محور‌های مورد تأکید رهبر معظم انقلاب در رابطه با حجاب ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا| شهید علیرضا مرتضوی بررسی ویژگی‌های شاخص یک خانواده مهدوی در جامعه اعزام تیم ملی فوتسال زنان به تایلند برای شرکت در یک تورنمنت بین المللی معرفی بهترین مکمل‌ها برای زنان در سنین مختلف از بانوی شاعر ایرانی که نامش در فهرست دایره‌المعارف زنان شاعر عرب قرار دارد، چه می‌دانید؟ اثرات نامناسب رژیم‌های غذایی با قند زیاد در کودکان بیش فعال کتابخوانی، راهکاری موثر برای رشد اجتماعی و هیجانی کودکان میزان ابتلا به بیماری اوتیسم در دختران بالاتر است ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا| محمد علی بقالیان تاجری آشنایی با خطرات رانندگی برای مادران در ماه‌های پایانی بارداری آمادگی ۸۰ درصدی بازیکنان تیم ملی فوتسال زنان ایران برای شرکت در تورنمنت تایلند و بازی‌های آسیایی تولد دختران ۳ قلو در مرکز زنان بیمارستان بعثت سنندج کدام استان‌های کشور، پیشتاز آمار زنان فناور هستند؟ ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا| شهید علی اصغر اسدی درباره اولین دختر دروازه بان هندبال ایرانی که در لیگ اروپا حضور دارد، چه می‌دانید؟ آشنایی با غذا‌های ویژه عید فطر در کشور‌های اسلامی معرفی روش‌های ساده برای لکه زدایی چربی‌های روی فرش
سرخط خبرها
زنان سرپرست خانوار؛ از مددجویی تا خودکفایی!

زنان سرپرست خانوار؛ از مددجویی تا خودکفایی!

  • کد خبر: ۱۹۹۱۸۶
  • ۱۸ آذر ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۵
سرپرست خانوار هستند و بدون حامی! زنانی کە براثر سانحەای همسر خود را از دست دادە و یا معلول و از کارافتادە شدە‌اند و حال بە جبر روزگار سکان زندگی و خانوادە را در دست گرفتەاند.

به گزارش شهرآرانیوز، زنانی کە نور زندگی در وجودشان دمیدە و ناامیدی در آن‌ها اثر نمی‌کند و آستین همت را بالا زدە و راهی جدید در کسب و کار را پیش گرفتەاند، تا نان‌آور خانوادە خود باشند.

زنان سرپرست خانواری کە دیوار همت‌شان از دیوار مصائب بلندتر بودە و ثابت کردەاند کە موفقیت مرد و زن نمی‌شناسد.

یکی از اقشار آسیب‌پذیر جامعە و تنهاترین قشر جامعە، زنان سرپرست خانوار هستند؛ زنانی کە بە دلیل مرگ، از کارافتادگی، معلولیت، اعتیاد همسر و دە‌ها دلیل دیگر بە ناچار باید بار یک زندگی را بە تنهایی بە دوش بکشند.

قشری کە بە دلیل نبود حامی و پشتیبان مالی جزو دهک‌های پایین اقتصادی قرار می‌گیرند و بیش از سایر اقشار جامعە نیازمند حمایت و دستگیری نهاد‌های دولتی هستند، حمایتی کە می‌تواند آن‌ها را بە سوی خودکفایی و خوداشتغالی سوق دهد.

حمایت و توانمندسازی زنان سرپرست خانوار نیازمند گامی بلند و جدی است، گامی کە جز با کمک و حمایت دولت و نهاد‌های دولتی میسر نخواهد شد.

هموارە یکی از اهداف و تاکیدات دولت سیزدهم در همان ابتدای کار، هموار سازی مسیر‌های توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در عرصە‌های اجتماعی و اقتصادی بودە است، مسیری کە بسیاری از خانوادە‌ها را بە موفقیت رساندە است.

