چرا بازار بورس پویا نیست؟ | تحلیل جمعی از کارشناسان از سایه جنگ بر بازار سهام بودجه اکتشافات ذخایر معدنی در ایران، یک دهم استاندارد جهانی است درآمد‌های مالیاتی خراسان رضوی با محل شناسایی مودیان جدید و فرار مالیاتی ۴۵ درصد رشد کرد (۱۰ مهر ۱۴۰۳) تولید آزمایشی «سمند سورن» در ایران خودرو خراسان آغاز شد (۱۰ مهر ۱۴۰۳) وعده ایران خودرو به خریداران: تا پایان سال همه خودرو‌های طرح اخیر را تحویل می‌دهیم | برنامه ایران خودرو برای بهار و تابستان ۱۴۰۴ عرضه ۳۵۰ ملک در مزایده سازمان اموال تملیکی | ملکی به ارزش پایه ۹۶۰ میلیارد تومان به مزایده گذاشته می‌شود موضوع مشاغل سخت درخصوص جان‌باختگان معدن طبس مغفول نخواهد ماند چرا سود سهام عدالت واریز نمی‌شود؟ (۱۰ مهر ۱۴۰۳) وزن منفی ریسک‌های سیستماتیک در بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۰ مهر ۱۴۰۳) رشد ۳۵ درصدی صادرات به کشور‌های عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا خصوصی‌سازی شرکت‌های بزرگ دولتی برای عرضه سهام عدالت به جاماندگان نرخ امروز طلا و سکه در مشهد چقدر است؟ (۱۰ مهر ۱۴۰۳) نیازی به واردات گوشت برای تنظیم بازار نداریم | به سهولت توان تولید یک میلیون تن گوشت در کشور وجود دارد افت محسوس قیمت خودرو‌های خارجی در بازار آزاد (۱۰ مهر ۱۴۰۳) متضرر اصلی توقف‌های مرزی کامیون‌ها، مصرف‌کننده نهایی و صاحبان کالاها هستند قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۱۰ مهر ۱۴۰۳) | دنا پلاس ۸۹۸ میلیون تومان شد هنوز قیمت جدید شیر به کارخانه‌‌های لبنیات ابلاغ نشده است قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت کوین (۱۰ مهر ۱۴۰۳) | دلار بازار آزاد: ۶۰ هزار و ۶۵۰ تومان شیر گران شد و خریداری ندارد | صادرات، به دلیل کاهش قدرت خرید مردم در داخل! رئیس کل بانک مرکزی: تورم تولیدکننده از بالای ۱۰۰ به ۲۵ درصد کاهش یافته است +ویدئو پشت پرده عجیب ثبت و فروش تلفن همراه | ماجرا چیست؟ تسهیلات ساخت مسکن از سوی بانک‌ها در هاله‌ای از فراموشی و اهمال‌کاری بررسی بازار فروش پلتفرم‌های اعتباری و کالاکارت‌ها با توجه به افزایش تقاضا برای فروش و خرید اقساطی پیشنهاد تعطیلی سه‌ماهه معادن پرخطر از سوی وزیر کار قیمت عمده امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۱۰ مهر ۱۴۰۳) | لیموشیرین به بازار آمد پیش بینی تورم در پایان ۱۴۰۳ در ۴ سناریو
سرخط خبرها

افزایش ۱۰۰ درصدی دستمزد کارگران هم کفایت نمی‌کند

  • کد خبر: ۲۰۲۷۲۱
  • ۰۷ دی ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۶
افزایش ۱۰۰ درصدی دستمزد کارگران هم کفایت نمی‌کند
رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران گفت: مقام رهبری در سیاست‌های کلان خود تأکید بر حفظ قدرت خرید مردم در مقابل سیاست‌های مزدی دارد. متأسفانه این قدرت خرید نه تنها حفظ نشد، بلکه سفره کارگرروز به روز کوچکتر شد.

به گزارش شهرآرانیوز، سمیه گلپور درباره مشکلات کارگران گفت: وضعیت کارگران با دستمزدی که دریافت می‌کنند بسیار سخت است. در موضوع حداقل دستمزد فارغ از اینکه وضعیت روحی و جسمی کارگر چیست و فارغ از اینکه در چه شرایطی است، تعیین می‌شود. زمانی که صحبت از دستمزد می‌شود این مسائل لحاظ نمی‌شود.

