حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی
سرخط خبرها

ثبت جهانی توس به کجا رسید؟

  • کد خبر: ۱۹۶۰۱۳
  • ۰۱ آذر ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۳
ثبت جهانی توس به کجا رسید؟
مدیرکل میراث‌فرهنگی‌خراسان رضوی گفت: مهمترین اقدام در راستای ثبت جهانی توس آماده شدن طرح تفصیلی محدوده تاریخی توس است که این مهم قراردادش در اردیبهشت ماه با کارفرمایی اداره کل راه و شهرسازی بسته شده و یک سال زمان اجرا دارد.

به گزارش شهرآرانیوز بحث ثبت جهانی توس یکی از موضوعاتی است که سال‌هاست در میراث فرهنگی خراسان رضوی و به مراتب در وزارت میراث فرهنگی در حال پیگیری است، اما در طی این سال‌ها به دلیل وجود موانع ساختاری که در این منطقه وجود داشت بحث ثبت جهانی آن به تعویق افتاد یکی از مهمترین این موانع وجود معادن غیر مجاز در این منطقه بود که با پیگیری‌های مختلف این معادن تعطیل شد.

از طرفی طرح تفصیلی این منطقه تاریخی باید آماده می‌شد که سال‌ها زمان برد و به گفته مسئولین میراث فرهنگی و شهرداری طرح تفصیلی این منطقه با سختگیری‌های ویژه و حساسیت انجام شده است و طرح ویژه پهنه تاریخی و فرهنگی توس در ۳۶۰ هکتار تهیه شده است و علی رقم فعالیت‌هایی که طی سال‌های گذشته صورت گرفته است، اما همچنان ثبت منطقه تاریخی توس در هاله‌ای از ابهام است.

سید جواد موسوی در خصوص مراحل ثبت جهانی آرامگاه فردوسی اظهارداشت: مهمترین اقدام در راستای ثبت جهانی توس آماده شدن طرح تفصیلی محدوده تاریخی توس است که این مهم قراردادش در اردیبهشت ماه با کارفرمایی اداره کل راه و شهرسازی بسته شده و یک سال زمان اجرا دارد.

وی ادامه داد: موضوع دیگری که در دست اقدام و پیگیری است، تشکیل شورای عالی احیای توس بوده که همچنان پیگیری لازم را انجام می‌دهیم تا این شورا تشکیل و تصمیمات لازم را مصوب کند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی گفت: پایگاه میراث ملی منظر توس نیز طی یک سال اخیر کل اطلاعات لازم برای ثبت جهانی را جمع آوری کرده و آن‌ها را در قالب چهارچوب‌هایی که سازمان جهانی لازم دارد مرتب و در حال رفع نواقص پرونده هستند.

موسوی خاطر نشان کرد: ساخت و ساز‌های غیر مجاز بزرگترین مشکل پیش رو در محدوده توس است که متاسفانه آرای تخریبی که صادر شده توسط نهاد‌های مربوطه اجرایی نمی‌شود و برای جلوگیری از این معضل همه نهاد‌ها بخصوص شهرداری باید پای کار باشد.

وی افزود: در طرح راهبری محدوده توس؛ محدوده سفلی و اسلامیه مشخص شده و این موضوع ابلاغ شده و در این دو منطقه مشکلی نداریم و آن‌ها به صورت محدود باقی می‌ماند و دیگر عرصه‌ا باید آزادسازی شوند که متولی اجرای آن شهرداری و مسکن و شهرسازی هستند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی تصریح کرد:یکی دیگر از موضوعات در خصوص منطقه تاریخی توس اختصاص اعتبار ویژه برای مرمت بخصوص در منطقه بالا دست توس است که دارای هویت و اهمیت بالایی بوده و کمک می‌کند ما زودتر پروژه را تکمیل کنیم.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->