مصرف بیش از ۶۳ هزار مگاوات برق در روز ۲۹ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ قیمت امروز طلا، سکه و ارز (۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) افت شاخص بورس در معاملات امروز (سه‌شنبه، ۳۰ اردیبهشت‌ ۱۴۰۴) اعلام ۱۰ عامل رسوب کالا توسط گمرک جزئیات نحوه محاسبه پلکانی قبض برق گسترش ﻫﻤﮑﺎﺭﯼ‌ﻫﺎﯼ ایران و ترکمنستان در زمینه نفت و گاز شرایط دریافت وام ۴ میلیارد تومانی مشاغل خانگی چیست؟ تأکید بر ضرورت تسریع در تکمیل خط سوم انتقال برق مشهد - ماری دستور سرپرست وزارت اقتصاد برای پرداخت یکپارچه حقوق کارمندان تا یکم هر ماه هدف‌گذاری برای جذب ۱۰ همت سرمایه‌گذاری در شهرداری‌های خراسان رضوی | عرضه بسته‌های ویژه جذب سرمایه در نمایشگاه مشهدفاینکس خراسان رضوی، در نبرد با آفت سن گندم | بیش از ۱۵۳ هزار هکتار از مزارع غلات استان، سم‌پاشی شد دلایل کمبود برنج خارجی در بازار مشهد | برنج پاکستانی کمیاب شد راه دشوار خانه دارشدن پیش‌بینی قیمت طلا و سکه (سه‌شنبه، ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) افزایش نرخ ارز چه تأثیری بر قیمت لاستیک خودرو داشت؟ | واردات بی‌رویه تایر‌های چینی، مانع بزرگ حمایت از تولید داخل پیش بینی بورس (سه شنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴)| بازار قرمز می‌ماند؟ پیش‌بینی قیمت دلار (سه‌شنبه، ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) نرخ ارز کالاهای اساسی رسماً به ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان برگشت خشکسالی، تولید گیاهان دارویی خراسان رضوی را تهدید می‌کند قطعی منظم برق شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی سرخس: سرمایه‌گذار اماراتی به تعهد خود عمل کند مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی: پیگیر مطالبات به‌حق نانوایان هستیم متخلفان بازار ارز و شبکه توزیع آرد نقره‌داغ شدند | ۴۱.۵ میلیارد تومان، جریمه دو شرکت متخلف در خراسان رضوی ظرفیت‌های نمایشگاه اینوکس-فاینکس | رویدادی برای جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی ثبت رکورد جدید در صادرات محصولات چاپی | درآمدزایی ۴.۵ هزار میلیارد تومانی محصولات چاپی برای خراسان رضوی آیا مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی از امروز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) شارژ می‌شود؟ + جزئیات فرماندار مشهد برای رفع کمبود برنج پاکستانی در شهر به وزارت جهاد کشاورزی رفت قیمت طلای جهانی امروز (دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد سامانه یکپارچه وصول حق بیمه و مالیات ایجاد می‌شود
سرخط خبرها

فاجعه آب لیمو‌های دست ساز

  • کد خبر: ۱۹۳۴۳
  • ۱۱ اسفند ۱۳۹۸ - ۰۹:۱۴
فاجعه آب لیمو‌های دست ساز
یک کارگاه غیرمجاز تولید آب‌لیمو که از وضعیت این روز‌های کرونا سوء استفاده می‌کرد، در مشهد پلمب شد
یادتان هست در گزارش «تب کرونا قیمت میوه را بالا برد» گفته بودیم که با وجود اینکه لیموترش به کیلویی ۳۰ تا ۳۵ هزار تومان رسیده، آب‌لیمو‌های یک‌لیتری با قیمت ۲۸ هزار تومان در حال توزیع است. قیمت‌ها غیرطبیعی بودند و همین مسئله سبب شده بود تا در خلوص آن‌ها تردید کنیم. با‌این‌حال روز گذشته کشف یک کارگاه غیرمجاز فراوری و توزیع آب‌لیمو در خیابان مطهری شمالی مشهد سبب شد تا تردید‌های ما به یقین تبدیل شود.

