راز «چاه شدادی» در معدن فیروزه نیشابور | نخستین بازخوانی یک گزارش دست‌اول از ۱۳۰ سال پیش سیر تا پیاز ورود به طبیعت در فصل بهار | چند واحد طبیعت گردی یادگاری‌های جدید روی آثار باستانی! عظیمی‌راد: پرونده تاثیر قطعی معدل در کنکور سراسری، به نفع کنکوری‌ها بسته شد بهترین زمان غذا خوردن برای ورزش؛ قبل، حین یا بعد؟ مستمری مددجویان کمیته امداد و بهزیستی واریز شد (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) پاسخ‌های رئیس سازمان نظام پزشکی مشهد به مشکلات مردمی | از تبانی پزشک و آزمایشگاه تا زمان ویزیت هر بیمار کاهش ۳۰ درصدی بارش‌ها در ۱۸ استان کشور نسبت به آمار بلند مدت رمزگشایی از ۴۰۰ فقره سرقت توسط پلیس مشهد | دستگیری سارقان بام بازار‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | احتمال انتقال هوای غبارآلود از ترکمنستان طی روز جمعه باقلا برای چه افرادی مضر است؟ دم‌نوش‌ها و نوشیدنی‌های گیاهی عالی برای هر زمان از روز بازنشستگان تأمین اجتماعی: شرایط دریافت وام ۵۰ میلیون تومانی را تسهیل کنید آیا گلودرد مداوم نشانه ابتلا به سرطان است؟ پیش‌بینی هواشناسی کشور (۲۱ فروردین ۱۴۰۴) | ۲ سامانه بارشی در راه ایران خوردنی‌هایی که به کاهش آلرژی کمک می‌کنند افزایش عجیب اضافه‌وزن و چاقی در کشور امروز، آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور سراسری ۱۴۰۴ | غیرقابل تمدید (۲۱ فروردین) گره ۸۰۰ هزار میلیارد تومانی مناسب سازی مدارس کشور قتل زن جوان به دست همسرش در نور | قاتل اعتراف کرد کشف بیش از ۲ کیلوگرم تریاک از معده قاچاقچیان در خراسان‌شمالی طرح‌های کمیته امداد برای سرمایه‌گذاری در تولید ملی| از آموزش تا ایجاد ۱۳ هزار اشتغال برای مددجویان هیچ پروژه قانونی به نام پتروشیمی میانکاله وجود ندارد کمبود کپسول اکسیژن در حادثه حریق درمانگاه مشیریه تکذیب شد محمد درویش: بزرگترین ناترازی آب کشور در خراسان رضوی است حادثه برای سرویس مدرسه در قم | راننده و ۴ دانش آموز دختر مصدوم شدند داروی بیش فعالی مصرف می‌کنید؟ فشار خونتان را کنترل کنید خلع‌سلاح محیط‌بانان نیاز به پشتوانه مطالعاتی دارد| درگیری‌های مسلحانه در صیانت از محیط‌زیست باید برچیده شود آتش‌سوزی در یکی از هتل‌های کربلا| هیچ زائر ایرانی در آتش‌سوزی هتل شمس کربلا آسیب ندیده است (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) کشف ۴۰ کیلوگرم خاک و سنگ جزیره هرمز از گردشگران نوروز ۱۴۰۴ سقوط یک سنگ، علت فوت کارگر معدن فلورین بجستان | قطعی برق، شاید مقصر حادثه (۲۰ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

درباره قواعد اهدای خون

  • کد خبر: ۲۰۳۱۱۸
  • ۱۰ دی ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۲
درباره قواعد اهدای خون
مسئول برنامه‌ریزی جذب و نگهداری اهداکنندگان سازمان انتقال‌خون خراسان‌رضوی قواعد مربوط به اهدای خون را تشریح کرد.

