خشکسالی، تولید گیاهان دارویی خراسان رضوی را تهدید می‌کند قطعی منظم برق شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سرخس: سرمایه‌گذار اماراتی به تعهد خود عمل کند مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی: پیگیر مطالبات به‌حق نانوایان هستیم متخلفان بازار ارز و شبکه توزیع آرد نقره‌داغ شدند | ۴۱.۵ میلیارد تومان، جریمه دو شرکت متخلف در خراسان رضوی ظرفیت‌های نمایشگاه اینوکس-فاینکس | رویدادی برای جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی ثبت رکورد جدید در صادرات محصولات چاپی | درآمدزایی ۴.۵ هزار میلیارد تومانی محصولات چاپی برای خراسان رضوی آیا مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از امروز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) شارژ می‌شود؟ + جزئیات فرماندار مشهد برای رفع کمبود برنج پاکستانی در شهر به وزارت جهاد کشاورزی رفت قیمت طلای جهانی امروز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد سامانه یکپارچه وصول حق بیمه و مالیات ایجاد می‌شود پیش‌بینی قیمت دلار (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) عدالت به سبک وزارت نیرو پیش بینی بورس (دوشنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴)| بورس در کُما می‌ماند؟ کاهش تعرفه گمرکی واردات کالاهای اساسی، دارو و شیرخشک به یک درصد پیش‌بینی نرخ دلار تا دور پنجم مذاکرات ایران و آمریکا بیت‌کوین امسال از طلا سبقت می‌گیرد؟ سقف قیمت فروش مرغ اعلام شد طلای جهانی آماده آغاز روند صعودی است؟ (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت گازوئیل سه‌نرخی می‌شود تحرکات کم‌حجم در بورس ادامه یافت | گزارش وضعیت بازار سهام (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی: «پدیده» تنها یک طرح عمرانی نیست؛ بلکه سرمایه جمع بزرگی از مردم و خانواده‌ها در آن نهفته است روزانه بیش از ۶۵۰ تن گوشت مرغ در خراسان رضوی تولید می‌شود افت شدید قیمت طلا و سکه در مشهد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) بررسی قیمت امروز گوشت گوسفندی، گوساله و مرغ (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | گوشت خورشتی در مشهد چقدر قیمت دارد؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و بیت کوین (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | سقوط دلار و طلا به کانال پایین‌تر قیمت جدید تخم‌مرغ برای سال ۱۴۰۴ اعلام شد واریز ۱۰ میلیارد دلار درآمد حاصل از صادرات نفت و گاز به صندوق توسعه ملی
سرخط خبرها

استاد دانشگاه شریف تهران: صادرات باید مزیت محور باشد

  • کد خبر: ۱۸۹۷۱۰
  • ۲۷ مهر ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۴
استاد دانشگاه شریف تهران: صادرات باید مزیت محور باشد
پروفسور هاشم اورعی گفت: در خیلی از محصولات صادراتی ما اگر اگرقیمت‌ها را واقعی نگاه کنیم بهتر است که صادر نکینیم. چون ما به دنبال بخش‌هایی که مزیت داریم نرفتیم.
طنین همتی
خبرنگار طنین همتی

استاد دانشگاه شیریف تهران و رئیس انجمن‌های علمی انرژی در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز در آستانه ۲۹ مهر، روز صادرات تصریح کرد: واقعیت اینکه کشور ما از روز اول باید به سمت صادرات غیر نفتی میرفته، ولی متاسفانه همیشه صادرات نفتی از صد سال گذشته دراولویت بوده است.

به گفته وی، در چند سال گذشته نسبت صادرات غیر نفتی ما به نفتی بهتر شده است. در برنامه هفتم توسعه رشد صادرات غیر نفتی سالانه ۲۳ درصد دیده شده که یک معیار بسیار بالایی و خوشبینانه است.

به گفته پروفسور هاشم اورعی، یکی از مشکلات صادرت غیر نفتی ما این است که ما فقط به عدد و ارقام نگاه می‌کنیم، ما در سال حدود ۴۰ میلیارد صادرات غیر نفتی داشتیم که بخش اعظمی از این صادرات را صنایع فلزی و صنایع انرژی بر تشکیل می‌دهد و با توجه به اینکه یارانه بسیار زیادی در این بخش نهادینه شده است ما در واقع انرژی را به قیمت ارزان صادر می‌کنیم.



رئیس انجمن علمی انرژی یادآورشد: اگر انرژی را به قیمت واقعی در اختیار تولید کنندگان قراردهیم و آنها صادر کنند و ارز را به کشور بیاورند این یک رقابت واقعی است، اما اگر انرژی را به ارزش واقعی در اختیار بخش صنعتی ما بگذارند با کمال تاسف بخش زیاد از صادرات ما قابلیت رقابت در بازار بین المللی از دست خواهد داد و صادرات ما کاهش خواهد یافت. چرا که ما قدرت رقابت نداریم و بهره وری تولیدمان بسیار پایین است در نتیجه نمی‌توانیم فقط به عدد صادرات توجه کنیم.

این استاد برق دانشگاه شریف در ادامه تصریح کرد: صادرات وقتی معنای واقعی پیدا میکند که ارزش افزوده واقعی داشته باشد اگر محصولی مثل هندوانه صادر میکنیم هر کیلو هندوانه ۴۰۰ لیتر آب مصرف میکند آن آب ارزشش که توسط کشاورز پرداخت نمی‌شود، آبی که کشاورز با کلی مصرف برق مجانی از اعماق ۲۰۰ متری خارج کرده تولید محصول می‌کند. محصولی که ضایعات هم به همراه دارد. صادراتی که در این محصول انجام می‌شود اگر انجام نشود به مراتب بیشتر به نفع کشور است.

اورعی افزود: متاسفانه در خیلی از محصولات صادراتی ما اگر اگرقیمت‌ها را واقعی نگاه کنیم بهتر است که صادر نکنیم. چون ما به دنبال بخش‌هایی که مزیت داریم نرفتیم. برای مثال ما در کشور باد زیاد و خورشید داریم. ما اگر صنعت تجدید پذیر در این منطقه راه بیاندازیم اگر بخش خصوصی بیاید و بهره وری در حد مطلوب باشد می‌توانیم از امکانات اقلیمی بهره ببریم، برق تجدید پذیر تولید کنیم و به کشور‌های همسایه بفروشیم و ارز وارد کشور کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->