس آب بیشتری در اختیار دارد، درآمد بیشتری کسب می‌کند.

ساربان افزود: اکنون باغات پسته استان ۱۳۱هزار هکتار، زعفران ۹۲هزار هکتار و‌ گیاهان دارویی به ۲۸ هزار هکتار رسیده و توسعه خوبی داشته است.

وی افزود: این آمار نشان می‌دهد ما در تأمین برخی موادغذایی دچار مشکل خواهیم شد و قطعاً نیاز به خدمات دولت است. کشاورز گندمکار باید برای آن صرف کند تولید داشته باشد. در همه دنیا به بخش کشاورزی یارانه می‌دهند، در کشور ما هم حق کشاورز است که محصول تولید کند و‌ حمایت شود. قطعاً برای بخش کشاورزی و آب باید سرمایه‌گذاری شود.



وی ادامه داد: در حال حاضر بیش از ۲۰۰هزار هکتار از سطوح استان آبیاری انجام شده و بهترین رکورد‌ها هم در مزارع مجهز به سیستم آبیاری تحت فشار است. پیشنهاد می‌شود باغات را آبیاری سطحی انجام دهیم و در زراعت هم به سمت آبیاری میکرو برویم که بتوانیم با آب کمتری تولید بیشتری داشته باشیم.

وی در پایان تأکید کرد: ما در استانی کشاورزی می‌کنیم‌ که میزان تبخیر زیاد است و در بعضی نقاط استان میزان تبخیر آب بر خاک ۳۰برابر بارندگی است و باید به سمتی برویم که بهره‌وری از آب و خاک را افزایش دهیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->