از آنجایی کە توجە و حمایت همەجانبە از زنان سرپرست خانوار در عرصە‌های مختلف، توانمندسازی اقتصادی و خودکفایی آن‌ها را بە همراە دارد؛ در همین راستا نهاد‌های حمایتی همچون بهزیستی و کمیتەامداد اغلب فعالیت‌های خود را بر حمایت از زنان سرپرست خانوار متمرکز کردەاند.

وقتی کە دیوار همت از مصائب زندگی بلندتر است!

سروە نام دارد و اتفاقات زندگیش او را بە یک کارآفرین تبدیل کردە است، کارآفرینی کە از پس طوفان‌های سهمگین زندگیش بار دیگر دست بر زانوان خود گرفتە و همت اختیار کردە و حال صاحب کارگاهی است کە چندین نفر از قِبَل او کار می‌کنند و محصولات تولیدی و دستی خود را کە در این کارگاە تولید می‌شود بە بازار عرضە می‌کند.

شوهرش را در یک حادثە از دست دادە و خود و دو فرزندش بدون حامی و پشتیبان ماندە بودند تا اینکە همت مادری جوان بار دیگر آن‌ها را بە جریان زندگی باز می‌گرداند.

سروە می‌گوید: بعد از مرگ همسرم در فکر راەاندازی کارگاهی بودم تا بتوانم محصولات خود را تولید و بە صورت دست‌دوز تحویل بازار دهم، اما بە دلیل نبود حامی و پشتوانە مالی هزینە راەاندازی کارگاە را نداشتم.

بە دنبال همین ایدە، بە کمیتە امداد مراجعە می‌کند و در فاصلە کوتاهی موفق بە دریافت وامی می‌شود کە او را بە دنیای کسب و کار و کارآفرینی هدایت می‌کند.

بە گفتە خود او، در حال حاضر چهار نفر در کارگاە خیاطی بە صورت مستقیم مشغول بەکار و چندین نفر نیز بە صورت غیرمستقیم در روستا‌ها مشغول کار هستند.

وقتی کە همت زنان؛ محدودیت نمی‌شناسد

اغلب اوقات نداشتن پشتوانە مالی و بهانە کردن بیماری‌های مختلف تنها توجیهی برای تلاش نکردن ما است، هرآنکس کە همتی متعالی در وجود خود بیابد، سختی‌های زندگی نمی‌تواند سدی در مقابل رشد و شکوفایی او باشد.

آزادە بانوی کارآفرینی کە هم‌اکنون مادر و سرپرست یک خانوادە است و داشتن بیماری خاص او را از تلاش برای داشتن آیندەای بهتر منع نکردە است.

بە گفتە خود او، در ابتدا مددجوی کمیتە امداد بودە و با کمک کمیتە موفق بە راەاندازی کارگاه فرش‌بافی شدە است، کارگاهی کە او را از مددجو بودن بە سمت خودکفایی و کارآفرینی سوق دادە است.

آزادە می‌گوید: در حال حاضر بیش از چهل نفر در کارگاە فرش‌بافی مشغول بەکار هستند و میتواند در آیندەای نزدیک برای ۷۰ نفر دیگر نیز در این کارگاە بە صورت مستقیم و غیرمستقیم اشتغال ایجاد کند.

از مددجویی تا کارآفرینی!

خانم محمدی، کارآفرین دیگری است کە پس از مرگ شوهرش سرپرستی زندگی و تنها دخترش را برعهدە گرفتە است.

زن کارآفرینی کە پس از گذراندن دورە‌های دارو گیاهی و دریافت وام از کمیتە امداد حال صاحب یک مغازە فروش دارو‌های گیاهی است و بە همراە دخترش از طریق این کارگاە زندگی خود را می‌چرخانند.

او می‌گوید: پس از مرگ شوهرم زندگی و تربیت تنها فرزندمان را برعهدە گرفتم، اما بە دلیل عدم حقوق و پشتوانە مالی روزگار سختی را سپری می‌کردیم تا اینکە با مراجعە بە کمیتە امداد وامی را در اسرع وقت دریافت و بە کمک آن مغازە داروگیاهی خود را برپا کردیم و در حال حاضر خودم و دخترم در این مغازە مشغول بە کار هستیم.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.