درباره یکی از کوچک‌ترین روستا‌های اطراف مشهد قدیم | عطر فراموشی در کوچه‌های «قریه عطار» قلندرشریف: ۹۰ درصد زائران و شهروندان از خدمات شهرداری مشهد رضایت داشته‌اند گزارش ویژه فیفا از دختران فوتسال ایران روابط‌عمومی‌ها؛ بهره‌گیری هنرمندانه از همه ابزار‌ها و شیوه‌های تعامل پیشرفت ۲۸‌ درصدی میان‌گذر جنوبی مشهد نمایشگاه مشهد اینوکس- فاینکس، نقطه عطفی در مسیر جذب سرمایه‌گذاری و تعامل با ارکان بازار مالی احیای تاریخ شهر مشهد، به همت مدیریت شهری کاهش ۴۳ درصدی بارندگی در مشهد نسبت به سال قبل | احتمال جیره‌بندی آب در تابستان دبیر شورای امنیت ملی در دیدار با همتای ارمنی خود: بیگانگان علاقه‌ای به آرامش در منطقه ندارند افزایش ۵ برابری بودجه فرهنگی و ورزشی در مشهد| ۱۱۰ مجموعه ورزشی تا پایان دوره مدیریت شهری احداث می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | از فردا هوا گرم می‌شود پزشکیان در مجمع گفت‌وگوی تهران: اسرائیل حقوق انسان‌ها را نادیده گرفته است | غرب پیام سیاست خارجی دولت چهاردهم را نپذیرفت رکوردشکنی شهرداری مشهد در جذب سرمایه و انتشار اوراق مشارکت | تأمین مالی ۱۸ هزار میلیارد تومانی برای پروژه‌های شهری + فیلم خراسان رضوی، میزبان ۱۰ درصد موزه‌های کشور | گزارش شهرآرانیوز از ظرفیت‌ها و چالش‌های موجود در موزه‌های استان هوا آلوده است؛ شهروندان کلانشهر مشهد اصول خودمراقبتی را رعایت کنند (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) از رونق سرمایه‌گذاری تا تحول شرکت توسعه گردشگری| مدیران شهر از راهکار‌های تسهیل زیارت می‌گویند مشهد، شهر ظرفیت‌های چشمگیر در حوزه گردشگری| خبر‌های خوب از تحول در شرکت توسعه گردشگری شهرداری در راه است+فیلم بازگشایی راست‌گرد چهارم پل نوغان مشهد پس از ۲۰ سال انتظار مدیر منطقه هفت شهرداری مشهدمقدس منصوب شد (۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) ماجرای مخالفت شورای نگهبان با یک مصوبه شورای شهر مشهد چه بود؟
سرخط خبرها

امضای تفاهم‌نامه برای ایجاد شعب حل اختلاف میان دبیرخانه شهر ترمیمی مشهد با دفاتر تسهیل‌گری

  • کد خبر: ۱۹۰۳۵۷
  • ۰۱ آبان ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۵
امضای تفاهم‌نامه برای ایجاد شعب حل اختلاف میان دبیرخانه شهر ترمیمی مشهد با دفاتر تسهیل‌گری
دبیرخانه شهر ترمیمی و سازمان بازآفرینی شهری مشهد، تفاهم‌نامه‌ای برای ایجاد شعب حل اختلاف در دفاتر تسهیلگری شهر مشهد امضا کردند.

به گزارش شهرآرانیوز تفاهم‌نامه مشترک سازمان بازآفرینی شهری شهرداری مشهد و دبیرخانه شهر ترمیمی با هدف توسعه رویکرد و روش‌های ترمیمی در سطح محلات کم برخوردار شهر و با استفاده از ظرفیت دفاتر تسهیلگری امضا شد. با امضای این تفاهم‌نامه و در ما‌ه‌های آینده، شعب شورا‌های حل اختلاف برای رسیدگی و حل‌و‌فصل مشکلات مردم پس از اجرای آزمایشی این طرح در شش محله مشهد در دیگر دفاتر تسهیلگری شهر مشهد مقدس مستقر خواهد شد.

توجه به موضوع‌های اجتماعی

مدیر پروژه شهر ترمیمی شهرداری مشهد در گفتگو با شهرآرا با تأکید بر توجه به زمینه اجتماعی در فعالیت‌های کالبدی گفت: تجربه نشان داده است که در شهر ترمیمی فعالیت‌های شهرداری درحوزه کالبدی بدون توجه به زمینه اجتماعی عقیم است و دفاتر تسهیلگری که به مسائل کالبدی در محلات هدف بازآفرینی می‌پردازند تقریبا از کارشناسان اجتماعی بی‌بهره بودند و بیشتر از مسائل اجتماعی به مسائل اقتصادی و عمرانی توجه داشتند.

