تصادف مرگبار پژو پارس و پراید در بایگ خراسان رضوی + جزئیات (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) آماده باش هلال احمر در خراسان رضوی و ۲۰ استان دیگر برای بارش‌های شدید بهاری آیا وعده دروغ ازدواج جرم است؟ | پاسخ حقوقی به یک فریب عاطفی ! عزل سه مدیر در هلال احمر + جزئیات هشدار پژوهشگران: بی‌تحرکی و تنبلی به مغزتان آسیب می‌زند واژگونی خودرو در جاده سبزوار - نیشابور با یک فوتی و ۶ مصدوم (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) انفجار مهیب گاز پیک‌نیک در مشهد با یک مصدوم (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) آمار نهایی سفرهای نوروزی سراسر کشور اعلام شد | مشهد و خراسان رضوی در جمع مقاصد برتر و پر تردد آخرین آمار داوطلبان کنکور ۱۴۰۴ اعلام شد درباره توصیه‌های غذایی کارشناس‌نماها در فضای مجازی | تغذیه زرد تشیکل کلاس‌های جبرانی رایگان برای دانش آموزان در پایان سال تحصیلی تشخیص سرطان با نانوداروی "تیلمانوسپت" ایرانی فراخوان وزارت علوم برای جذب امریه در دانشگاه‌ها (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) تصادف ساختگی برای زورگیری پویش کافی نیست؛ راه‌ها را  ایمن کنید مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی: در آخرین روز سال نشان دادیم تأمین اجتماعی ورشکسته و بدعهد نیست پیگیری وضعیت نوبت دهی بیمارستان تأمین اجتماعی مشهد | التیام درد‌های بیمارستان فارابی مشهد عدم پرداخت به‌موقع حق بیمه مشکلات جدی برای بحث درمانی بازنشستگان ایجاد کرده است + فیلم ریزش معدن مهاباد به دلیل بارش باران | یک معدن کار جان باخت (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) اختلال در سامانه ثبت نام وام بازنشستگان | توضیحات صندوق بازنشستگی: بازنشستگان طی روز‌های آتی به سایت مراجعه کنند هدیه نوروزی بازنشستگان بانک تجارت واریز شد (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) اولین توربین بادی سیمانی کشور در زابل نصب شد اورژانس کشور در نوروز بیش از ۲۰۰ هزار ماموریت انجام داد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) | کاهش نسبی دمای روزانه در روز سه‌شنبه شبکه زیرزمینی مخازن سوخت قاچاق در ساحل جزیره قشم کشف و منهدم شد + فیلم افزایش چشمگیر استقبال فرهنگیان از اسکان نوروزی در سال ۱۴۰۴ ویتامین‌ها چطور ما را قوی می‌کنند؟ درد در نواحی مختلف سر ناشی از چیست؟ قاچاقچی حرفه‌ای با ۸۸ کیلوگرم حشیش در مشهد دستگیر شد پبش بینی ۵ روز رگبار باران و ورزش باد شدید از امروز ۱۷ فروردین ۱۴۰۴
سرخط خبرها

فروش داروهای فرآوری شده در عطاری‌ها ممنوع است

  • کد خبر: ۱۹۶۳۶۱
  • ۰۳ آذر ۱۴۰۲ - ۱۷:۴۲
فروش داروهای فرآوری شده در عطاری‌ها ممنوع است
عطاری‌ها نمی‌توانند تحت هیچ شرایطی دارو‌هایی که به هر شکل فرآوری شده در اختیار مشتریان قرار دهند همچنین مردم باید بدانند در صورت مصرف همزمان دارو‌های گیاهی با شیمیایی امکان تداخل دارویی وجود دارد.

به گزارش شهرآرانیوز، عضو هیات علمی سازمان پزشکی قانونی کشور گفت: عطاری‌ها نمی‌توانند تحت هیچ شرایطی داروهایی که به هر شکل فرآوری شده در اختیار مشتریان قرار دهند همچنین مردم باید بدانند در صورت مصرف همزمان داروهای گیاهی با شیمیایی امکان تداخل دارویی وجود دارد.

مریم اخگری افزود: اکنون اقبال خوبی نسبت به مصرف داروهای گیاهی در کشورها به‌خصوص کشورهای آسیایی از جمله ایران که طب مکمل را در پیش گرفته‌اند، ایجاد شده است؛ هرچند که داروهای گیاهی تقلبی در بازار سیاه وجود دارد و از طریق مردم دست به دست می‌شود.

وی هشدار داد: در مصرف همزمان داروهای گیاهی و شیمیایی ممکن است تداخل پیش بیاید زیرا در آنها مواد موثره‌ای وجود دارد که می‌تواند با داروهای مصرفی شیمیایی تداخل داشته باشد.

عضو هیات علمی سازمان پزشکی قانونی کشور گفت: این تداخل دارویی به‌خصوص در افراد مسن که دارای فشار خون و دیابت هستند، ممکن است موجب مسمومیت یا گاهی هم موجب مرگ شود.

در مصرف همزمان داروهای گیاهی و شیمیایی ممکن است تداخل پیش بیاید زیرا در آنها مواد موثره‌ای وجود دارد که می‌تواند با داروهای مصرفی شیمیایی تداخل داشته باشد

وی ادامه داد: آنچه در عطاری‌ها به عنوان داروی گیاهی عرضه می‌شود، خلاف قوانین تولید و توزیع دارو است؛ بنابراین عطاری‌ها نمی‌توانند تحت هیچ شرایطی داروهایی که به هر شکلی فرآوری شده در اختیار مشتریان خود قرار دهند.

لزوم هماهنگی مشخصات دارو با برچسب نصب شده بر روی آن

اخگری با اشاره به تعریف داروی تقلبی از سوی سازمان بهداشت جهانی، گفت: اگر مشخصات دارو با برچسب نصب شده بر روی آن هماهنگی نداشته باشد، دارو تقلبی محسوب می‌شود مثل اینکه در برچسب قید شده باشد که دارو گیاهی است اما در آن مواد شیمایی یافت شود همچنین در دیگر تعریف سازمان بهداشت جهانی درباره داروهای تقلبی آمده است که دارو مورد نظر فاقد مواد موثره ذکر شده در برچسب است به عنوان مثال در برچسب یک دارو به صورت قرص از مواد موثره استامینون نام برده شده در حالی که حاوی این ماده نیست.

۶ تا ۱۰ درصد داروهای موجود و توزیع شده در دنیا تقلبی هستند

عضو هیات علمی سازمان پزشکی قانونی کشور گفت: داروها در عطاری‌ها بر اساس این تعاریف تقلبی محسوب می‌شوند همچنین ۶ تا ۱۰ درصد داروهای موجود و توزیع شده در دنیا بر اساس این تعاریف نیز تقلبی هستند و البته در ایران این آمار بیشتر است.

داروهای کاهنده وزن حاوی آمفتامین

وی درباره مکمل‌های توزیعی افزود: در بررسی برخی مکمل‌ها مانند داروهای کاهش وزن آمده است که این داروها حاوی آمفتامین هستند که به داروهای گیاهی اضافه شده است که البته در بررسی‌های ما حتی نشان می‌دهد در پودرهای گیاهی مثل آویشن و جعفری نیز این ماده موجود است اما داخل آنها داروهای تهدیدکننده حیات نیز یافت می‌شود که می‌تواند کشنده باشد.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->