برخی کارخانجات با ۵۰ درصد ظرفیت کار می‌کنند | تأسیس ۲۰ بانک خصوصی طی دو دهه اخیر خلع سلاح وام در بازار مسکن زمان دقیق خرید با کالابرگ الکترونیکی اعلام شد قیمت طلا، سکه و ارز (۱۵ فروردین ۱۴۰۳) | بازار طلا تکان خورد افزایش ۳۵ درصدی صادرات محصولات کشاورزی ایران قطعی آب شرب یزد برطرف شد | تعرض به خط لوله انتقال آب در مجلس بررسی می‌شود گام‌های وزارت نیرو برای مهار مصرف برق در سال جدید ساعت کاری بانک‌ها در سال ۱۴۰۴ اعلام شد افزایش پلکانی تعرفه برق در سال ۱۴۰۴ زمان ثبت‌نام وام ۵۰ میلیون تومانی بازنشستگان کشوری در سال ۱۴۰۴ اعلام شد + جزئیات قیمت امروز طلا در مشهد (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) مصرف بیش از ۱۵۰ میلیون لیتر بنزین در روز ۱۲ فروردین ۱۴۰۴ وضعیت آب در مشهد، بحرانی‌تر از همیشه | جیره‌بندی آب در شهر، غیرقابل پیش‌بینی است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | دلار ۱۰۳ هزار تومان منع قانونی برای افزایش ۲ بار در سال حقوق‌ها برای کارگران وجود ندارد پس لرزه‌های وضع تعرفه‌های جدید آمریکا علیه کشورهای جهان | ریزش ارزش دارایی‌های بزرگ قیمت امروز میوه در مشهد چقدر است؟ (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ساعت کاری واحد‌های صنفی طلافروشی در مشهد تغییر کرد سقوط ۱۱۶ میلیارد دلاری ثروت ایلان ماسک + علت سقوط بازار سهام آمریکا در آستانه آغاز جنگ تعرفه‌ای ترامپ سازمان هواپیمایی مجوز شرکت مسافرتی گران‌فروش را تعلیق کرد عضو هیئت‌رئیسه مجلس: ۴۰ درصد افزایش مصرف سوخت ناشی از فرسودگی خودرو‌های داخلی است بانک‌ها روز پنج‌شنبه (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) فعال‌اند اعلام ساعت کاری ادارات از ۱۶ فروردین ۱۴۰۴ قیمت سکه از ۱۰۲ میلیون تومان عبور کرد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) افزایش مصرف بنزین در کشور | آیا بنزین گران می‌شود؟ مشهد، دومین مصرف‌کننده سوخت هوایی در کشور | افزایش جایگاه‌های عرضه سوخت در مشهد افزایش مصرف بنزین کشور به ۱۴۴ میلیون لیتر در نوروز ۱۴۰۴ بورس در آخرین روز کاری در تعطیلات نوروزی گل کاشت | رشد بیش از ۳۲ هزار واحدی شاخص کل (۱۰ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

ممنوعیت مبادله با ارزهای خارجی در عراق از اول ژانویه

  • کد خبر: ۲۰۲۰۹۲
  • ۰۴ دی ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۹
ممنوعیت مبادله با ارزهای خارجی در عراق از اول ژانویه
دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق گفت: از ژانویه ۲۰۲۴ مصوب شده، پول‌های رایج غیرملی در داخل عراق استفاده نشود و برای این کار جرم انگاری نیز در نظر گرفته شده است؛ براین اساس تمام مبادلات چه خرد و چه کلان براساس پول ملی انجام خواهد شد.

به گزارش شهرآرانیوز، جهانبخش سنجابی دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق امروز در شورای سیاست گذاری همکاری‌های ایران و عراق، اظهار داشت: با وجود اینکه بخش قابل توجهی از صادرات ما به عراق صدور خدمات فنی مهندسی بوده است، اما برخی از شرکت‌ها در صادرات این خدمات به عراق ضرر کرده‌اند که دلایل مختلفی مانند وجود مسائل امنیتی عراق و بدقولی شرکت‌ها مورد معامله بوده است، اما استراتژی ملی ایران آن بود که شرکت‌های ایرانی از بازارعراق خارج نشوند به همین منظور برای کمک به این شرکت‌ها تسهیلات بانکی نیز ارائه شد.

وی افزود: در آن مقطع ۲۱۶ میلیون دلار تسهیلات بانکی از طریق بانک توسعه صادرات در اختیار شرکت‌های صادر کننده خدمات فنی مهندسی قرار گرفت و باوجود تحریم‌های فصل هفت توانستیم در این کشور پروژه و ضمانت نامه بگیریم.

دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق ادامه داد: در صورتی که از آن تمهیدات استفاده و خود را به روز کنیم می‌توان بخشی از بودجه‌های عراق را تبدیل به کار برای شرکت‌های ایرانی کرد.

دو نرخی شدن ارز در عراق چالش جدید تجارت با ایران

سنجابی تصریح کرد: مجموعه درامد‌های نفتی این کشور در بانکی قرار می‌گیرد که فدرال رزرو امریکا بر آن نظارت دارد و عراقی‌ها می‌توانند پول‌های خود را با نظارت امریکا هزینه کنند.

وی با اشاره به چالش دو نرخی شدن ارز در عراق گفت: بانک مرکزی عراق توزیع ارز را از ۲۰۲۲ محدود کرد به طوری که به یک باره توزیع روزانه ارز از ۲۰۰ میلیون دلار به ۴۸ میلیون دلار کاهش یافت.

سنجابی ادامه داد: از طرفی تعدادی از بانک‌های خصوصی عراق که براساس چهارچوب‌های آمریکا عمل نمی‌کردند و حواله جاتی به کشور‌های تحریمی درنقاط مختلف دنیا داشتند از سهمیه تخفیف ارز خارج و با این کار به صورت نانوشته تحریم شدند.

وی اظهار داشت: اتفاق سومی که در این کشور روی داده است ایجاد سامانه‌ای مانند سامانه نیما در کشورمان برای تخفیف ارز به فعالین تجاری این کشور است که براساس آن اطلاعات تجاری در آن سامانه بارگزاری می‌شود تا ارز به آن‌ها اختصاص یابد.

دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق اضافه کرد: عراق چند مقصد انتقال ارز را به عنوان مقاصد ممنوعه اعلام کرد که کشور‌هایی مانند ایران، سوریه و روسیه نیز جزو آن مقاصد بودند.

اعمال ممنوعیت مبادلات خرد و کلان با ارز‌های خارجی در عراق از چند روز آینده

سنجابی ادامه داد: همچنین از ژانویه ۲۰۲۴ مصوب شده است که پول‌های رایج غیرملی را در داخل عراق استفاده نشود و برای این کار جرم انگاری نیز در نظر گرفته شده است؛ براین اساس تمام مبادلات چه خرد و چه کلان براساس پول ملی انجام خواهد شد.

وی تصریح کرد: عراق با کشور‌های ترکیه و امارات نیز توافقات دوجانبه‌ای امضاکرده است که مبادلات تجاری با یکدیگر براساس پول‌های ملی خودشان انجام شود؛ براین اساس حتی عراق در مبادلات خارجی خود نیز به دنبال استفاده از پول ملی است.

دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق گفت: نرخ ارز رسمی در کشور عراق ۱۳۲ هزار دینار به ازای یک دلار در بازار رسمی و در بازار آزاد ۱۵۳ هزار دینار تا ۱۶۸ هزار دینار است یعنی تفاوت نرخ ارز رسمی در این کشور ۸ تا ۹ درصد تا ۲۲ درصد است.

سنجابی اظهار داشت: براین اساس افرادی که می‌خواهند به عراق واردات داشته باشند و حواله دلاری یا یورویی به کشورمان از طریق صرافی‌ها انجام دهند صرافی نرخ حواله را براساس نرخ ارز در بازار آزاد محاسبه می‌کند که نرخ امروز آن به ازای هر دلار هزار و ۶۳۰ دینار است که در واقع در تجارت میان ایران و عراق ۲۲ درصد ارزش پول صادراتی از بین خواهد رفت.

وی گفت: عراقی‌ها نیز برای واردات از ایران باید حدود ۲۰ درصد گرانتر وارد کنند که اگر فکری به حال این موضوع نشود عراقی‌ها نیاز وارداتی خود را از کشور‌های دیگری در آینده تامین خواهند کرد.

دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق ادامه داد: در آینده ما کالا‌هایی می‌توانیم به این کشور صادر کنیم که صدور آن بیشتر از ۲۰ درصد باشد تا بتواند چند نرخی بودن ارز در عراق را توجیه کند.

سنجابی گفت: براین اساس میانگین ارزش کالا‌های صادراتی ما در مقایسه با سال گذشته ۵ درصد افت داشته است. طرف عراقی هنوز فرصت جایگزینی ایران در بازار خود پیدا نکرده است، اما این به معنی آن نیست که فکری در مورد این موضوع نمی‌کند.

وی خاطرنشان کرد: رایزن‌های ایران باید با طرف‌های دولتی و خصوصی عراق وارد مذاکره و معامله شوند تا راهکاری برای دو نرخی شدن در عراق پیدا کنند.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->