به گزارش شهرآرانیوز تا چند سال قبل با نخستین بارشها، بیش از دویست نقطه در شهر دچار آبگرفتگی و آبافتادگیهای شدید میشد و زندگی و رفتوآمد مردم را مختل میکرد؛ اما از سال ۱۳۹۹ کار شناسایی و اصلاح این مشکلات شروع شد. با این همه، در یکیدو سال گذشته ۲۲۰ نقطه بحرانی شناسایی و مشکلات ۱۷۵ نقطه با اجرای پروژههای مختلف حل شده و قرار است تا آخر سال، معضل ۲۰ نقطه دیگر هم رفع شود.
بارشهای شدید باران در سال ۱۳۹۸ یکی از نقطهضعفهای شهر مشهد را برای مدیریت شهری بهخوبی عیان کرد؛ حدود نیمساعت تا یکساعت بارش شدید کافی بود تا بیش از دویست نقطه در شهر درگیر آبگرفتگی و آبافتادگیهای ریزودرشت شود.
همان زمان فیلمها و تصاویر زیادی از این آبگرفتگیها و مشکلات و معضلاتی که برای مردم درست کرده بود، بیرون آمد و رسانهها و شبکههای اجتماعی با استناد به همان تصاویر و وضعیت شهر، از فلجشدن مشهد بهعلت این آبگرفتگیها خبر میدادند؛ اما ماجرای رفعورجوع این آبگرفتگیها از یکیدو ماه بعد از آن اتفاقات و با شناسایی نقاط بحرانی آغاز شد و مسئولان شهرداری مشهد مدعی شدند بیش از ۲۲۰ نقطه در شهر مشهد شناسایی شده است که یا درگیر آبگرفتگی و آبافتادگی شدهاند و میشوند یا اینکه احتمال این اتفاق در آنجا میرود.
از همان سال و پس از شناسایی این نقاط، عملیات اجرایی برای حلوفصل مشکلات آنها شروع شد تا آنجا که امروز مدیرکل هماهنگی و نظارت بر خدمات شهری شهرداری مشهد در گفتگو با شهرآرا از حل مشکل آبگرفتگی در ۱۷۵ نقطه بحرانی شهر خبر داد و دراینباره گفت: همزمان با آغاز فصل پاییز و احتمال شروع بارشها، جلسه کمیتههای جمعآوری آبهای سطحی شهرداری برای حلوفصل مشکلات نقاط بحرانی آبگرفتهشده بار دیگر برگزار شد و تا امروز بیش از ۲۲۰ نقطه در مشهد شناسایی شده است که جزو نقاط بحرانی از نظر آبگرفتگی هستند. رفع مشکل ۱۷۵ نقطه بهعهده حوزه ادارهکل نظارت بر نگهداری و تعمیرات شهرداری است که خوشبختانه با اجرای پروژههای مختلف، مشکل آنها حل شده است و دیگر شاهد آبگرفتگی در آن نقاط نخواهیم بود.
پیشبینیهای هواشناسی میگوید که مشهد در ماههای آینده احتمالا میزان زیادی بارش را در مدتی کوتاه تجربه خواهد کرد، آنهم درحالیکه هنوز ۴۵ نقطه بحرانی در شهر وجود دارد که میتواند در زمان بروز همین بارندگیهای پیشبینیشده، بازهم یک گوشه از شهر را فلج کند. احسان نجاریمقدم در پاسخ به اینکه سرنوشت رفع مشکل این نقاط باقیمانده چه خواهد شد، توضیح داد: حلوفصلکردن مشکل ۴۵نقطه بحرانی و زیرساختی دیگر مربوط به ادارهکل نظارت بر اجرای طرحهای عمرانی است که قرار است تا آخر امسال در ۲۰نقطه پروژههایی را تعریف و آغاز کنند تا معضل آبگرفتگی در این نقاط هم بهزودی حل شود.
وی در ادامه و با اشاره به جزئیات اتفاقاتی که برای سایر نقاط بحرانی باقیمانده قرار است بیفتد، تصریح کرد: آنطور که گزارش شده است، رفع مشکل ۸نقطه بحرانی در مرحله مطالعات قرار دارد و رفعورجوع مشکل ۸ نقطه دیگر نیازمند تملک زمین است و عملیات اجرایی برای حل آبگرفتگی در ۹ نقطه شناساییشده باقیمانده دیگر هم در سال آینده شروع خواهد شد.