پیش بینی قیمت ارز و دلار (۱۸ دوشنبه ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴) اختلال در برخی پیامک‌های بانکی پیش بینی بورس (دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۴) کشف ۵۰ ماینر از یک واحد نیروگاهی در خراسان‌رضوی (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) ۱۰ شهرستان خراسان‌رضوی «سبز» و عاری از شبکه سیم مسی هستند پرده‌برداری گمرک چین از صادرات ۲ تن طلا به ایران بیش از سه هزار و ۵۷۰ بازرسی از عرصه کالا‌های اساسی خراسان رضوی انجام شد افت چشمگیر قیمت خودرو‌های خارجی در بازار آزاد (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) + جدول کاهش قیمت برخی خودرو‌های داخلی (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) | پراید از ۴۰۰ میلیون فراتر رفت لشکر یک نفره سازندگی آغاز پرداخت تسهیلات ۴۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی از ۲۱ فروردین ماه ۱۴۰۴ اما و اگر‌های تأمین قطعات یدکی خودرو‌های وارداتی کوچکتر‌ها برنده امروز بورس شدند | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) زمان اولین حراج شمش طلا در سال جدید مشخص شد روند کاهش نرخ طلا کوتاه مدت است | احتمال کاهش بیشتر اونس طلا وجود دارد قیمت خودرو‌های وارداتی در سال جدید گران می‌شود؟ مرحله دوم کالابرگ الکترونیک برای سرپرستان خانواده‌ها شارژ شد قیمت طلا و سکه در مشهد اعلام شد (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) | طلا افزایشی شد قیمت ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) | نوسان دلار در کانال ۱۰۳ هزار تومان ابلاغ نرخ تازه مالیات بر ارزش افزوده طلا برای سال ۱۴۰۴ رکود اقتصادی در دنیا در پی تعرفه گذاری‌های جدید ترامپ | تصمیم رئیس جمهور آمریکا چه تاثیری بر اقتصاد ایران خواهد داشت؟ تعطیلات باعث گرانی سیب زمینی شد! | ارزانی نوبرانه‌ها از ابتدای اردیبهشت سهام اروپا بزرگترین سقوط هفتگی در ۲ سال گذشته را تجربه کرد قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) | سیب زمینی سر به فلک کشید نرخ تورم سه‌رقمی برخی مواد غذایی | صاعقه گرانی بر سفره مردم شورای عالی بورس تکلیف سود سهام عدالت متوفیان را روشن کرد پیش بینی بورس (یکشنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۴)| روزهای بهاری بازار سرمایه از راه می‌رسد؟ پیش بینی قیمت طلا و سکه (یکشنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۴)| تخلیه حباب ادامه دارد؟
سرخط خبرها

ضربه آخر برای فروپاشی اقتصاد بخش خصوصی

  • کد خبر: ۱۸۹۳۸
  • ۰۷ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۰:۲۸
ضربه آخر برای فروپاشی اقتصاد بخش خصوصی
دکتر محسن نجفی عضو هیئت‌مدیره انجمن داروسازان خراسان‌رضوی
بودجه سال۹۹ در شرایطی تنظیم شد که مطابق سال‌های گذشته دولت محترم با فهرست نمودن هزینه‌های متعدد، درآمد‌هایی خارج از تصور را برای تأمین مخارج کشور در نظر گرفته است که به احتمال فراوان با تحقق نسبی بودجه، کسری بودجه در پایان سال۹۹ به قطعیت اتفاق خواهد افتاد. از آن جمله می‌توان به رشد ۳۰درصدی درآمد‌های مالیاتی، آن هم در شرایط اقتصادی و سیاسی کنونی اشاره کرد.
