اتصال برق و انتشار دود در بخش CCU بیمارستان شادگان (۲۲ فروردین ۱۴۰۴) پارکینسون، لرزش بی‌امان، درد بی‌درمان| درباره بیماری مرموز «فلج لرزان» چه می‌دانید؟ صاعقه در کردستان ۲ قربانی گرفت (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) هشدار وزارت بهداشت : ۶۰ درصد فوتی‌های تصادفات زیر ۳۰ سال هستند تولید روزانه ۵۵ هزار تن زباله در کشور دستگیری عاملان قتل خانوادگی در فردوسیه شهریار (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) ارتباط پیشرفت سرطان پستان با مصرف روغن‌های پخت‌وپز استفاده بیش از حد از وسایل دیجیتال باعث اختلال خواب و افسردگی می‌شود راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت رمزگشایی از ۴۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد | دستگیری سارقان بام بازار‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | احتمال انتقال هوای غبارآلود از ترکمنستان طی روز جمعه باقلا برای چه افرادی مضر است؟ دم‌نوش‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی عالی برای هر زمان از روز بازنشستگان تأمین اجتماعی: شرایط دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی را تسهیل کنید آیا گلودرد مداوم نشانه ابتلا به سرطان است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ۲ سامانه بارشی در راه ایران خوردنی‌هایی که به کاهش آلرژی کمک می‌کنند افزایش عجیب اضافه‌وزن و چاقی در کشور امروز، آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ | غیرقابل تمدید (۲۱ فروردین) گره ۸۰۰ هزار میلیارد تومانی مناسب سازی مدارس کشور قتل زن جوان به دست همسرش در نور | قاتل اعتراف کرد کشف بیش از ۲ کیلوگرم تریاک از معده قاچاقچیان در خراسان‌شمالی طرح‌های کمیته امداد برای سرمایه‌گذاری در تولید ملی| از آموزش تا ایجاد ۱۳ هزار اشتغال برای مددجویان هیچ پروژه قانونی به نام پتروشیمی میانکاله وجود ندارد
سرخط خبرها

کیمیایی که سرمایه انسانی را شکوفا می‌کند

  • کد خبر: ۱۹۰۳۱۰
  • ۰۱ آبان ۱۴۰۲ - ۰۹:۱۵
کیمیایی که سرمایه انسانی را شکوفا می‌کند
احتمالاً تا به حال تجربه شنیدن این جمله که "نباید اعتماد می‌کردی! " را داشته‌اید؛ جمله‌ای سرزنش‌گونه که نمی‌دانید کدام رفتار اشتباهتان منجر به شنیدن آن شده است. موضوعی که آزردگی و بی‌اعتمادی را در ذهن افراد می‌کارد و نهایتاً به برخی آسیب‌ها در روابط اجتماعی منجر می‌شود، اگر این جمله را هم نشنیده باشید، ترس انجام دادن برخی امور به دلیل عدم اطمینان از نتیجه آن را حتماً تجربه کرده‌اید.
لیلی رحمانی
خبرنگار لیلی رحمانی

به گزارش شهرآرانیوز، چنین مسائل و ناکامی‌هایی بود که پس از سال ۱۹۶۱ میلادی منجر به ایجاد مفهوم سرمایه اجتماعی شد. مفهومی گسترده و دارای اهمیت که برای جامعه به مثابه روغن و چسب است.
منظور از چسب و روغن بودن به عنصر قوام دادن و تسهیل‌گر بودن اشاره دارد که روابط اجتماعی، افراد، نهاد‌ها و... را به مثابه چرخ دنده‌های یک سیستم در کنار یکدیگر قرار داده و همچنین موجب تسهیل کارکرد میان آن‌ها می‌شود.
اگر به مثال ابتدای بحث برگردیم، مفهوم اعتماد به عنوان نخستین وجه سرمایه اجتماعی نمایان می‌شود. اعتمادی که در ادامه آن فرد آرامش خاطر را تجربه کرده و همراهی و همیاری بیشتری را در جامعه از خود نشان می‌دهد.
با این تعریف باید تاکید کرد آنچه در تمام نظریات توسعه مغفول مانده، سرمایه اجتماعی و نتایج آن بر تمامی حوزه‌هاست. مردم کشوری که سرمایه اجتماعی بیشتری دارند، می‌توانند به راحتی در کنار یکدیگر زندگی کرده و بهره‌وری بیشتری را تجربه کنند.
با نگاهی ساده به روابط بین فردی افراد در طول ادوار گذشته در کشور خودمان می‌توان دریافت که سرمایه اجتماعی ما رو به افول است. چنانچه در گذشته افراد با تار سبیل یا وعده‌ای کلامی از تحقق موضوعی یا انجام معامله‌ای مطمئن بودند و در حال حاضر محکم‌ترین مکتوبات قضایی هم نمی‌تواند مانع برخی رفتار‌ها شود.
در واقع باید پا را فراتر از کارکرد مفهوم سرمایه اجتماعی در ایجاد رضایت و آرامش گذاشت و گفت، وجود سرمایه اجتماعی غنی در هر کشوری می‌تواند تولید، سرمایه‌گذاری و در نهایت اقتصاد جوامع را نیز متأثر کند. چنانچه اگر افراد اطمینان بیشتری از سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف داشته باشند، با خیال راحت‌تر گام‌های بزرگ‌تری نیز خواهند برداشت.
در نهایت این چسب کاتالیزگر ارمغانی نیست که به راحتی بتوان آن را به دست آورد. هر جامعه برای تقویت سرمایه اجتماعی خود نیاز به سرمایه‌گذاری‌های کلان در آموزش و پرورش و سایر حوزه‌ها دارد؛ چراکه صرفاً بخشی از مفهوم فوق به روابط میان افراد مرتبط است و شهروندان نیازمند اطمینان به تمامی نهادها، سازمان‌ها و تصمیمات هستند. چنانچه اگر نتوانیم به نهاد‌های فعال اعتماد کنیم، در انتخاب ساده‌ترین و حیاتی‌ترین امور، چون دریافت خدمات پزشکی، مهندسی و خدماتی دچار مشکل شویم. چرا که انتخاب یک پزشک حاذق برای سپردن جان و زندگیتان نیز از اعتماد به نهادی که وی از آن فارغ التحصیل شده است، باز می‌گردد. موضوعی که می‌تواند اهمیت بیشتر سرمایه اجتماعی را در تمامی جوانب زندگی نمایان کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->