پیش فروش دو محصول سایپا ویژه دی ماه ۱۴۰۳ اعلام شد + شرایط و قیمت وزیر نیرو خبر داد: کسری گاز در مناطق سردسیر ایران چه تعداد واحد نیروگاهی از مدار خارج شده است؟ تأمین ارز واردات کالا‌های اساسی و دارو از مرز ۱۱ میلیارد دلار گذشت نیروگاه برق ری از مدار تولید خارج شد | اتمام ذخیره گازوئیل قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۶ دی ۱۴۰۳) | رشد ۷۵ میلیونی چانگان قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۶ دی ۱۴۰۳) | قیمت کراس اوور ایران خودرو مشخص شد رشد بیش از یک‌ میلیون تومانی قیمت سکه و ۱۱۴ هزار تومانی قیمت طلا طی یک روز در مشهد (۶ دی ۱۴۰۳) ارزان‌ترین موبایل‌های آیفون چند؟ (۶ دی ۱۴۰۳) نرخ امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۶ دی ۱۴۰۳) | طلا به گرمی ۵ میلیون و ۸۰ هزار تومان رسید توزیع گوشت قرمز رایگان برای خانواده‌های کم برخوردار + جزئیات گزارش ۴ ماهه نهضت ملی مسکن منتشر شد خسارت قطعی چندساعته برق به ۲۲ کارخانه سیمانی کشور | توقف تولید سیمان در تهران و خراسان ملک در این منطقه گران خواهد شد کارخانه تولید کاغذ سنگی در فاروج خراسان‌شمالی با حضور وزیر نیرو افتتاح شد (۶ دی ۱۴۰۳) سوختگیری بنزین با کارت بانکی از سال ۱۴۰۴ بررسی وضعیت احداث پروژه آزادراه حرم تا حرم در دستورکار شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی جدول قیمت سکه‌های پارسیان (۶ دی ۱۴۰۳) | سکه پارسیان در آستانه ۸ میلیونی شدن! اعترافات قاتل در بازسازی صحنه جرم: مقتول سال‌ها بازی‌ام داده بود سود مرحله جدید سهام عدالت چقدر است و چه زمانی واریز می‌شود؟ قیمت سکه‌های ضرب ۸۶ حراج مرکز مبادله چقدر است؟ آیا ثبات به بازار ارز برمی‌گردد؟ (۶ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد اعلام شد (۶ دی ۱۴۰۳) | بادمجان ۱۵ تا ۲۵ هزار تومان کارگران چطور مالیات‌های مازاد بر حقوق را پس‌ بگیرند؟ سازندگان توان فروش و ساخت مسکن را ندارند سرپرست مدیریت روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان منطقه آزاد کیش منصوب شد وزیر نیرو: هزینه تولید هر کیلووات ساعت برق ۸ هزار تومان است پیش بینی قیمت سکه و طلا (پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

امکان واردات برخی ماشین‌آلات معدنی برای فعالان اقتصادی خراسان رضوی وجود ندارد

  • کد خبر: ۱۹۵۹۲۵
  • ۰۱ آذر ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۵
امکان واردات برخی ماشین‌آلات معدنی برای فعالان اقتصادی خراسان رضوی وجود ندارد
دبیر کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی خراسان‌رضوی نیز اظهار کرد: بیشتر معادن خراسان‌رضوی جزو معادن متوسط و کوچک‌مقیاس هستند و در تأمین ماشین‌آلات و تجهیزاتشان دچار مشکل‌اند.

جزایری | شهرآرانیوز رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی خراسان‌رضوی گفت: به‌واسطه قوانین و دستورالعمل‌های خلق‌الساعه و گاهی وجود ناهماهنگی بین دستگاه‌های دولتی، دسترسی به تجهیزات و دانش روز برای فعالان بخش معدن با مشکل‌های بی‌شماری همراه است و به همین دلیل امروز شاهد ضعف‌های بسیاری در عرصه فعالیت‌های معدنی از اکتشاف تا استخراج و فراوری هستیم.

غلامرضا نازپرور در گفتگو با شهرآرا با تأکید بر ضرورت تهیه فهرستی (چک‌لیستی) از تجهیزات معدنی لازم برای استان گفت: با تدوین چنین فهرستی، معدن‌دار و بهره‌بردار معدنی برای واردات دستگاه با مشکلات کمتری روبه‌رو خواهند شد. معتقدیم در سایه همکاری گمرک و کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی خراسان‌رضوی می‌توان این چک‌لیست را تهیه کرد. همچنین پیشنهاد می‌کنیم دوره‌ای آموزشی با همراهی گمرک درباره واردات ماشین‌آلات معدنی برای معدن‌کاران استان برگزار شود.