تحولات اقتصادی کشور در سال‌های اخیر دولت را بر آن داشته تا برای تأمین کسری بودجه سالیانه کشور به دنبال کاهش درآمد‌های نفتی نگاه ویژه‌ای به افزایش درآمد‌های مالیاتی داشته باشد. سازمان امور مالیاتی به‌عنوان متولی این امر در این مدت با پیشنهاد اصلاح قوانین مربوط و تدوین طرح نظام جامع مالیاتی کشور، سعی بر شفاف‌سازی درآمد فعالان اقتصادی جامعه داشته و در این راستا به توفیقاتی نیز دست یافته و در برخی موارد با مقاومت‌هایی روبه‌رو شده است.
مطابق ماده اول قانون مالیات مستقیم، کلیه درآمد‌های هر شخص حقیقی ایرانی مقیم ایران که در کشور یا خارج از آن تحصیل می‌نماید، مشمول پرداخت مالیات است و این را نیک می‌دانیم که همگان در پیشگاه قانون برابرند و در این زمینه نباید استثنایی وجود داشته باشد، هرچند در عمل بخش‌های مهم و پردرآمدی از جامعه با بهره‌مندی از معافیت‌های قانونی از پرداخت مالیات مستثنی گردیده‌اند و این موضوع اصل عدالت مالیاتی را زیر سؤال برده و در موارد متعددی سازمان امور مالیاتی حتی نتوانسته است نحوه درآمد برخی صاحبان سرمایه را شناسایی کند. این موضوع سازمان امور مالیاتی را بر آن داشته تا عرصه را بر گروه‌هایی که پیش از این در پرداخت مالیات پیشتاز بوده‌اند، تنگ‌تر نماید. بخش خصوصی جامعه پزشکی و داروسازان کشور در زمره این گروه از فعالان اقتصادی‌اند که باوجود دست و پنجه نرم کردن با معضلات متعدد و ناگشودنی در این تنگنای اقتصادی گرفتار شده‌اند. مشکلاتی نظیر افزایش نیافتن تعرفه‌های پزشکی متناسب با نرخ تورم، کاهش حاشیه سود دارو و تجهیزات پزشکی، افزایش روزافزون سهم بخش دولتی و غیرخصوصی وابسته به نهاد‌ها و سازمان‌های نظامی، تأمین نشدن کسری بودجه ناشی از اجرای ناقص طرح تحول سلامت و متعاقب آن بدهی روزافزون و معوق سازمان‌های بیمه‌گر به فعالان خصوصی بخش دارو و درمان و نبود دورنمایی روشن از تأمین این کسری بودجه فزاینده از آن جمله‌اند که در پی بروز این‌گونه مسائل، اداره امورات روزمره بخش‌هایی از مراکز درمانی را دچار بحران و ضمن افت محسوس توجیه اقتصادی، صاحبان این مشاغل را در آستانه ورشکستگی قرار داده است.
آنچه از رهنمود‌های استادان اقتصاد یاد گرفته‌ایم، این است که اقتصاد و مسائل وابسته به آن، دستوری نیست و اقتصاد حوزه سلامت نیز از این امر مستثنی نخواهد بود.‌ای کاش به یاد داشته باشیم نوشتن نسخه‌های تکراری برای تحقق بودجه نه‌تن‌ها راه‌گشا نیست که روزبه‌روز بر مشکلات موجود می‌افزاید. درباره فعالان بخش دارو و درمان قطعا تحقق بودجه اتفاق نخواهد افتاد، چرا که مشخص نیست در حین بررسی عملکرد مالی سال۹۸ چند درصد آن‌ها به تعطیلی کشانده شده باشند.
در پایان سخن ذکر این نکته را لازم می‌‎دانم که در صورت اصرار نامتعارف بر افزایش درآمد‌های مالیاتی بدون در نظر گرفتن واقعیات حاضر و شرایط رکود حاکم بر اقتصاد کشور، تیم اقتصادی دولت دچار خطایی راهبردی می‌شود و عدالت مالیاتی را قربانی تأمین کسری بودجه خواهد نمود. امیدوارم تصمیم‌گیرندگان این امر چشم خود را روی حقایق نبندند و موجب اضمحلال بخش خصوصی کشور به‌ویژه حوزه راهبردی دارو و درمان را فراهم ننمایند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->