ماه خودمراقبتی: بیدارکردن توانایی بالقوه افراد برای مراقبت از خود اجرای متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان در صندوق آینده‌ساز | سه میلیون تومان علی‌الحساب پرداخت شد (۱۳ تیر ۱۴۰۳) سفر به مشهد گران‌تر از قبل شد! در نشست هم‌اندیشی با کارشناسان تغذیه در مشهد مطرح شد: ۵۰ درصد بیماری‌ها با رژیم غذایی مرتبط هستند بیش از یک میلیون نفر زیر پوشش برنامه خطرسنجی بیماری‌های قلبی‌وعروقی قرار گرفتند اژه‌ای: در انتخابات، نقد جای خودش را به تخریب داده است کودک مرگ مغزی در مشهد به ۵ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۳ تیر ۱۴۰۳) علائم و چگونگی درمان «تب دنگی» | مبتلایان از مصرف پروفن و ژلوفن خودداری کنند زمان پیش‌فروش بلیت قطار‌های مسافربری ویژه تابستان اعلام شد پیش‌بینی رگبار باران و رعد و برق در برخی مناطق شمالی کشور (۱۳ تیر ۱۴۰۳) پرستاران از دولت آتی چه مطالبه‌هایی دارند؟ اعلام نتایج امتحانات نهایی دانش‌آموزان، ۱۶ تیرماه | امکان اعتراض تا ۲۰ تیر سومین همایش بزرگ "خانواده باشکوه" در مشهد برگزار شد | مشارکت ۵۲۵ مادر در پویش "نذر یک فرزند" طی سه سال مجازات قتل در تصادف رانندگی+ جزییات چند نکته مهم درباره بار زائران در فرودگاه‌های جده و مدینه نجات ۸ شهروند مشهدی از میان دود آتش‌سوزی (۱۲ تیر ۱۴۰۳) کشف ۴۰۰ کیلوگرم مواد روانگردان شیشه اعترافات تکان دهنده درباره قتل پدر ثروتمند
سرخط خبرها

آخرین اخبار چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

ابتلا به سرطان کبد چه علائمی دارد؟

  • کد خبر: ۱۹۷۵۴۸
  • ۰۹ آذر ۱۴۰۲ - ۰۷:۵۵
ابتلا به سرطان کبد چه علائمی دارد؟
علائم سرطان کبد معمولا خود را نشان نمی‌دهند مگر این که به مراحل پیشرفته برسد.

به گزارش شهرآرانیوز، از سال ۱۹۹۰ به بعد خطر ابتلا به سرطان کبد به طور نسبی دو برابر شده است. علائم این سرطان معمولا خود را نشان نمی‌دهند مگر این که به مراحل پیشرفته برسد. با این حال انجام آزمایشات مکرر احتمال جلوگیری از این بیماری و میزان زنده ماندن در مبتلایان را افزایش می‌دهد.

بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، شش عامل خطر بروز سرطان کبد شامل موارد زیر است:

چاقی: شایع‌ترین علت بالا رفتن آنزیم‌های کبدی، کبد چرب است که البته علت آن هنوز نامشخص است. یکی از عوامل موثر بر این بیماری پرخوری و چاقی است؛ به خصوص در کسانی که چاقی شکمی دارند و اندازه کمربند شکمی‌شان بیشتر از حد طبیعی است. پزشکان هشدار می‌دهند که کبد چرب غیرالکلی می‌تواند به سرطان منجر شود. به عقیده پزشکان گرایش به مصرف مواد الکلی و شیوع چاقی در عصر حاضر به حدی افزایش یافته که اگر از هم اکنون اقدامات ضروری و پیشگیرانه صورت نگیرد، می‌تواند موجب افزایش موارد جراحی در بیماران مبتلا به عارضه کبد چرب در آینده شود.

از دست دادن وزن: از دست دادن وزن و اشتها بدون داشتن رژیم غذایی خاص، با انواع بیماری‌های مختلف از جمله تعدادی از سرطان‌ها از جمله سرطان کبد ارتباط دارد. اگر در حال از دست دادن وزن بدون تلاش و رژیم هستید، با پزشک‌تان برای بررسی انواع بیماری‌ها و جلوگیری زودرس از آن‌ها مشورت کنید.

زرد شدن چشم‌ها و پوست: این علائم زردی می‌تواند نشان دهنده سرطان کبد باشد ضمن این که شاید نشانه‌ای از ابتلا به سرطان لوزالمعده نیز باشد که نیاز به تشخیص پزشک دارد.

ابتلا به هپاتیت C: برخی ویژگی‌های خاص ممکن است شما را در معرض خطر سرطان کبد قرار دهد. افراد با سابقه ویروس هپاتیت C جزو افراد در معرض خطر هستند. با این حال درمان به موقع و زودرس هپاتیت C تا حد زیادی از بروز سرطان کبد پیشگیری می‌کند.

 ابتلا به هپاتیت B: اگرچه این نوع هپاتیت با هپاتیت C ارتباطی ندارد، اما می‌تواند منجر به سرطان شود. کودکانی که در بدو تولد واکسن این هپاتیت را دریافت نمی‌کنند، در معرض خطر سرطان کبد قرار می‌گیرند. مادر مبتلا به هپاتیت B از طریق زایمان می‌تواند فرزند خود را مبتلا کند. افرادی که تزریق دارو با سرنگ مشترک انجام می‌دهند، احتمال ابتلای بیشتری دارند. پرسنل شاغل در مراکز بهداشتی و درمانی و کسانی که با مبتلایان به هپاتیت مزمن زندگی می‌کنند، مستعد این بیماری هستند. واکسن هپاتیت B برای تمام نوزادان در بدو تولد و بالغین پر خطر توصیه می‌شود. همچنین تزریق واکسن هپاتیت B مهمترین عامل پیشگیری از سرطان بوده که در همه کودکان در بدو تولد و بالغین با ریسک بالا توصیه می‌شود.

نوشیدن الکل: مصرف کنندگان الکل در معرض خطر سیروز کبدی و از بین رفتن بافت کبد هستند. این وضعیت می‌تواند به سرطان کبد منجر شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->