رشتخوار خراسان رضوی لرزید ماجرای آلودگی هوای اسلامشهر چه بود؟ واژگونی اتوبوس در محور کرمانشاه کنگاور با ۱۰ مصدوم بر جای گذاشت + ویدئو معاون وزیر اذعان کرد: پرداختی دارو و درمان از جیب مردم بسیار بالاست کمردرد و سردرد شایع‌ترین‌دردها| مصرف زیاد مسکن برای حوزه بهداشت و درمان بار مالی دارد علت دود غلیظ در آسمان ماهشهر اعلام شد شبستری: کلیه بیمارستان‌های مشهد ملزم به پذیرش بیماران اورژانسی با تعرفه دولتی هستند هشدار برف و باران برای پنج استان کشور آیا مدارس و ادارات مشهد فردا (شنبه ۸ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟ شاخص آلودگی هوای اسلامشهر ۵۰۰ شد| توصیه ترک شهر به مردم قاتل خاموش در بجستان خراسان رضوی قربانی گرفت انفجار و آتش سوزی در کوهدشت + جزئیات سهمیه استخدام ۱۲ هزار پرستار در کشور آیا مدارس و ادارات تهران فردا (۸ دی ۱۴۰۳) تعطیل هستند؟ تکذیب تراشیدن موی سر ۱۳۰ دانش آموز ششتمدی برای تنبیه باران و برف در راه خراسان رضوی (۷ دی ۱۴۰۳) مجوز استخدام ۲۴ هزار نفر از کادر درمان صادر شد (۷ دی ۱۴۰۳) پیش‌بینی بارش برف و باران در بیشتر نقاط کشور (۷ دی ۱۴۰۳) پرواز مشهد - نجف ناچار به فرود اضطراری شد| ماجرا چه بود؟ وزیر علوم در مشهد: قطعی برق تحصیل دانشجویان را هم مختل کرده است | باید به دنبال تحصیل و آموزش مجازی دانشجویان باشیم نفقه چیست و به چه کسانی تعلق می‌گیرد؟ انتقال آب از هزارمسجد به مشهد | چالش ادامه‌دار + فیلم واکنش متفاوت وزارت آموزش و پرورش به رقص دانش‌آموزان بابلی زلزله کاشمر در استان خراسان رضوی را لرزاند (۶ دی ۱۴۰۳) مراقبت‌های تغذیه‌ای در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی کمبود یُد چه علائمی دارد؟ بدون تجویز پزشک، دارو مصرف نکنیم؛ حتی یک مسکن ساده نکات ایمنی استفاده از آسانسورها در شرایط احتمالی قطع برق | مراقب سُریدن آسان‌­سُرها باشید فشار مالیاتی از روی پزشکان برداشته می‌شود پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۶ دی ۱۴۰۳) | بهبود کیفیت هوا از اوایل هفته آینده قطع داروی بیماران دیابتی بسیار خطرناک است گلایه مردم از قطعی‌های مکرر برق در حاشیه شهر مشهد | خاموشی‌های نامنظم!
سرخط خبرها

افزایش مالیات دخانیات موجب بازدارندگی می‌شود؟

  • کد خبر: ۱۹۰۵۵۵
  • ۰۲ آبان ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۰
افزایش مالیات دخانیات موجب بازدارندگی می‌شود؟
رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت گفت: اگر مالیات بر بسته محصول دخانی وضع شود فروش نخی سیگار ادامه دارد و این موضوع روی بازدارندگی اثری نخواهد داشت همچنین تبلیغات دخانیات در سیمای خانگی باید ممنوع شود.

به گزارش شهرآرانیوز، بهزاد ولی زاده در خصوص تاثیر افزایش مالیات دخانیات اظهار کرد: نتیجه این موضوع روی قیمت محصولات دخانی است و ما جزء کشور‌هایی هستیم که پایین‌ترین قیمت را داریم و به دلیل اینکه قوانین مالیاتی ما به نحوی نبوده است که روی موضوع پیشگیری که ابزار مؤثری برای کاهش مصرف است تمرکز داشته باشد، از نظر سازمان جهانی بهداشت موضوع مالیات مسأله‌ای کلیدی برای کاهش مصرف دخانیات است.