ایجاد ۶ شعبه حل اختلاف در دفاتر تسهیلگری

جعفر سروی با اشاره به تفاهم‌نامه سال گذشته دبیرخانه شهر ترمیمی شهرداری مشهد با سازمان بازآفرینی برای ایجاد شعب حل اختلاف در دل دفاتر تسهیلگری افزود: سال ۱۴۰۱ و در راستای توسعه شهر ترمیمی در دفاتر تسهیلگری، شش محله و دفتر به صورت پایلوت انتخاب شدند و بعد از شناسایی کامل جامعه محلی، شعب حل اختلاف در دفاتر تسهیلگری محلات خلج، دروی، امیرآباد، شهید معقول، شهید باهنر و سیس‌آباد ایجاد شد.

تسهیل در حل مشکلات اجتماعی

وی در ادامه از واکنش مثبت مردم این محلات به ایجاد این شعب صحبت کرد و توضیح داد: مدت زیادی از این طرح نگذشته بود که براساس گزارش‌هایِ خود دفاتر، میزان مراجعه به دفاتر برای حل‌وفصل مشکلات محلی در مقایسه با قبل سه برابر بیشتر شد؛ آن هم به این دلیل که احساس کردند دفاتر تسهیلگری و شعب حل اختلاف موجود در آن، محل حل مسائل اجتماعی، غیراجتماعی و حتی کالبدی و اختلافات روز آن‌هاست. سروی ادامه داد: یکی دیگر از مسائلی که باعث افزایش مراجعه مردم شد، این بود که جامعه محلی مستقر در دفاتر از افراد مورد وثوق محلات و نماینده مردم بودند.

همه دفاتر دارای شعب حل اختلاف می‌شوند

مدیر پروژه شهر ترمیمی شهرداری مشهد با بیان اینکه سازمان بازآفرینی به این جمع‌بندی رسیده است که دفاتر تسهیلگری همچنان بخشی از پروژه شهر ترمیمی شهرداری باشند، تصریح کرد: سازمان بازآفرینی شهرداری مشهد پس از دریافت این بازخورد‌های مثبت به این نتیجه رسید که کار سال گذشته را همچنان ادامه بدهد و از آنجایی که مدت تفاهم‌نامه قبلی به پایان رسیده بود، این تفاهم دوباره تمدید و قرار شد تا شعب حل اختلاف در دیگر دفاتر تسهیلگری هم توسعه پیدا کند. سروی تأکید کرد: دفاتر شهر ترمیمی محل رجوع مردم هستند و به راحتی می‌توانند جرایم و تخلفات شهری و مشکلات مردم با دستگاه‌های اجرایی را حل‌وفصل کنند.

کاهش منازعات میان شهروندان

مدیرعامل سازمان بازآفرینی شهرداری مشهد نیز با اشاره به نقش بسیار زیاد و مهم دفاتر تسهیلگری در ارتباط میان مردم و دستگاه‌های اجرایی بیان کرد: استقرار این دفاتر در محلات هدف بازآفرینی و ارتباط نزدیک با شهروندان باعث شده است تا ظرفیت‌های بسیار مناسبی در این دفاتر ایجاد شود که یکی از این ظرفیت‌ها، استقرار شورا‌های حل اختلاف برای کاهش منازعات و اختلافات میان ساکنان و ساکنان با دستگاه‌های اجرایی است.

محمود عبدا... زاده ادامه داد: یازده دفتر تسهیلگری در محلات هدف، وظیفه تدوین و ابلاغ سند توسعه در ۲۶ محله را بر عهده دارند و در فاز اول این طرح در چهار دفتر تسهیلگری با پوشش شش محله، شورا‌های حل اختلاف مستقر شده‌اند که براساس این تفاهم‌نامه در تلاش هستیم تا در ماه‌های آینده این شورا‌ها در قالب دفاتر تسهیلگری شهر مستقر شوند.

وی با تأکید بر تجربه موفق شعب حل اختلاف دفاتر تسهیلگری در کاهش تخلفات و پرونده‌های قضایی توضیح داد: شورا‌های حل اختلاف مستقر در این دفاتر، نقش بسیار مهمی در کاهش تخلفات ساکنان در حوزه شهری و اختلافات میان ساکنان داشتند و براساس تفاهم‌نامه مشترک میان این سازمان و دبیرخانه شهر ترمیمی، دفاتر تسهیلگری مستقر در محلات بازآفرینی حاشیه شهر مشهد در ماجرای کاهش تخلفات و جرایم شهری مشارکت خواهند داشت. اجرای این تفاهم‌نامه مشترک نقش بسیار مهمی در کاهش پرونده‌های قضایی ارجاع شده به دستگاه قضایی دارد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->