واکنش تند آمریکا و اتحادیه اروپا به رزمایش نظامی چین در اطراف تایوان عراقچی: گزینه نظامی علیه ایران وجود ندارد | ایران به دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و نیست واکنش سازمان ملل در پی تهدیدات ترامپ علیه ایران درخواست مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای سفر به ایران تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران | صنعت پهپادی هدف تحریم جلوگیری حشد شعبی از ورود تروریست‌ها از سوریه به عراق پزشکیان به‌زودی عازم باکو می‌شود روسیه برای ایجاد گفت‌وگوی سازنده میان ایران و آمریکا اعلام آمادگی کرد شمار شهدای غزه به بیش از ۵۰ هزار شهید از آغاز جنگ افزایش یافت (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) ادعای رژیم صهیونیستی درباره ترور یکی از مسئولان حزب الله (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پزشکیان: مصمم هستیم همه توافقات خود با عراق را عملیاتی کنیم ترامپ برای دانشگاه‌های حامی فلسطین خط و نشان کشید شکایت ایران از آمریکا به شورای امنیت + فیلم بازخوانی ماجرای یوم الله ۱۲ فروردین و آغاز ممتازترین مردم سالاری دینی عراقچی: حمایت از مقاومت ادامه دارد تأکید مهاجرانی بر پاسداشت اهمیت مردم در حکمرانی بیش از ۲۰ حمله هوایی آمریکا به استان‌های صنعا و صعده یمن قطر و رژیم صهیونیستی در رزمایش یونان شرکت کردند (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) انگلیس: ما همراه با شرکای اروپایی خود برای مقابله با روسیه و دفاع از امنیت خودمان گام برمی‌داریم روز جمهوری اسلامی ایران؛ روز پیروزی ملت پیام استاندار خراسان رضوی به مناسبت ۱۲ فروردین ماه روز جمهوری اسلامی برگزاری مراسم تشییع پیکر دو پلیس فداکار کلانتری شهید رجایی مشهد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) ترامپ شرط توقف حملات به یمن را اعلام کرد لاریجانی: اگر آمریکا اشتباه کند، ایران به سمت سلاح هسته‌ای می‌رود اطلاعیه سپاه درباره توقیف دو نفتکش متخلف در خلیج فارس سخنگوی دولت: با متخلفان حادثه واژگونی اتوبوس کرمان - مشهد برخورد می‌شود عراقچی: اجازه نمی‌دهیم کسی با زبان زور با ما صحبت کند گفت‌وگوی تلفنی پزشکیان با رئیس‌جمهور ترکمنستان
سرخط خبرها

وزرای امور خارجه کشورهای ساحلی دریای خزر در «مسکو» بیانیه صادر کردند

  • کد خبر: ۱۹۸۷۱۰
  • ۱۵ آذر ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۵
وزرای امور خارجه کشورهای ساحلی دریای خزر در «مسکو» بیانیه صادر کردند
در نشست وزرای امور خارجه کشورهای ساحلی دریای خزر در مسکو بیانیه‌ای با موضوع گسترش همکاری‌های کشورهای عضو به تصویب رسید.

به گزارش شهرآرانیوز نشست وزرای امور خارجه کشور‌های ساحلی دریای خزر با حضور مقامات کشور‌های آذربایجان، جمهوری اسلامی ایران، جمهوری قزاقستان، فدراسیون روسیه و ترکمنستان در مسکو برگزار شد.

در جریان این نشست طیف گسترده از این موضوعات مورد علاقه طرفین با تمرکز بر اولویت‌های توسعه همکاری‌های بین کشور‌های ساحلی دریای خزر و همچنین موضووعات جاری دستورکار بین‌المللی بررسی شدند.

در چارچوب این نشست دیدار دوجانبه «سرگئی لاوروف»، وزیر امور خارجه روسیه با شرکای خود از کشور‌های ساحلی دریای خزر برگزار و آخرین وضعیت منطقه مورد بررسی قرار گرفت.