وی افزود: ۹۰ درصد معادن خراسان‌رضوی کوچک و متوسط‌مقیاس هستند و به ماشین‌آلات کوچک نیاز دارند، اما تولیدکننده‌های داخلی در این عرصه پاسخگوی این نیاز نیستند و ناگزیر به واردات این تجهیزات هستیم. نازپرور به موضوع ظرفیت واحد‌های معدنی استان برای فراوری مواد خام معدنی افغانستان اشاره و اظهار کرد: باید از ظرفیت این واحد‌ها در کنار منابع عظیمی که در افغانستان وجود دارد، در راستای رشد بخش معدن و ایجاد ارزش افزوده استفاده کنیم. سیاست‌گذاری در این عرصه باید به گونه‌ای باشد که از منابع عظیم همسایه شرقی کشورمان که دارای زبان و مشترکات دیگر با ماست، بیش از چینی‌ها یا ترک‌ها استفاده کنیم.

دبیر کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی خراسان‌رضوی نیز اظهار کرد: بیشتر معادن خراسان‌رضوی جزو معادن متوسط و کوچک‌مقیاس هستند و در تأمین ماشین‌آلات و تجهیزاتشان دچار مشکل‌اند. گاهی شاهد این هستیم که قوانین موجود در این بخش پیاپی در حال تغییر است.

عماد رجحانی با بیان اینکه به نام حمایت از تولیدکنندگان داخلی تجهیزات، امکان واردات برخی ماشین‌آلات معدنی وجود ندارد، بیان کرد: چنانچه تولید داخلی این توان را داشته باشد که با امکانات در دسترس دیگر رقابت کند، نیازی به این قبیل حمایت‌ها نیست، اما متأسفانه حتی ظرفیت اسمی تولید ماشین‌آلات نیاز به این تجهیزات را پاسخ نمی‌دهد و درنتیجه، پایه تولید مواد خام دچار مشکل می‌شود.

واردات ماشین‌آلات معدنی

همچنین ناظر گمرکات خراسان‌رضوی با اشاره به دو نوع واردات در کشور با عناوین «قطعی» و «موقت» گفت: واردات موقت شامل برخی ابزار‌ها، کالا‌ها و ماشین‌آلات می‌شود و این اقلام هم‌اکنون مشخص است. در بحث ماشین‌آلات معدنی نیز با توجه به بخش‌نامه‌های گمرک ایران، می‌توان هر دو نوع ترخیص قطعی و موقت را در دستورکار داشت. جواد جعفری افزود: ماشین‌آلات معدنی تا حداکثر پنج‌سال‌ساخت را می‌توان به‌عنوان ترخیص قطعی وارد کرد و بر اساس سال ساخت، برخی تخفیفات اعمال می‌شود.

ناظر گمرکات خراسان‌رضوی تصریح کرد: برخی ماشین‌آلات به روش ورود موقت وارد کشور می‌شوند که در این روش محدودیت سال ساخت وجود ندارد و افراد دارای پروانه بهره‌برداری معادن می‌توانند از این روش استفاده کنند. این ورود موقت را می‌توان به مدت یک تا دو سال تمدید کرد و پس از دو سال، در صورت وجود شرایط ترخیص قطعی ازجمله اینکه کمتر از پنج‌سال ساخت باشد، می‌توان کالا را به‌صورت قطعی وارد کرد.

جعفری ادامه داد: در روش ورود موقت تجهیزات و ماشین‌آلات معدنی، معدن‌کاران درگیر بوروکراسی سازمان‌های گوناگون نمی‌شوند. در بحث واردات با ترخیص قطعی نیز در صورت مهیابودن همه مجوز‌ها از سازمان‌هایی مانند صمت و استاندارد و پرداخت حقوق گمرکی به‌صورت ضمانت یا نقد، ترخیص کالا و تشریفات گمرکی ظرف ۲۴ ساعت انجام می‌‍‌شود. ناظر گمرکات خراسان‌رضوی در پاسخ به اینکه آیا می‌توان با قرارداد پیمانکاری، واردات موقت انجام داد، اظهار کرد: طبق دستورالعمل‌ها، واردات موقت فقط برای فرد دارای پروانه بهره‌برداری انجام می‌شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->