به گزارش شهرآرانیوز چند‌روز پیش یک فایل صوتی از یک اهداکننده خون مستمر در فضای مجازی منتشر شد که در آن بیان شده بود وی به یک مرکز اهدای‌خون مراجعه کرده است و به او گفته‌اند، چون سفر‌های زیادی به خارج از کشور داشته است، بنابر دستورالعمل‌های جدید دیگر هیچ‌گاه نمی‌تواند اهدای‌خون داشته باشد.

در‌همین‌باره مسئول برنامه‌ریزی جذب و نگهداری اهداکنندگان سازمان انتقال‌خون خراسان‌رضوی درباره ارتباط بین سفر به برخی از مناطق و معافیت از اهدای‌خون گفت: خون ماده‌ای حیاتی و غیرقابل جایگزینی است. دستورالعمل‌هایی که برای استحصال این ماده حیاتی از اهداکنندگان وجود دارد و آزمایش‌هایی که روی آن انجام می‌شود، در کل دنیا بسیار سخت‌گیرانه است. علت این موضوع حیاتی بودن خون است و اینکه خطر انتقال بیماری‌ها توسط این ماده حیاتی به صفر برسد.

معافیت ۲۵‌درصد مراجعان از اهدای‌خون

محمد شریف‌الحسینی ادامه داد: آلودگی خونی فاجعه است. علاوه بر اینکه فرد آلوده می‌شود، همسر و سایر افراد خانواده هم آلوده می‌شوند و ما نمی‌خواهیم این اتفاق رخ دهد. حدود ۲۵‌درصد از مراجعان ما با‌توجه‌به مصاحبه و معاینه پزشکی از اهدای‌خون معاف می‌شوند؛ یعنی اهدای‌خون یا برای آن‌ها ضرر دارد و ممکن است فرد کم‌خون باشد، فشارخون بالا داشته باشد و...، یا امکان دارد برای دریافت‌کننده ضرر داشته باشد.

بیماری‌های منطقه‌ای و معافیت خونی

وی ادامه داد: زمان معافیت‌های اهدای‌خون متفاوت است و بستگی به نوع معافیت دارد. درباره سفر‌های خارجی اصلا تعداد سفر و... مهم نیست. ما حتی اگر فردی در داخل کشور به منطقه‌ای مثلا جنوب سفر کرده باشد هم برای او تا مدتی معافیت اهدای‌خون داریم. علت این موضوع بیماری‌های منطقه‌ای است. به‌همین‌دلیل تلاش می‌شود آلودگی‌ای که مختص یک منطقه است به منطقه دیگر منتقل نشود. سخت‌گیری‌ها به این دلیل است که بتوانیم خون را با خطر نزدیک به صفرِ انتقال بیماری‌ها در اختیار بیمار قرار دهیم.

وی با اشاره به اینکه معافیت از اهدای‌خون از یک روز تا یک سال و بیشتر و همچنین می‌تواند دائمی باشد، خاطرنشان کرد: اگر یکی از آزمایش‌های غربالگری پنج‌گانه ویروسی فرد اهداکننده خون مثبت شود، تا زمانی که درمان نشود، نمی‌تواند اهدای‌خون داشته باشد. همچنین کسی که به‌طور مثال آزمایش ایدز او مثبت شده است، نمی‌تواند اهدای‌خون داشته باشد و معافیت دائم از اهدای‌خون دارد.

مسئول برنامه‌ریزی جذب و نگهداری اهداکنندگان سازمان انتقال‌خون خراسان‌رضوی با تأکید بر اینکه چنین نیست که بگوییم صرفا، چون فرد مسافرت خارج از کشور داشته است، نمی‌تواند خون اهدا کند، تصریح کرد: اگر فردی صد نوبت برای اهدای‌خون مراجعه کرده باشد، در بار صدویکم باز هم مراحل مثل روز اولی است که مراجعه کرده است؛ یعنی پذیرش، مصاحبه و معاینه پزشکی و سپس آزمایش‌های غربالگری روی خون اهدایی انجام می‌شود. ممکن است فرد اهداکننده مستمر هم باشد، اما از نوبت قبل تا هنگام خو‌ن‌دهی به یکی از بیماری‌های ویروسی آلوده شده باشد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->