رونمایی از تمبر الواح هخامنشی استعداد فرزندان در بن‌بست فقر پدران! تبهکار مخوف تبعه خارجی به دام پلیس مشهد افتاد ممنوع‌الخروجی بدهکاران مهریه حذف می‌شود؟ انهدام باند موسرخه در مشهد شورای ویژه اشتغال‌زایی دانش‌آموزان راه‌اندازی خواهد شد گزارشی از حضور نصفه‌نیمه کارمندان در ساعت ۶ صبح | خواب‌ماندن از قانون! ممنوعیت توزیع کتب درسی خارج از سامانه الکترونیکی بودجه‌ای برای تکمیل موزه‌های درحال‌ساخت نداریم آیا روغن زیتون هم فاسد می‌شود؟ هشدار سازمان غذا و دارو: عرقیات فاقد مجوز بهداشتی نخرید عظیمی‌راد: به جای مانع‌تراشی باید معلمان را حمایت کنیم دانش‌آموزان باید در حوزه تولید ابزار هوش مصنوعی آموزش ببینند انهدام ۲ باند کانال‌های جعلی تلگرامی | مجازات انتشار تصاویر خصوصی دیگران در فضای مجازی چیست؟ ابرهای عربستان در ایام حج بارور می‌شوند سقف حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی در سال ۱۴۰۴ حدود ۷۲ میلیون تومان است | ۶۰ درصد بازنشستگان حداقل‌بگیر هستند «دوغ» بهترین نوشیدنی برای فصل گرما وزیر آموزش‌ و‌ پرورش: هدف از برگزاری اردوهای راهیان نور، تربیت دانش‌آموزان است احکام حقوق بازنشستگان و مستمری‌بگیران تأمین‌اجتماعی صادر شد + لینک مشاهده احکام جداول برنامه درسی رشته‌های شاخه فنی و حرفه‌ای و کاردانش ابلاغ شد جزئیات جدید درمورد امتحانات نهایی | نحوه برخورد با متخلفان امتحان نهایی چطور خواهد بود؟ ثبت یک غار جدید در کرمان سرپرست دفتر ارزیابی اثرات زیست‌محیطی منصوب شد (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) زمان واریز حقوق اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان مشخص شد+ جدول و زمان واریز نقش پررنگ آموزش و پرورش در رفع کم‌تحرکی نسل جدید چطور ریاضی دانش‌آموزان را تقویت کنیم؟ سؤالات امتحان نهایی با رعایت استاندارد طرح شدند | وضعیت قطع برق در حوزه‌های امتحانی چطور خواهد بود؟ مدیرعامل سازمان تأمین‌اجتماعی: هیچ تغییری در محاسبه مبنای حقوق بازنشستگی صورت نگرفته است خراسان رضوی رتبه نخست اجرای طرح درمان ناباروری را در اختیار دارد فوت ۱۱۷ نفر براثر غرق‌شدگی در کشور | بوشهر در صدر استان‌ها (۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

ثبت جهانی توس به کجا رسید؟

  • کد خبر: ۱۹۶۰۱۳
  • ۰۱ آذر ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۳
ثبت جهانی توس به کجا رسید؟
مدیرکل میراث‌فرهنگی‌خراسان رضوی گفت: مهمترین اقدام در راستای ثبت جهانی توس آماده شدن طرح تفصیلی محدوده تاریخی توس است که این مهم قراردادش در اردیبهشت ماه با کارفرمایی اداره کل راه و شهرسازی بسته شده و یک سال زمان اجرا دارد.

به گزارش شهرآرانیوز بحث ثبت جهانی توس یکی از موضوعاتی است که سال‌هاست در میراث فرهنگی خراسان رضوی و به مراتب در وزارت میراث فرهنگی در حال پیگیری است، اما در طی این سال‌ها به دلیل وجود موانع ساختاری که در این منطقه وجود داشت بحث ثبت جهانی آن به تعویق افتاد یکی از مهمترین این موانع وجود معادن غیر مجاز در این منطقه بود که با پیگیری‌های مختلف این معادن تعطیل شد.

از طرفی طرح تفصیلی این منطقه تاریخی باید آماده می‌شد که سال‌ها زمان برد و به گفته مسئولین میراث فرهنگی و شهرداری طرح تفصیلی این منطقه با سختگیری‌های ویژه و حساسیت انجام شده است و طرح ویژه پهنه تاریخی و فرهنگی توس در ۳۶۰ هکتار تهیه شده است و علی رقم فعالیت‌هایی که طی سال‌های گذشته صورت گرفته است، اما همچنان ثبت منطقه تاریخی توس در هاله‌ای از ابهام است.

سید جواد موسوی در خصوص مراحل ثبت جهانی آرامگاه فردوسی اظهارداشت: مهمترین اقدام در راستای ثبت جهانی توس آماده شدن طرح تفصیلی محدوده تاریخی توس است که این مهم قراردادش در اردیبهشت ماه با کارفرمایی اداره کل راه و شهرسازی بسته شده و یک سال زمان اجرا دارد.

وی ادامه داد: موضوع دیگری که در دست اقدام و پیگیری است، تشکیل شورای عالی احیای توس بوده که همچنان پیگیری لازم را انجام می‌دهیم تا این شورا تشکیل و تصمیمات لازم را مصوب کند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی گفت: پایگاه میراث ملی منظر توس نیز طی یک سال اخیر کل اطلاعات لازم برای ثبت جهانی را جمع آوری کرده و آن‌ها را در قالب چهارچوب‌هایی که سازمان جهانی لازم دارد مرتب و در حال رفع نواقص پرونده هستند.

موسوی خاطر نشان کرد: ساخت و ساز‌های غیر مجاز بزرگترین مشکل پیش رو در محدوده توس است که متاسفانه آرای تخریبی که صادر شده توسط نهاد‌های مربوطه اجرایی نمی‌شود و برای جلوگیری از این معضل همه نهاد‌ها بخصوص شهرداری باید پای کار باشد.

وی افزود: در طرح راهبری محدوده توس؛ محدوده سفلی و اسلامیه مشخص شده و این موضوع ابلاغ شده و در این دو منطقه مشکلی نداریم و آن‌ها به صورت محدود باقی می‌ماند و دیگر عرصه‌ا باید آزادسازی شوند که متولی اجرای آن شهرداری و مسکن و شهرسازی هستند.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی تصریح کرد:یکی دیگر از موضوعات در خصوص منطقه تاریخی توس اختصاص اعتبار ویژه برای مرمت بخصوص در منطقه بالا دست توس است که دارای هویت و اهمیت بالایی بوده و کمک می‌کند ما زودتر پروژه را تکمیل کنیم.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->