وی ادامه داد: کشور‌هایی که در این زمینه موفق عمل کرده‌اند سیستم مالیاتی مؤثری دارند و قیمت‌ها را به نحوی بالا برده است که متوسط قیمت جهانی حدود ۴. ۵ دلار است و این رقم در کشور ما زیر نیم دلار است. این مصوبه مجلس که برای برنامه هفتم توسعه به تصویب رسید تا حدودی می‌تواند به ما کمک کند تا موضوع مالیات بر دخانیات ساماندهی شود.

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت گفت: ارقامی که در برنامه درنظر گرفته شده است، ۱۵ درصد برای تولید داخل با نشان ایرانی است و ۲۵ درصد نیز برای برند‌های خارجی در نظر گرفته شده است. این ارقامی نیستند که بر اساس قیمت تمام شده پاکت سیگار یا تنباکو باعث کاهش مصرف شود. اگر پاکت سیگار ایرانی ۲۰ هزار تومان باشد با افزایش مالیات کاهش مصرف چندانی صورت نمی‌گیرد.

وی عنوان کرد: منابعی که از محل مالیات از سیگار به دست می‌آید اگر برای موضوع پیشگری هزینه نشود عملاً نمی‌توانیم‌امیدوار باشیم تا کاهش مصرف رخ دهد. اقدام نمایندگان حامی لسامت قابل تقدیر است و قدمی در راستای کاهش مصرف دخانیات است، اما باید اثربخشی قانون برنامه منوط به اجرای بقیه راهکار‌های کاهش عرضه و مصرف دخانیات است.

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت افزود: مالیات در کشور ما ۲۵ درصد قیمت خرده فروشی است، اما در سایر کشور‌های موفق در مدیریت مصرف دخانیات این رقم ۷۵ درصد است و باید طبق برنامه این فاصله را در قوانین بودجه‌ای کم کنیم. در سال آینده باید در قانون ۱۴۰۳ قوانینی را داشته باشیم تا نرخ مالیات به نرخ مؤثر کاهش مصرف نزدیک شود.

به گفته این مسوول، این منابع باید به حوزه‌های کنترل و پیشگیری مصرف اختصاص داده شود، به حوزه‌هایی نظیر آموزش و پرورش و وزارت ورزش و بهداشت که نقش زیادی در فرهنگسازی و پیشگیری مصرف دخانیات دارند باید توجه بیشتری شود.

وی با بیان اینکه دستگاه‌های مختلف در زمینه کاهش مصرف دخانیات نقش دارند اظهار داشت: اگر مالیات بر بسته محصول دخانی وضع شود فروش نخی سیگار ادامه دارد و این موضوع روی بازدارندگی اثری نخواهد داشت همچنین تبلیغات دخانیات در سیمای خانگی باید ممنوع شود.

ولی زاده تصریح کرد: ما از حمایت نمایندگان بسیار خرسندیم و‌امیدواریم این حمایت‌ها ادامه پیدا کند. امروز شاهد افزایش مصرف دخانیات در گروه جوانان و نوجوانان هستیم و باید قوانین به گونه‌ای تصویب و اجرا شوند تا خرید دخانیات برای نوجوانان میسر نشود.

به گفته وی، بر اساس ضوابط در قوانین بودجه‌ای کشور مالیات دریافتی از دخانیات به محل‌هایی که قانون تصویب کرده بود می‌رفت و ما در وزارت بهداشت درآمدی از این محل نداشتیم و عمده دخانیات که در قانون ارزش افزوده وجود دارد مستقیم به وزارت کشور منتقل می‌شود و در شهرداری و دهیاری هزینه می‌شود که البته سیاست‌هایی را از طرف شورای عالی سلامت به وزارت کشور ارایه دادیم و لازمه آن این است که بودجه‌ای که از محل دخانیات است نشاندار باشد و برای موضوع کنترل و پیشگیری مصرف دخانیات صرف شود.

وی زاده تاکید کرد: درآمد حاصل از دخانیات باید نشاندار باشد و با اولویت مناطق محروم صرف پیشگیری از مصرف دخانیات شود و اینجا باید سازمان‌های نظارتی نظارت کافی داشته باشند و تا این درآمد در محل‌های دیگر هزینه نشود.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->