هر سفر مترو در مشهد ۱۸ هزار تومان هزینه دارد افزایش ۲ برابری پلاک‌های فعال خودرو در مشهد طی ۵ سال | کاهش حوادث ترافیکی فاز نخست خط ۳ قطارشهری مشهد تا پایان ۱۴۰۳ به بهره‌برداری می‌رسد توضیحات رئیس شورای شهر مشهد درباره برخی موضوعات مربوط به صحن علنی روز گذشته (۵ دی ۱۴۰۳) هوای کلانشهر مشهد برای ششمین روز پیاپی، آلوده است (۶ دی ۱۴۰۳) نایب‌رئیس کمیسیون عمران شورای شهر مشهد: تغییر کیفیت و ظاهر معابر شهر هدیه ناقابل مدیریت شهری است | ورود ۶۰ ناوگان جدید خط یک قطارشهری از یک‌سال‌ونیم آینده نگاهی به واقعه آتش‌سوزی ندامتگاه مشهد در ۵ دی ماه ۱۳۵۷ | آزادی با شورش زندانیان بند ۲ اجرای طرح آبرسانی، مسیر تردد در یک‌ منطقه از مشهد را به مدت ۵ روز مسدود کرد ظرفیت‌های مشهد، بازتاب‌های بین‌المللی دارد راهکار‌هایی برای کاهش خسارات بلایای طبیعی در شهر‌ها رئیس شورای اسلامی شهر مشهد: اقدامات شورای شهر درخصوص تسهیل زیست عفیفانه بانوان، قابل‌دفاع است | مدیریت شهری در بحران سرما، عملکرد ارزشمندی داشت ممنوعیت ورود خودروهای سنگین به شهر مشهد رعایت نمی‌شود | وقتی کامیون‌ها قوانین را زیر چرخ هایشان له می‌کنند افزایش سرمایه شهرداری مشهد در بانک شهر مروری بر وضعیت پایگاه‌های چندمنظوره شهرداری مشهد به بهانه روز ایمنی در برابر زلزله | پناهگاهی برای روزهای بحرانی ضرورت نظارت بر ساخت‌و‌ساز‌ها برای داشتن شهری ایمن و مقاوم صدور بیش از ۵۴۶ هزار مجوز بهره‌برداری از غرفه‌‌بازار‌های سیار شهرداری مشهد پست اینستاگرامی شهردار مشهدمقدس در خصوص افتتاح گذر‌های تاریخی محلات و رونمایی از بزرگ‌ترین پرده نقاشی نقالی کشور در مشهد رئیس شورای شهر مشهد: فرآیند ثبت دهم دی‌ماه به عنوان روز ملی مشهدمقدس انجام شده است سلیمی: مدیریت شهری باید به مسائل نوجوانان در برنامه‌های خود توجه کند قدردانی استاندار خراسان رضوی از شهردار مشهدمقدس شهروند خبرنگار | درخواست آسفالت خیابان نظام دوست مشهد
سرخط خبرها

توسعه پایدار شهری در گرو پایداری اجتماعی

  • کد خبر: ۱۹۷۴۰۶
  • ۰۸ آذر ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۶
توسعه پایدار شهری در گرو پایداری اجتماعی
شاخص‌های پایداری اجتماعی نیز شامل مواردی، چون برابری اجتماعی، انسجام اجتماعی، مشارکت اجتماعی و امنیت اجتماعی هستند.

مفهوم توسعه در دنیا معمولا در پاسخ به نیاز‌های بشر بدون توجه به آنچه در اینده از خود بر جای میگذارد، به وجود آمده و رشد یافت. موضوعی که پس از مدتی انسان‌ها را وادار به بازبینی رفتارهایشان در ارتباط با مفهوم توسعه کرد. نهایتا با مسائلی که در ادامه مسیر توسعه به خصوص برای نسل‌های آینده به وجود آورد؛ متفکران بر اهمیت مفهوم پایداری متمرکز شده و تاکید کردند که آنچه مهم است؛ پایدار بودن توسعه در حوزه‌های مختلف و در واقع حفظ منابع و شرایط برای آیندگان است.

