اختتامیه بیست‌وششمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی خراسان رضوی برگزار شد همه چیز درباره فصل دوم بازی مرکب ( اسکوییدگیم ) + بازیگران و تریلر و خلاصه داستان هوش مصنوعی باید در خدمت هنر باشد | گفت‌و‌گو با علیرضا بهدانی، هنرمند برجسته خراسانی هوران؛ اولین رویداد گفت‌و‌گو محور بانوان رسانه در مشهد| حضور بیش از ۵۰ صاحب‌نظر در حوزه زنان+ویدئو نگاهی به آثاری که با شروع زمستان در سینما‌های کشور اکران می‌شوند شهر‌های مزین به کتاب | معرفی چند شهرِ کتاب در جهان که هرکدام می‌تواند الگویی برای شهرهای ما باشد معرفی اعضای کارگروه حقوقی معاونت هنری وزارت ارشاد + اسامی واکنش علی شادمان، بازیگر سینما و تلویزیون، به رفع فیلترینگ + عکس چرا فیلم علی حاتمی پوستر فجر شد؟ صفحه نخست روزنامه‌های کشور - پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ فیلم‌های آخرهفته تلویزیون (۶ و ۷ دی ۱۴۰۳) + زمان پخش و خلاصه داستان پوستر چهل و سومین جشنواره فیلم فجر را ببینید + عکس «فراهان» با نوای اصیل ایرانی در مشهد روی صحنه می‌رود گلایه‌های پوران درخشنده از بی‌توجهی‌ها استادی که فروتنانه هنرجو بود | درباره مرحوم بشیر محدثی‌فر، نقاش تصاویر شهدا پاییدن یک ذهن مالیخولیایی | نگاهی به فیلم «تعارض»، اثر محمدرضا لطفی «ناتوردشت» با بازی حجازی‌فر و مولویان در تدارک فیلم فجر
سرخط خبرها

کارگردان پرفورمنس «گُم»: تئاتر فیزیکال در کشور کم‌رنگ است

  • کد خبر: ۱۹۳۴۸۲
  • ۱۸ آبان ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۸
کارگردان پرفورمنس «گُم»: تئاتر فیزیکال در کشور کم‌رنگ است
کارگردان تئاتر «گُم» گفت: سبک تئاتر فیزیکال و پرفورمنس به دلیل اینکه جدید است و در کشور به آن کم پرداخته شده مخاطب از آن استقبال می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز، نزدیک به ۱۶ سال است کار حرفه‌ای خود را شروع کرده است. از همان ابتدا در حوزه فضای تئاتر فیزیکال و پرفورمنس فعالیت کرده است که به اعتقاد او این قالب در مشهد تا چند سال پیش گمنام بوده و هنوز هم به آن کم پرداخته می‌شود. احسان دبیر، کارگردان تئاتر «گُم» است که با قالب فیزیکال ساخته شده و اثرش به سی‌وسومین جشنواره تئاتر خراسان رضوی راه یافته است و امیدش به راهیابی به جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر بالاست. در ادامه گفت‌وگوی کوتاه ما را با احسان دبیر بخوانید.

احسان دبیر در خصوص نمایش «گُم» گفت: نزدیک به یک سال است کار شروع شده، اما به دلیل اینکه گروه اول به دلایلی حذف شد نتوانستیم تمرین‌ها را با آن تیم ادامه دهیم و مجبور شدیم گروه جدید را جایگزین کنیم، از این رو کار ما یک سال به طول انجامید.

دبیر با بیان این مطلب که پیش از حضور در جشنواره، اردیبهشت ماه سال جاری در تماشاخانه شمایل کار را روی صحنه بردند و مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت، افزود: سبک تئاتر فیزیکال و پرفورمنس به دلیل اینکه جدید است و در کشور به آن کم پراخته شده مخاطب از آن استقبال کرد. هدفم این بود که مردم با این سبک بیشتر آشنا شوند.

این کارگردان مشهدی در خصوص اثرش گفت: موضوع نمایش «گُم» مربوط به شخصیتی است که معشوقه خود را از دست می‌دهد و به دلیل فراموشی که به آن دست داده نمی‌تواند آن را پیدا کند.

احسان دبیر ادامه داد: این نمایش با سبک پرفورمنس و بدون هیچ دیالوگی روی صحنه رفته است و داستان را بدن بازیگر روایت می‌کند و تمام اتفاقاتی که روی صحنه می‌افتد داخل ذهن شخصیت نمایش است و مخاطب ذهن این شخصیت را می‌بیند.

دبیر تاکید کرد: داستان به این گونه است که به شخصیت اصلی یادآوری می‌شود محبوبش را کجا از دست داده، اما یادش نمی‌آید چه اتفاقاتی افتاده است و هربار به نقطه شروع برمی‌گردد و مخاطب در ذهن خود درگیر یافتن راه حلی برای یافتن معشوقه‌اش است. در واقع «گُم» درون‌مایه روانشناختی دارد و تکرار روزمرگی‌ها را به نمایش می‌گذارد.

وی بیان کرد: تمامی مفاهیم با ترکیب موسیقی و بازی بدن به مخاطب منتقل می‌شود به طوری که مخاطب به خوبی متوجه آن می‌شود، اما در عین حال به دلیل قالب کار، هر مخاطب برداشت خود را از روند نمایش خواهد داشت و همین مسئله باعث جذابیت قالب پرفورمنس شده است.

کارگردان پرفورمنس «گُم» که امیدوار به حضورش در جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر است، گفت: با توجه به سابقه‌ای که در آثارم دارم می‌توانم بگویم جزو آثار قوی است و امید داریم به مرحله بعد راه پیدا کنیم و این هدف را در همه تیم به وجود آوردم.

احسان دبیر افزود: همیشه به اعضای تیم خود گفته‌‌ام هیچ وقت نگاهشان سطحی نباشد و جشنواره استانی را هدف غایی‌شان قرار ندهند و تلاش کنند در جشنواره ملی و بین‌المللی شرکت کنند.

دبیر با بیان این مطلب که نگاه جهانی به اثر «گُم» دارد بیان کرد: سبک اجرایی این اثر متفاوت است و چون استفاده از زبان بدن محور آن است و دیالوگی در طول نمایش وجود ندارد می‌تواند در جشنواره‌های بین‌المللی و خارجی رقابت کند.

گفتنی است نمایش «گُم» به کارگردانی احسان دبیر در سی‌وسومین جشنواره تئاتر خراسان رضوی، ۲۲ آبان ماه ۱۴۰۲ ساعت ۱۸ در سالن اصلی تئاتر شهر به نمایش درخواهد آمد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->