وی با اشاره به ماده ۴۱ قانون کار افزود: در این ماده قانونی تأکید شده است که حداقل دستمزد با ملاحضات معیشتی و زیستی کارگر و با کرامت همراه باشد.

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران با اشاره به تقاضای کارفرمایان برای نیروی کار گفت:در بسیاری از استان‌ها با کمبود نیرو روبرو هستیم، چرا که کارگران می‌گویند به جهت اینکه دستمزد پایین است و کفاف معیشت نمی‌دهد، به سمت مشاغل غیررسمی می‌رویم. این مسئله یعنی رفتن به سمت بیکاری ارادی. چرا که کارفرما نیرو می‌خواهد، کارگر نیز جویای کار است، اما مشغول کار نمی‌شود و ترجیح می‌دهد درآمد خود را از مشاغل غیررسمی داشته باشد.

گلپور گفت: بسیاری از کارگران تمام مزایای شغلی را دریافت نمی‌کنند. هزینه مسکن، بهداشت و درمان و آموزش در حداقل دستمزد نمی‌گنجد. بار‌ها بیان شده است که در سال ۱۴۰۱ دستمزد ۵۷ درصد افزایش یافت. این عدد در ظاهر بسیار بالاست,، اما در واقعیت این است که در نهایت حدود ۱ میلیون تا ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به دستمزد اضافه شد. این برای تمام کارگران هم نبود. چرا که بسیاری از کارگاه‌های ما طرح طبقه بندی مشاغل که در راستای عدالت مزدی است ندارند,، اما متأسفانه وزارت کار هم نظارت دقیقی ندارد.

رئیس کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران بیان کرد: افزایش ۵۷ درصدی مزد برای کارگری که طرح طبقه بندی ندارد بی معنا است. این میزان افزایش برای جامعه کارگری که حدود ۸ میلیون نفر آن شغل غیررسمی دارند، بی مفهوم است. انتقاد تشکل‌های کارگری در عدم اجرای قوانین موجود در قانون کار است.

وی بیان کرد: حق قانونی کارگران این است که دستمزد باید متناسب با سبد معیشت تعیین شود. تورم با قول مسئولان کنترل نمی‌شود. تاوان عدم مدیریت تورم را چرا باید کارگران بدهند؟ ماده ۴۱ قانون کار روی زمین مانده و حتی اگر دستمزد امسال کارگران ۱۰۰ درصد افزایش پیدا کند باز هم کفاف زندگی مردم را نخواهد داد.

گلپور ادامه داد: رهبری در سیاست‌های کلانی که دارد این را عنوان کرد که با توجه به سیاست‌های مزد در کشور قدرت خرید مردم باید حفظ شود. این موضوع در سال ۱۴۰۱ ابلاغ شد. متأسفانه این قدرت خرید نه فقط برای مردم حفظ نشده بلکه هر روز سفره مردم کوچک‌تر شده است؛ بنابراین با توجه به این مساله ما به دنبال مطالبه رهبری در خصوص معیشت کارگران هستیم.

وی یادآور شد: بر اساس مطالعات حتی این سخن که افزایش دستمزد منجر به افزایش نرخ تورم می‌شود، نسبت عکس دارد و افزایش دستمزد کارگران نه فقط نرخ تورم را افزایش نمی‌دهد بلکه نسبت معکوس هم دارد، زیرا فقط ۱۰ درصد از هزینه تولید مربوط به دستمزد کارگر است.

گلپور با بیان اینکه در شرایط تحریمی کشور، دولت و مجلس خود را موظف می‌دانند برای اینکه کارگاه‌ها، کارخانه‌ها و تولیدی‌ها ورشکست نشوند نگاه حمایت گر داشته باشد و مساعدت می‌کنند، افزود: در بودجه ۱۴۰۳ بودجه آن‌ها دو برابر شده است که تولید متوقف نشود. عنصر انسانی سرمایه اصلی تولید است، نه فقط مساعدتی به آن‌ها نشده بلکه حق قانونی که در ماده ۴۱ قانون کار آمده که باید دستمزد کارگر متناسب با نرخ تورم باشد، محقق نشده است.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->