گزینه تصدی وزارت اقتصاد و امور دارایی مشخص شد | آیا علی طیب‌نیا وزیر می‌شود؟ مشاور وزیر امور خارجه ایران: پیروز مذاکرات مسقط، مردم و نظام جمهوری اسلامی خواهند بود عراقچی و هیئت همراه وارد مسقط شدند (۲۳ فروردین ۱۴۰۴) + فیلم نظر هوش مصنوعی در خصوص مذاکرات ایران و آمریکا تیم مذاکره‌کننده ایران به ریاست سیدعباس عراقچی عازم عمان شد حمله پهپادی یمنی‌ها به ۲ هدف در تل‌آویو (۲۲ فروردین ۱۴۰۴) پیامد حمله آمریکا به ایران تا اوکراین و تایوان کشیده می‌شود بمباران در پایتخت یمن ارتش رژیم صهیونیستی ادعا کرد: رفح به طور کامل در محاصره است پایان مذاکرات ۴.۵ ساعته پوتین و فرستاده ترامپ پیش‌بینی سیمپسون‌ها درباه ترور ترامپ تکذیب شد کاخ سفید مدعی شد: دیدار ایران و آمریکا مستقیم است رژیم صهیونیستی در یک قدمی سقوط سازمان ملل: هدایت مسایل هسته‌ای ایران را آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برعهده دارد رئیس مجمع نمایندگان استان خراسان رضوی در گفت‌و‌گو با شهرآرانیوز، پاسخ داد: چرا مذاکره مستقیم بین ایران و آمریکا رد شد؟ ادعای تکراری آمریکا درباره اعمال محدودیت فروش نفت ایران آمار شهدای جنگ غزه به ۵۰ هزار و ۹۱۲ نفر رسید (۲۲ فروردین ۱۴۰۴) دیدار ویتکاف، فرستاده ترامپ با پوتین افزون بر ۱۰۰ نفر در سیل اخیر هند و نپال جان باختند (۲۲ فروردین ۱۴۰۴) حمله موشکی و پهپادی یمن به ناو هواپیمابر آمریکایی (۲۲ فروردین ۱۴۰۴) جزئیاتی جدید از شیوه مذاکره غیرمستقیم ایران و آمریکا در مسقط عمان سازمان ملل: کوچ اجباری فلسطینی‌ها جنایت علیه بشریت است تماس تلفنی مسعود پزشکیان با همتای عراقی | رابطه با عراق یکی از مهمترین عرصه‌های روابط خارجی ایران است سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: احتمال ادامه یافتن مذاکرات را رد نمی‌کنیم ویدئو | راهپیمایی مردم مشهد در محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه آیت‌الله علم‌الهدی: مذاکره با آمریکا، خلاف غرور ملی است | بدعهدی آمریکا، تجربه ۷۰ سال عمر سیاسی ملت ایران رویترز: آمریکا، اروپا را در جریان مذاکرات با ایران قرار نداده است ترامپ: نیازی به ایلان ماسک ندارم
سرخط خبرها

سازمان ملل: اسرائیل در حال ویران کردن اقتصاد غزه است

  • کد خبر: ۱۹۱۰۴۳
  • ۰۵ آبان ۱۴۰۲ - ۱۵:۵۲
سازمان ملل: اسرائیل در حال ویران کردن اقتصاد غزه است
سازمان کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل متحد (آنکتاد) در گزارشی هشدار داد که رژیم صهیونیستی با محاصره شدید نوار غزه در حال نابودی اقتصاد این منطقه است.

به گزارش شهرآرانیوز، سازمان کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل متحد (آنکتاد) روز چهارشنبه در گزارشی هشدار داد که محاصره نوار غزه توسط رژیم صهیونیستی که از سال ۲۰۰۷ شروع شد، منجر به کاهش قابل توجه تولید ناخالص داخلی سرانه واقعی و افزایش شدید بیکاری و فقر در غزه شده است.

