به گزارش شهرآرانیوز؛ ایجاد مسیرهای مناسب برای رفت وآمد معلولان در شهر سبب میشود این قشر که نزدیک ۱۵ درصد از جمعیت شهری مان را تشکیل میدهند، بتوانند با آسودگی و به راحتی در کوچه و خیابانهای شهر حضور داشته باشند تا علاوه بر استفاده از ظرفیتهای نهفته این قشر از جامعه که مغفول مانده است، سبب توازن در ارائه خدمات شهری به همه اقشار شود.
در این راستا چندین سال است که شهرداری مشهد در کنار رعایت دستورالعملهای دولتی برای مناسب سازی ساختمان ها، با انجام اقدامات گوناگون زمینه حضور بیشتر معلولان در شهر را با ایجاد بسترهای حضور آنها در قسمتهای مختلف مانند حمل ونقل عمومی یا مسیرهای پیاده روی فراهم کرده است و بنا به گفته مدیرکل نظارت بر نگهداری و تعمیرات شهرداری مشهد، اعتبارات ویژه مناسب سازی پیاده روهای شهر مشهد در سال ۱۳۹۸ که ۲ میلیارد تومان بود، امسال با نگاه ویژه شورای اسلامی شهر و مدیریت شهری به میزان پنج برابر افزایش یافته است.
بهنام خیاط در گفتگو با شهرآرا ضمن گرامیداشت دوازدهم آذر، روز جهانی معلولان، با اشاره به اقدامات مدیریت شهری مشهد برای مناسب سازی پیاده روهای شهر در راستای حضور این قشر از جامعه در معابر، گفت: از سال ۱۳۹۸ که مسئولیت ساخت پیاده روها به معاونت عمران، حمل ونقل و ترافیک شهرداری مشهد و در ذیل آن به اداره کل نظارت بر نگهداری و تعمیرات سپرده شد، سعی بر این بوده است که با بهره گیری از توان فنی مشاوران و پیمانکاران و با استفاده از طرحهای مصوب تهیه شده در اداره کل دفتر طرحها و مطالعات شهری و همچنین سازمان ترافیک، به اجرا و بهسازی پیاده روها اقدام شود.
وی افزود: بهسازی پیاده روها علاوه بر اینکه سطحی ایمن و مطلوب برای استفاده شهروندان ایجاد میکند، با بهره گیری از ضوابط ویژه و اعمال آن در طراحیهای صورت گرفته، میتواند برای افراد خاص به ویژه معلولان و توان یابان در دسترس قرار گیرد؛ بنابراین ایمن سازی و تسهیل رفت وآمد برای این افراد در اولویت کاری قرار گرفته و علاوه بر جزئیات فنی، بودجه لازم برای ارتقای کیفیت معابر اختصاص یافته است.
مدیرکل نظارت بر نگهداری و تعمیرات شهرداری مشهد ادامه داد: در این راستا با هدف بهبود و رفع نواقص و موانعی که در پیاده روها برای تردد افراد کم توان یا معلولان وجود دارد، سالانه اعتباراتی به مناطق شهرداری داده شد تا برای اصلاح پیاده روها به ویژه در نقاط پرتردد شهر اقدامات لازم را انجام دهند. این اعتبارات به صورت سالانه از ابتدا در حدود ۲ میلیارد تومان در نظر گرفته شده و تاکنون به پنج برابر و در حدود ۱۰ میلیارد تومان رسیده است.
وی با بیان اینکه سالیانه حدود ۴۰۰ هزار مترمربع عملیات پیاده روسازی در مناطق گوناگون شهر مشهد انجام میشود، تصریح کرد: علاوه بر اقدامات و اعتبارات مجزا برای مناسب سازی پیاده روهای دارای نقص برای حضور معلولان، در زمان طراحی پیاده روهای دیگر برای یک محور، ضوابط ویژه افراد کم توان نیز لحاظ میشود. در این راستا میتوان به ایجاد خط ویژه بساوایی ویژه نابینایان، ایجاد رمپهای ویژه صندلی چرخ دار، هم سطح سازی تقاطعهای فرعی سواره و پیاده رو، پوشاندن کانال آبهای سطحی، هم سطح سازی دریچه ها، پیوستگی مسیر حرکت و رفع موانع خطری اشاره کرد.
خیاط همچنین گفت: طول پیاده روهای معابر اصلی شهر مشهد حدود ۸۵۵ کیلومتر است. از این میزان ۳۶۰ کیلومتر، معادل ۴۰ درصد از آن بهسازی شده است. امیدواریم با توجه به حمایتهای صورت گرفته و تخصیص اعتبارات سالانه برای پیاده روها، بتوانیم در مدت سیزده سال آینده همه پیاده روهای معابر اصلی شهر را مناسب سازی و بهسازی کنیم.
همچنین مدیرعامل سازمان مدیریت و مهندسی شبکه حملونقل شهرداری مشهد با تبریک روز جهانی معلولان، این روز را فرصتی برای آگاهسازی جامعه از مسائل مربوط به معلولان دانست و اظهار کرد: مناسبسازی معابر و کیفیت دسترسی به اماکن و مراکز مختلف در رفاه و آسایش افراد توانیاب از اهداف مهم مدیریتشهری است.
علی سمیعی افزود: ساخت پلهای هوایی، نصب آسانسور، همسطحسازی پیادهروها و پلها، نصب نرده در کناره پلها و اجرای کفپوش مخصوص نابینایان در معابر بخشی از اقدامات سازمان مدیریت و مهندسی شبکه حملونقل شهرداری مشهد در این راستاست.
وی با اشاره به اینکه استفاده از پلهبرقی برای سالمندان، کالسکه نوزادان، توانیابان و... امکانپذیر نیست، گفت: با برنامهریزی صورتگرفته و با توجه به درخواست و نیاز شهروندان، مقرر شده است ۲۸ آسانسور تا انتهای سال در پلهای هوایی شهر نصب شود که تاکنون بخش درخورتوجهی از این آسانسورها در محلهای آپارتمانهای مرتفع، انتهای بولوار سجاد، آزادی ۳۶، خیابان ابوذر غفاری و... نصب شده است و دیگرمکانها نیز طبق برنامهریزی تا انتهای سال نصب میشود و به بهرهبرداری خواهد رسید.
سمیعی در ادامه به اجرای سیزده خطکشی ویژه پارک نابینایان اشاره کرد و افزود: با هدف مناسبسازی فضاهای شهری برای رفتوآمد توانیابان، سیزده جای پارک در نزدیکی ساختمانهای اداری در معابری مانند آزادی، امامت، کوهسنگی، میدان مادر، آزادی، شهیدفکوری و میرزاکوچکخان رنگآمیزی شده است تا توانیابان بتوانند بهآسانی از تردد با وسیله مخصوص خود استفاده کنند.