توزیع لیموترش‌های توقیفی
بارگیری لیمو‌های توقیفی کارگاه غیرمجاز برای عرضه در بازار، اولین نکته‌ای است که در بدو ورود توجه ما را جلب می‌کند. این روز‌ها بازار لیموترش حسابی داغ شده است، همین مسئله سبب شد تا بازرسان اصناف بعد از کشف ۷۵۰۰ کیلو لیموترش بلافاصله با قاضی تعزیرات تماس بگیرند و مجوز توزیع آن‌ها را درخواست کنند.
محسن مقدس، کارشناس بازرسی اتاق اصناف مشهد، به ما می‌گوید هرچند نیاز بازار مشهد بیشتر از این هاست، اما توزیع همین‌ها خط و نشانی برای بقیه هم هست که تصور نکنند می‌توانند هرکاری که بخواهند در بازار انجام دهند. او توضیح می‌دهد که این‌لیمو‌ها با احتساب سود ۲۰ درصد در بازار به قیمت ۲۳ هزار تومان عرضه می‌شوند، قیمتی که باز هم حداقل کیلویی ۱۰ هزار تومان ارزان‌تر از شهر است.
وارد که می‌شویم، فضا به هر‌چیز شبیه است به غیر از کارگاهی که بخواهد محصولی در ارتباط مستقیم با بهداشت مردم تولید و عرضه کند. کثیفی از سر و روی کارگاه می‌بارد. برای خالی نبودن عریضه سینک ظرف‌شویی را در کارگاه نصب کرده‌اند. هرچند با وضعیت بهداشتی‌ای که دارد، اگر همین را هم نصب نمی‌کردند بهتر بود. در طبقه پایین که انبار است کارتن‌ها به شکل نامناسب و بدون تهویه در کنار سرویس بهداشتی چیده شده‌اند، محصولاتی که فضا نشان می‌دهد تا چند ساعت پیش در حال بسته‌بندی و عرضه به بازار بوده‌اند.
همچنان که در حال رصد فضا هستیم، جوادی، کارشناس اداره بهداشت، تند‌تند در حال صورت‌برداری آب‌لیمو‌ها و آب‌غوره‌هاست. کارشناس بهداشت اشاره‌ای به آب‌لیمو‌های بدون برچسب می‌کند و از مالک می‌پرسد، این‌ها که نه نام دارد و نه نشان. از کجا آن‌ها را خریداری کرده‌اید؟ مالک کارگاه مدعی است که این‌ها را به صورت ۲۰ لیتری خریداری و بعد در ظروف یک‌لیتری توزیع می‌کند. این جواب قانع‌کننده نیست. این را کارشناس بهداشت می‌گوید و تأکید می‌کند که به دلیل بی‌نام‌و‌نشان بودن آب‌غوره‌ها، همه آن‌ها معدوم می‌شوند. از این کارگاه غیرمجاز ۲۰۰ لیتر آب‌غوره و ۱۵۰ لیتر آب‌لیموی غیرمجاز کشف شد. اما فروشنده بازهم زیر بار نمی‌رود و همچنان تأکید می‌کند که تنها تخلف او ارزان‌فروشی است. او می‌گوید اصلا اشتباه کردم که از شیراز بار آوردم تا به مردم ارزان بفروشم. باید می‌رفتم و از همان میدان‌بار لیموترش می‌خریدم تا امروز دچار این مشکلات نشوم. این‌بار کارشناس بازرسی اتاق اصناف مشهد است که جواب او را می‌دهد. ارزان فروشی؟ لیموترش‌های کپ‌زده را به مردم می‌فروشی و اسمش را گذاشته‌ای ارزان‌فروشی؟

سود ۵۰۰ درصدی متخلفان
مشکلات بهداشتی فقط بخش کوچکی از تخلفات این کارگاه است.
به گفته بازرس اتاق اصناف مشهد این واحد ۵.۵ تن لیموترش را به قیمت کیلویی ۱۸ هزار تومان از شیراز خریداری کرده است، لیمویی که اکنون با قیمت ۳۵ هزار تومان در حال عرضه است.
این درحالی است که با احتساب سود مجاز باید ۲۳ هزار تومان عرضه می‌شد. مخلوط کردن لیموترش‌های بی‌کیفیت با لیمو‌های خوب تخلف دیگر این واحد است. ظاهرا مالک این کارگاه ۳۴۰ کیلوگرم لیموترش به قیمت ۲۰۰۰ تومان از شیراز خریداری کرده و آن‌ها را با مخلوط کردن با لیمو‌های باکیفیت به مردم می‌فروخته است. آب‌لیموگیری با لیمو‌های بی‌کیفیت را هم اگر به تخلفات این کارگاه اضافه کنید به گفته مقدسی حاشیه سودش به ۵۰۰ درصد می‌رسد.
وی با تأکید بر اینکه شهروندان از فروشگاه‌های مجاز و مطمئن آب‌لیمو طبیعی خریداری کنند، می‌گوید: شهروندان تصور می‌کنند که اگر جلوی آن‌ها آب‌لیمو گرفته شود، محصول مطمئن است، اما برخی از واحد‌ها از قبل مقداری آب‌لیموی صنعتی داخل دستگاه خود می‌ریزند، سپس با مخلوط کردن آب‌لیموی طبیعی و صنعتی آن را به مشتریان می‌فروشند. در پایان مقدسی شماره پیامک ۳۰۰۰۱۳۴۱۲۴ و شماره تلفن ۳۱۷۳۰ را برای دریافت گزارش‌های مردمی بیان و اضافه می‌کند: افزایش تقاضا برای آب‌لیمو بازار متقلبان را داغ کرده است. از شهروندان می‌خواهیم تا موارد تخلف را به ما گزارش دهند تا سریعا برخورد شود.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->