بر اساس این گزارش، در دوره ۲۰۰۶ تا ۲۰۲۲، جمعیت غزه ۶۱ درصد افزایش یافته، اما تولید ناخالص داخلی این منطقه تنها ۱.۱ درصد رشد داشته و تولید ناخالص داخلی سرانه واقعی آن ۲۷ درصد کاهش یافته و از ۱۹۹۴ دلار در سال ۲۰۰۶ به ۱۲۵۷ دلار در سال ۲۰۲۲ رسیده است. این رقم برای کرانه باختری به ترتیب ۲۹۲۳ و ۴۴۵۸ دلار بوده است.

آنکتاد در گزارش خود افزود: در همان دوره، واگرایی منطقه‌ای در شرایط زندگی افزایش یافت، چرا که سهم غزه در اقتصاد فلسطین از ۳۱ درصد به ۱۷.۴ درصد کاهش یافت.

علاوه بر این، در همین دوره، نیروی کار ۱۱۲ درصد و تعداد افراد بیکار ۱۵۷ درصد افزایش یافت و بیکاری از ۳۴.۸ درصد به ۴۵.۳ درصد رسید که یکی از بالاترین سطوح در جهان محسوب می‌شود.

در گزارش این سازمان همچنین آمده است: رشد جمعیت و نیروی کار و کمبود شغل منجر به ایجاد نسل‌های سوخته از کارگران فقیر و فاقد مهارت شده است.

غزه در زمان تأسیس تشکیلات خودگردان ملی فلسطین در سال ۱۹۹۴ تقریباً از استاندارد‌های زندگی مشابه کرانه باختری برخوردار بود و نسبت سرانه تولید ناخالص داخلی آن به کرانه باختری ۹۷ درصد بود.

این نسبت با شروع محدودیت‌ها و تعطیلی‌ها در سال ۲۰۰۷ به ۴۴ درصد کاهش یافت و در سال ۲۰۲۱ به ۲۷.۷ درصد به پایین‌ترین حد خود رسید.

این گزارش خاطرنشان می‌کند که اقتصاد غزه به دلیل محدودیت‌های جابه‌جایی، دسترسی محدود به مواد اولیه وارداتی، تخریب پایه‌های تولیدی و جدایی از بازار‌های داخلی و جهانی، دچار انحراف ساختاری قابل توجهی شده است.

این شرایط سهم کشاورزی و تولید این منطقه در اقتصاد را از ۳۲ درصد در سال ۱۹۹۵ به ۱۷.۶ درصد در سال ۲۰۲۲ کاهش داده است.

سازمان آنکتاد افزود: خسارات وارد شده ناشی از اشغال (سرزمین‌های فلسطین) از چندین مسیر دیگر به همه بخش‌های اقتصاد سرایت کرده است که برجسته‌ترین آن‌ها از بین رفتن زمین و منابع طبیعی برای سکونتگاه‌ها و ممنوعیت یا محدودیت‌های وارداتی برای برخی از فناوری‌ها و مواد اولیه فهرست شده به عنوان کالا‌های دارای استفاده دوگانه است.

بر اساس این گزارش، جلوگیری از حمل و نقل عادی در غزه که هزینه‌های تولید، مبادلات و تجارت را بالا می‌برد و در نتیجه رقابت تمام تولیدکنندگان فلسطینی را از بین می‌برد، نیز از این خسارات محسوب می‌شود.

آنکتاد پیش بینی کرد که چشم انداز اقتصادی این منطقه محاصره شده ضعیف است و از "محدودیت‌های مربوط به اشغال" به عنوان مانع اصلی توسعه اقتصادی در سرزمین فلسطین یاد کرد.

صندوق بین المللی پول تخمین زد که تأثیر کاهش محدودیت‌های مربوط به اشغالگری اسرائیل حدود سه برابر بیشتر از تأثیر بهبود فضای تجاری فلسطین، برق و تامین آب خواهد بود.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->