وی در این نشست خاطرنشان کرد که تعامل در دریای خزر به سطح بالایی رسیده است، اما برای ارتقای کیفی آن بین همه کشور‌های ساحلی، تقویت مبانی حقوقی بین‌المللی آن به تلاش‌های بیشتری نیاز است.

لاوروف در بخش دیگری به ظرفیت‌های عظیم توسعه منطقه خزر در زمینه‌های تجاری، اقتصادی، زیست محیطی، علمی، بشردوستانه، حمل و نقل و ترانزیتی و همچنین اهمیت راهبردی آن از منظر ایجاد کریدور حمل و نقل بین‌المللی شمال – جنوب اشاره کرد.

«رشید مرداف»، وزیر امور خارجه ترکمنستان نیز در سخنانی کاهش سطح دریای خزر را از مشکلات مبرم و نیازمند مطالعه دقیق، توجه و رویکرد یکپارچه خواند و در این راستا بر لزوم تشکیل کارگروهی پنچ جانبه با هدف مطالعه مشکلات ناشی از کاهش حجم آب دریای خزر تاکید کرد.

وی همچنین بر لزوم تدوین تدابیر برای پیشگیری و کاهش پیامد‌های کم عمقی دریای خزر تاکید و آمادگی کشورش را برای تهیه پیش نویس سند قانون مربوطه اعلام و در این راستا، پیشنهاد تسریع تصویب پیس نویس موافقتنامه بین کشور‌های سالی خزر در زمینه همکاری در حوزه تحقیقات علمی دریایی در دریای خزر را مطرح کرد.

وزیر امور خارجه ترکمنستان در بخش دیگری از همکاری انرژی در دریای خزر به عنوان یکی دیگر از موضوعات مهم و اصولی نام برد.

در پایان این نشست وزرای امور خارجه کشور‌های ساحلی دریای خزر بیانیه‌ای منتشر شد که در آن بر اهمیت کنوانسیون وضعیت حقوقی دریای خزر مورخ ۱۲ اوت ۲۰۱۸ و بر اساس اصول مندرج در آن در خصوص فعالیت کشور‌های ساحلی در دریای خزر تاکید شده است.

در این بیانیه آمده است: به منظور نهایی کردن هر چه سریعتر توافق در مورد پیش نویس توافقنامه در مورد روش ایجاد خطوط مبدا مستقیم در دریای خزر، به کارگروه دریای خزر دستور داده می‌شود تا تعداد برگزاری جلسات را به بیشترین میزان افزایش داده و در صورت امکان جلسات را به حداقل یک بار در هر سه ماه در طول سال ۲۰۲۴ افزایش دهند.

بر لزوم تشدید روند مذاکرات به منظور نهایی کردن مذاکرات پیش نویس معاهدات پنج جانبه ذیل تاکید می‌شود.
تاکید بر اهمیت ادامه کار بر روی پیش نویس پروتکل کنوانسیون تهران در مورد نظارت، ارزیابی و تبادل اطلاعات در مورد وضعیت محیط زیستی دریایی خزر.
از ابتکار ایجاد یک کارگروه در مورد کاهش عمق دریای خزر حمایت نموده و به کارگروه سطح بالا دستور می‌دهند تا توجه ویژه‌ای به این موضوع در چارچوب بررسی همکاری‌های خود در دریای خزر داشته باشد.
بر لزوم برگزاری رایزنی‌های پنج جانبه در زمینه توسعه روابط فرهنگی و بشردوستانه و حوزه گردشگری در منطقه خزر و همچنین شناسایی رویکرد‌های مشترک برای تهیه پیش نویس موافقتنامه‌های مربوطه تاکید می‌شود.
همچنین جلسات وزرای امور خارجه کشور‌های ساحلی دریای خزر در صورت لزوم و در صورت امکان به صورت سالانه برگزار شود.

همچنین نشست بعدی وزرای خارجه کشور‌های ساحلی خزر در سال ۲۰۲۴ و به میزبانی ترکمنستان برگزار می‌شود.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->