از دل این دیدگاه نیز مفهوم توسعه پایدار برآمد و بر این اساس جنبه‌های مختلف توسعه پررنگ‌تر شد. این رویکرد به دنبال ایجاد توازن میان سه وجه اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی بوده و روشن می‌کند که با دنبال کردن هرچه بیشتر توسعه ناپایدار، باید خود را آماده مضرات و آسیب‌های بیشتری بکنیم.

اهمیت پایداری اجتماعی در توسعه پایدار

از میان سه وجه توسعه پایدار، پایداری اجتماعی مفهومی جدیدتر و مبهم‌تر به نظر می‌رسد. برای نخستین بار در سال ۲۰۰۰ اتحادیه اروپا در لیسبون، مباحث اجتماعی را جزء جدایی ناپذیر توسعه پایدار تعریف کرد. این مفهوم بر ایجاد یک توازن میان شاخص‌های مختلف تاکید دارد و به دنبال ایجاد جامعه‌ای است که بتواند همگام با پیشرفت‌ها و تغییرات فضایی مناسب را برای افراد جامعه فراهم کند. شاخص‌های پایداری اجتماعی نیز شامل مواردی، چون برابری اجتماعی، انسجام اجتماعی، مشارکت اجتماعی و امنیت اجتماعی هستند.

پایداری اجتماعی طراحی عرصه عمومی و عرصه اجتماعی را با یکدیگر ترکیب کرده و به دنبال ایجاد زیرساختار‌های است که زندگی اجتماعی، فرهنگی و مشارکت عمومی را پشتیبانی کند. از سوی دیگر این مفهوم بر ایجاد مکان‌هایی جهت تکامل انسان‌ها تاکید می‌کند. در واقع پایداری اجتماعی به ماهیت روابط اجتماعی که نشان دهنده روابط درونی جامعه است می‌پردازد. جامعه پایدار اجتماعی مجموعه‌ای برابر و متنوع دارای روابط دمکراتیک است و کیفیت زندگی خوب را فراهم میکند. افراد در چنین جامعه‌ای به طور متوازن به مولفه هایی، چون آب و انرژی، حمل و نقل بهینه، کاهش فقر، حمایت از گروه‌های فرهنگی، فراهم سایز تفریح و دسترسی به فضای باز و ... دسترسی خواهند داشت.

چنانچه بر می‌آید یکی از مولفه‌های توسعه پایدار در حوزه شهر، ایجاد رابطه مناسب میان شهروندان و نهاد‌های اجتماعی است. در گذشته و جوامع سنتی وظیفه ایجاد این ارتباط بر دوش بزرگانی بود که واسطه میان نهاد‌ها و افراد برای رفع برخی مسائل می‌شدند، این افراد شامل ریش سفیدان، بازاریان، روشنفکران و ... بودند که با تغییرات ایجاد شده در ساختار جامعه و قشربندی‌های اجتماعی این فرایند شکل دیگری به خود گرفته است.

اهمیت نقش مدیریت شهری در پایداری اجتماعی

در حال حاضر می‌توان مدیریت شهری را یکی از نهاد‌های متولی مدیریت شهری دانست که می‌تواند شرایط مناسبی را برای فراهم آمدن شاخصه‌های پایداری اجتماعی فراهم کند. مدیریت شهری به عنوان واسطه‌ای میان مردم و حکومت مرکزی می‌تواند بستری برای پاسخ دادن به نیاز‌های شهروندان و رفع دغدغه‌های آن‌ها ایجاد کرده و با مدیریت صحیح توزیع منابع گروه‌های مختلف مردم را از مولفه‌های پایداری اجتماعی بهر ه‌مند کند. از سوی دیگر با توجه به این مساله که پایداری اجتماعی وجه مهمی از توسعه پایدار است، این مهم نیز در حوزه اجتماعی محقق می‌شود و نهایتا توسعه پایدار نیز محقق خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->